Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Sindbad

Post autor: Sindbad » 19 cze 2014, 19:44

Radzę prześledzić notowania giełdowe spółki wydającej Wprost.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 20 cze 2014, 8:55

Krótko o "zajeździe" w redakcji Wprost. Rekord świata w ilości pajaców mieszczących się na 1 m2 powierzchni pokoiku naczred Latkowskiego.
Idiokracja nas otacza

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 cze 2014, 17:43

No to mamy ko,ejne tasmy. Radek pewnie poleci, nawet, jesli powiedzial prawde. Szkoda.

Natomiast msm nadzieje, ze tonaca Platforma wreszcie opublikuje to, co na PiS ma.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 22 cze 2014, 17:51

Glonojad pisze:Natomiast msm nadzieje, ze tonaca Platforma wreszcie opublikuje to, co na PiS ma.
PO nie będzie miało wyjścia. Ciekawe tylko, co jaką to będzie miało siłę rażenia? :-k Jeśli to będzie wybuch większy od taśm, to ciekawe, kto na tym skorzysta? Może SLD?

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 22 cze 2014, 19:07

Natomiast msm nadzieje, ze tonaca Platforma wreszcie opublikuje to, co na PiS ma.
A jeśli nic nie ma, tylko tak grozi? Zresztą jeśli było to naprawdę coś dużego to można było to opublikować wcześniej... Dziś PO może tylko walczyć o powrót do układu sprzed wybuchu afery taśmowej. Tylko przebicie tego będzie trudne i czego by nie robić, będzie wyglądać na reakcję skrzywdzonego dziecka.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 22 cze 2014, 19:22

Glonojad pisze:
Podejrzewam tylko, że nic na nich nie ma...

marko80

Post autor: marko80 » 22 cze 2014, 20:14

Powrót recydywy PiSowskiej w postaci IV RP byłby tysiąc razy gorszy. Zawsze będę głosował na PO dopóki na horyzoncie jest PiS niezależnie od tego co by na tych taśmach było. Jeżeli mam przed sobą wizję powrotu do władzy takich ludzi jak Kaczyński czy Macierewicz to niestety nie mam wyjścia.Nie można pozwolić na to aby Polska stała się jakąś prywatną sektą smoleńską tych dwóch panów, którzy są gotowi zrobić wszystko tylko po to aby dorwać się do władzy.

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 23 cze 2014, 13:25

:roll:

Kaczor i Macierewicz to oszołomy, więc będę dalej pozwalał się dymać na każdym kroku.
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 23 cze 2014, 13:57

Ja też nie rozumiem tej postawy. Skoro ktoś już ma selektywną kaczkofobię, są jeszcze inne partie, na które można głosować, żadna nie jest tak szkodliwa jak PO. No może PSL, ale z innych względów...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

marko80

Post autor: marko80 » 23 cze 2014, 14:03

Głos na inne partie to głos stracony bo ułatwia się dojście do władzy sekcie smoleńskiej a ja sobie nie życzę żeby taki ktoś jak Macierewicz piastował jakiekolwiek urzędowe stanowiska w Polsce, który na trumnach smoleńskich perfidnie przez tyle lat z wyrachowania wmawia ludziom tezę o zamachu po to tylko aby umożliwić swojej partii dojście do władzy. Szkoda, że nie ma taśm Macierewicz - Kaczyński, bo może jeszcze dowiedzielibyśmy się jak rechoczą przy kotlecie z zadowoleniem że udaje im się robić zamęt w umysłach części obywateli wmawiając jakieś chore teorie o zamachu. To są ludzie którzy nie uznają władzy wybranej w wolnych wyborach i delegitymizują ją na każdym kroku.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 23 cze 2014, 14:20

