Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
Jutro kolejny skład wyruszy z Nowego Sącza.
Mamy coraz więcej Inspiro. Dzisiaj widziałem skład 48. Ktoś wie, ile ich mamy na chwilę obecną?
Poza tym - nie wiem, czy to kwestia maszynisty, czy ulepszeń - drzwi otwierają się naprawdę szybko po zatrzymaniu na stację. Tak powinno być! Szkoda jednak, że nadal niewykorzystywana jest funkcjonalność CG - wie ktoś, czemu nie i kiedy ew. rozpocznie się możliwość indywidualnego otwierania drzwi?
Poza tym - nie wiem, czy to kwestia maszynisty, czy ulepszeń - drzwi otwierają się naprawdę szybko po zatrzymaniu na stację. Tak powinno być! Szkoda jednak, że nadal niewykorzystywana jest funkcjonalność CG - wie ktoś, czemu nie i kiedy ew. rozpocznie się możliwość indywidualnego otwierania drzwi?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Otóż ta funkcja jest już stosowana. Część maszynistów stosuje CG, kiedy mniej ludzi jeździ, również w weekendy.Dantte pisze:Szkoda jednak, że nadal niewykorzystywana jest funkcjonalność CG - wie ktoś, czemu nie i kiedy ew. rozpocznie się możliwość indywidualnego otwierania drzwi?
http://www.rynek-kolejowy.pl/52347/metr ... ruchu.htmlDantte pisze:Mamy coraz więcej Inspiro. Dzisiaj widziałem skład 48. Ktoś wie, ile ich mamy na chwilę obecną?
Na dzień dzisiejszy (16 maja) dopuszczenie ma trzynaście składów (numery 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 51, 52, 53, 55, 56, 57). W sumie producent dostarczył już do Warszawy 22 składy z 35 zamówionych przez Metro Warszawskie.
Widziałem, 2 godziny po moim poście.
Właśnie, co do numeracji - nie będzie składu 41?
O, to fajnie, że jest już CG, ale metrem jeżdżę tylko w godzinach szczytu to pewnie dlatego nie zauważyłem
O, to fajnie, że jest już CG, ale metrem jeżdżę tylko w godzinach szczytu to pewnie dlatego nie zauważyłem
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Ile sztuk Inspiro dotarło już na Kabaty? 
http://www.rynek-kolejowy.pl/53143/metr ... ezdza.htmlashir pisze:Ile sztuk Inspiro dotarło już na Kabaty?
O cholera, to nie wiedziałem, że widziałem na monitorach tego rodzynka rosyjskiego, bym wiedział to bym poczekał te 3 minuty i się nim przejechał. Niestety był na obiegu szczytowym, na obiegach całodziennych dziś wyłącznie Alstomy i Inspiro. Natomiast może w piątek żaden nie jeździł, a dziś tylko jeden i to tylko w szczycie, ale w weekend przy mniejszej ilości obiegów jakiś z serii 81 jeździł (a nie tak dawno to nawet 2 czy 3 sztuki, ale pewnie prędko taki widok nie wróci). 
Od końca Czerwca nie widziałem metra na własne oczy i przez ten czas Seria 81 stała się widokiem rzadkim. Nie źle.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Nieźle, jeśli już. 
Wieść gminna niesie, że Newag skończył już składanie wszystkich egzemplarzy.
Taki mały błędzik mi się wkradł.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
To od kiedy zaczynamy wypisywać "ruski" w Ginących Gtunkach?ashir pisze:O cholera, to nie wiedziałem, że widziałem na monitorach tego rodzynka rosyjskiego, bym wiedział to bym poczekał te 3 minuty i się nim przejechał. Niestety był na obiegu szczytowym, na obiegach całodziennych dziś wyłącznie Alstomy i Inspiro. Natomiast może w piątek żaden nie jeździł, a dziś tylko jeden i to tylko w szczycie, ale w weekend przy mniejszej ilości obiegów jakiś z serii 81 jeździł (a nie tak dawno to nawet 2 czy 3 sztuki, ale pewnie prędko taki widok nie wróci).
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To raczej w temacie Metro na wymarciu 
Zawsze się uśmiecham jak ludzie klikają zawzięcie na ciepły guzik w Inspiro.
To chyba taki nowy sposób na odreagowanie w oczekiwaniu na otwarcie drzwi.
Natomiast muszę przyznać, że mi się coraz bardziej te nowe składy podobają. Serio! Pomyślałem sobie też od takiej strony estetycznej: "kurczę, ładnie to się prezentuje, mamy co pokazać turystom". Ja ogólnie nie narzekam.
Natomiast muszę przyznać, że mi się coraz bardziej te nowe składy podobają. Serio! Pomyślałem sobie też od takiej strony estetycznej: "kurczę, ładnie to się prezentuje, mamy co pokazać turystom". Ja ogólnie nie narzekam.