Wtedy nie było to podane do wiadomości jeszcze.blinski pisze:Może kiedy to pisałeś nie sprawdziłeś jeszcze, że był to wynajęty VIP room, w którym nie było nikogo innego, tak więc - zamontowany podsłuch.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Aha, to przepraszam.Poc Vocem pisze:Wtedy nie było to podane do wiadomości jeszcze.
Heh, jakoś nie dziwi mnie, że nikt tu nie komentuje akcji ABW w siedzibie "Wprost". Widać, że świat normalnych ludzi nie podnieca się tak tym, co politycznego twittera rozpala do czerwoności.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam podejrzenia, że nakręcanie tego niusa przez dziennikarzy wynika w głównej mierze z ich wiary w przynależną im świętokrowiość...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak czy owak: jedna wielka żenada, z zostawioną przez ABW w redakcji "Wprost" walizką z pieczątkami na czele. Rzeczywiście dziś na konferencji ją oddano premierowi? 
Ostatnie działania ekipy rządzącej MOŻE i są słuszne, ale wykonane tak, jakby oni z jakiegoś tajemniczego powodu MUSIELI przegrać wybory parlamentarne. A słupki spadły jeszcze przed tą akcją...
Ostatnie działania ekipy rządzącej MOŻE i są słuszne, ale wykonane tak, jakby oni z jakiegoś tajemniczego powodu MUSIELI przegrać wybory parlamentarne. A słupki spadły jeszcze przed tą akcją...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Takie są skutki kopiowania do naszego kraju rosyjskiego stylu prowadzenia polityki. Podobnie do Tuska zachowuje się wszakże Putin. Wygłasza tezę o wątpliwej prawdziwości, a następnie konsekwentnie ją realizuje.
A ja mam wrażenie, że ten cały wjazd do redakcji "Wprost" jednak jest zamachem na wolność słowa. Wszakże winnym wybuchu jest nie ten, kto trzyma granat w danym momencie, a ten, który wyciągnął zawleczkę. Tymczasem kto to zrobił, dalej nie wiemy. Jedynie miała miejsce próba zajęcia nagrań, które mogą być szkodliwe dla bezpieczeństwa stołków ekipy rządzącej. Tak działa - niestety - państwo policyjne.Mam podejrzenia, że nakręcanie tego niusa przez dziennikarzy wynika w głównej mierze z ich wiary w przynależną im świętokrowiość...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wjazd nielegalem śmierdzi, zgoda, ale dziennikarzom coraz częściej się wydaje, że mogą wszystko (to niestety skutek tabloidyzacji chyba też).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przede wszystkim tabloidyzacji, obawiam się.
Tu chyba znowu wychodzi to że prokuratura stała się nie tylko niezależna od władzy wykonawczej, ale także od myślenia. To już któraś z rzędu sytuacja kiedy prokuratorzy wyczyniają co najmniej dziwne rzeczy. Takie jakby potwierdzenie tego praktycznego nieistnienia czy może bardziej niezgrania struktur państwowych.
Natomiast same taśmy (z wyjątkiem Nowaka, ale on mniej lub bardziej poleciał właśnie za majątkowe nieścisłości) jak do tej pory, to zwykłe pierdupierdu przy kielichu.
Natomiast same taśmy (z wyjątkiem Nowaka, ale on mniej lub bardziej poleciał właśnie za majątkowe nieścisłości) jak do tej pory, to zwykłe pierdupierdu przy kielichu.

Niestety, zgodnie z kodeksem postępowania karnego red. Latkowski miał OBOWIĄZEK wydać laptopa z kwitami organowi dokonującemu przeszukania, zaznaczając przy tym, że zawiera on tajemnicę dziennikarską. Jeżeli osoba, u której dokonuje się przeszukania, oświadczy, że znaleziony dokument (w rozumieniu prawa karnego dokumentem może być także laptop czy pendrive) zawiera dane stanowiące tajemnicę zawodową lub inną prawnie chronioną (np. adwokacką, radcowską, notarialną, dziennikarską), to organ przeszukujący powinien zapakować dokument bez zapoznawania się z jego treścią do opieczętowanego opakowania i niezwłocznie przekazać sądowi (m.in. tajemnica adwokacka, radcowska, dziennikarska) lub prokuratorowi (m.in. tajemnica lekarska w pewnym zakresie) w celu podjęcia decyzji o dopuszczalności wykorzystania dokumentu jako dowodu w postępowaniu. Jedynie w przypadku tajemnicy obrończej (to nie jest to samo, co tajemnica adwokacka) organ dokonujący przeszukania pozostawia dokument u osoby, u której dokonuje się przeszukania, bez zapoznawania się z jego treścią oraz wyglądem.Glonojad pisze:Wjazd nielegalem śmierdzi, zgoda
A zatem ABW miało prawo zabrać poszukiwane przez siebie dowody (laptopy) z redakcji, ale jedynie w opieczętowanym opakowaniu, i powinno przekazać je do sądu. Natomiast zupełnie wykluczone jest, moim zdaniem, zgrywanie czegokolwiek z redakcyjnych laptopów przez agentów ABW na swoje nośniki.
Również istnieje coś takiego jak wezwanie do dobrowolnego wydania określonych przedmiotów - od takiego żądania powinno rozpocząć się każde przeszukanie. W tym wypadku błąd polegał na tym, ze smutni panowie z ABW przyszli i zażądali, po czym wyszli i wrócili później.
Oczywiście zupełnie inną sprawą jest zasadność przeszukania.
A jeszcze inną - polityczne harakiri Platformy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, to teraz jestem ciekawy sondaży...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A przeprowadzony kiedy?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
On był przeprowadzany przed ujawnieniem taśm, mówili o tym.
Sorry, ale musiałeś oglądać inne Fakty, bo sondaż został przeprowadzony po ujawnieniu afery taśmowej.
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 41040.html
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 41040.html