(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Mehoffera jest zła, bo większość pętli tramwajowych ma nazwy korespondujące z obszarem, gdzie są położone, a nie z ulicą przy której są położone:
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 3247138405
Stąd też te nieszczęsne Nowe Świdry.
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 3247138405
Stąd też te nieszczęsne Nowe Świdry.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
No ja bym nie był tego taki pewien...winnux8 pisze:(...) mimo zlikwidowania pętli Nowodwory wciąż będzie funkcjonował zespół o tej nazwie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
winnux8 pisze:(...) mimo zlikwidowania pętli Nowodwory wciąż będzie funkcjonował zespół o tej nazwie.
Wolfchen pisze:No ja bym nie był tego taki pewien...
Na planie przystanki dalej istnieją, a raczej nie będą nosić nazwy Ordonówny bo już taki zespół jest, poza tym nazwa Nowodwory jest dość mocno zakorzeniona.Wolfchen pisze:No ja bym nie był tego taki pewien...winnux8 pisze:(...) mimo zlikwidowania pętli Nowodwory wciąż będzie funkcjonował zespół o tej nazwie.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Zawsze zostaje jeszcze Światowida 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To się bardziej zamiast Winnicy nadajeWolfchen pisze:Zawsze zostaje jeszcze Światowida
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Ale skoro jednak używa się nazw związanych z ulicami, to nie ma problemu, żeby po raz kolejny tak zrobić (Kielecka, Czynszowa, Wiatraczna, Zieleniecka, Twardowska, Ratuszowa, Woronicza, Banacha, Pl. Narutowicza, Wilanowska, swego czasu Potocka). Chyba, że istnieje obawa, że orły spod 19115 będą wysyłać ludzi jadących na Henryków samym tramwajem do Mehoffera.tarantula01 pisze:Mehoffera jest zła, bo większość pętli tramwajowych ma nazwy korespondujące z obszarem, gdzie są położone, a nie z ulicą przy której są położone:.
Nazwa Nowe Świdry jest nowotworem totalnie wyjętym z tyłka, prędzej Tarchomin Północny albo Stary Tarchomin.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Swoją drogą dlaczego pojedzie tam 17, nie 33?
17 jedzie Marymoncką. Młociny są już obsługiwane przez 2. Nie potrzeba do tego kolejnej linii.
- tarantula01
- Kontakt:
7-8 lat temu tak zakorzenioną nazwą była ... Topolowa.winnux8 pisze:Na planie przystanki dalej istnieją, a raczej nie będą nosić nazwy Ordonówny bo już taki zespół jest, poza tym nazwa Nowodwory jest dość mocno zakorzeniona.Wolfchen pisze:No ja bym nie był tego taki pewien...
MisiekK pisze:tarantula01 pisze:Nazwa Nowe Świdry jest nowotworem totalnie wyjętym z tyłka, prędzej Tarchomin Północny albo Stary Tarchomin.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Czy wiadomo jakie zmiany linii autobusowych szykują się wraz z przedłużeniem 2 i skierowaniem 17 na Białołękę?
Likwidacja 101, E-4, E-6 i E-8 na pewno. Czy jeszcze coś? Patrząc na propozycje zmian po otwarciu M2C, to raczej ZTM będzie teraz starał się wprowadzać jak najmniej zmian.
Likwidacji 101 nie byłbym taki pewien. Jednak jeździ trochę dalej, niż do Mehoffera.Georg pisze:Likwidacja 101, E-4, E-6 i E-8 na pewno.
A E-6/8 nie? W pierwszym etapie tramwaju wycięcia autobusów z Nowodworów nie oczekujcie.