Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Ja nie ogarniam nadal... czemu kontrolerzy kontrolują ludzi na stacjach metra a nie w pociągach? Przecież w pociągach nawet łatwiej bo nie ma problemu z blokowaniem kasowników, każdy kto tam jest musi mieć ważny bilet, jest czas na spokojne sprawdzenie biletu, ludzie nie mają gdzie uciec w tunelu...
A zaraz za kołowrotkami mają gdzie uciekać? 
No... za kołowrotki?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No...do pociągu?
O czym wy piszecie?
A o czym ty piszesz?
Na peronie trzeba mieć ważny bilet i/lub ważny dokument poświadczający ew. uprawnienia do ulg - no to logiczne, że są tam kontrole.
Na peronie trzeba mieć ważny bilet i/lub ważny dokument poświadczający ew. uprawnienia do ulg - no to logiczne, że są tam kontrole.
Ale w pociągu też musisz posiadać ważny bilet więc logiczne jest przeprowadzanie kontroli tamże, tak samo jak na peronie.BJ pisze:A o czym ty piszesz?
Myślę, że kontrolerom nie chce się przepychać pomiędzy pasażerami. Poza tym argumentem może być, że mają mniej przestojów związanych z tym, że już wszystkich sprawdzili w wagonie albo właśnie trwa wymiana pasażerów.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- fik
- Naczelne Chamidło
Skąd założenie, że w wagonach nie przeprowadza się kontroli?Miki996 pisze:Ale w pociągu też musisz posiadać ważny bilet więc logiczne jest przeprowadzanie kontroli tamże, tak samo jak na peronie.BJ pisze:A o czym ty piszesz?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ale gdzie ja napisałem że w wagonach nie przeprowadza się kontroli? Napisałem o logice a nie fakcie występowania kontroli, które rzeczywiście zdarzają się ale rzadko.fik pisze:Skąd założenie, że w wagonach nie przeprowadza się kontroli?Miki996 pisze:Ale w pociągu też musisz posiadać ważny bilet więc logiczne jest przeprowadzanie kontroli tamże, tak samo jak na peronie.
W Reservdzie ;>
Z obserwacji?
Mnie po prostu dziwi fakt, że skoro jest taka idealna możliwość przeprowadzenia kontroli w pociągu metra to kontrolerzy robią zmasowane "ataki" na stacji.