Lepszy szaleniec niż osobnik przyrośnięty do stołka. W pierwszym przypadku mamy tylko 50% szansy na obudzenie się któregoś dnia w dyktaturze podobnej do putinowskiej, w drugim 100%. Wbrew pozorom Tusk jest jeszcze młody, przez następne 2 kadencje dałby radę to zrobić :P
marko80 pisze:Szkoda, że nie ma taśm Macierewicz - Kaczyński, bo może jeszcze dowiedzielibyśmy się jak rechoczą przy kotlecie z zadowoleniem że udaje im się robić zamęt w umysłach części obywateli wmawiając jakieś chore teorie o zamachu.
Osoby związane z badaniem katastrofy smoleńskiej (z tzw. zespołu Macierewicza) mówią, że oni naprawdę wierzą w zamach, więc nie ma fizycznej możliwości, aby takie taśmy powstały.
marko80 pisze:To są ludzie którzy nie uznają władzy wybranej w wolnych wyborach i delegitymizują ją na każdym kroku.
Obawiam się, że ta władza, przynajmniej w chwili obecnej chwili pogrąża się sama. Kaczyński milczy, a przynajmniej nie komentuje sprawy ostrzej niż reszta opozycji.

Już wystarczy, że przez działania tzw. niezależnej prokuratury (wymuszone najprawdopodobniej przez kogoś z rządu) wsiadło nam na kark OBWE, zrównując Polskę w oczach Zachodu z krajami o rządach dyktatorskich. Podobnie kompromitujący jest Tusk opieprzający Camerona... swoją drogą, skoro ta rozmowa zrobiła takie wrażenie na osobie, która co drugie słowo wtrąca k..., je... itd. to chyba większość wyrzucanych przez naszego światłego premiera musiała zaczynać się na "fu", a kończyć na "ck(-ing)".

I jeszcze Sikorski dowalający Amerykanom ile wlezie, ponadto gadający o murzyńskości (obecnej chyba tylko w naszym drogim rządzie, ja przynajmniej kompleksów niższości wobec tzw. Zachodu nie mam). Niby powiedział to, o czym wszyscy wiedzą, ale pewne sprawy lepiej jest przemilczeć, nawet w prywatnej rozmowie.

marko80

Post autor: marko80 » 23 cze 2014, 14:25

Poc Vocem pisze:Osoby związane z badaniem katastrofy smoleńskiej (z tzw. zespołu Macierewicza) mówią, że oni naprawdę wierzą w zamach, więc nie ma fizycznej możliwości, aby takie taśmy powstały.
Właśnie nie zrozumiałeś, ja myślę że ani Kaczyński ani Macierewicz prywatnie w zamach nie wierzą, tylko publicznie wygłaszają taką tezę żeby mamić tych którzy dają się mamić po to aby dojść do władzy. Totalna perfidia. Dlatego napisałem, że prywatnie przy kotlecie mogą wyśmiewać teorię o zamachu i śmiać się z głupich Polaków że kupują te ich bzdury.

blinski

Post autor: blinski » 23 cze 2014, 14:30

Poc Vocem pisze:Ja też nie rozumiem tej postawy. Skoro ktoś już ma selektywną kaczkofobię, są jeszcze inne partie, na które można głosować, żadna nie jest tak szkodliwa jak PO. No może PSL, ale z innych względów...
No widzisz, a moim zdaniem wszystkie są bardziej szkodliwe niż PO, i nie ma znaczenia, czy to lewica, czy prawica. Taką mamy rzeczywistość polityczną.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 23 cze 2014, 15:02

marko80 pisze:Właśnie nie zrozumiałeś, ja myślę że ani Kaczyński ani Macierewicz prywatnie w zamach nie wierzą, tylko publicznie wygłaszają taką tezę żeby mamić tych którzy dają się mamić po to aby dojść do władzy.
No właśnie to ty nie zrozumiałeś, bo ja mówiłem o tym, jak wyglądają rozmowy za zamkniętymi drzwiami i że na ich podstawie nie mogę podejrzewać perfidii. Oczywiście, też nie wiem wszystkiego, być może są jeszcze bardziej zamknięte drzwi, ale prawdopodobieństwo tego jest znacznie niższe niż w wypadku D. Tuska, gdzie postawę robienia społeczeństwa w wała dało się wyczytać również z niektórych publicznych wypowiedzi.
blinski pisze:No widzisz, a moim zdaniem wszystkie są bardziej szkodliwe niż PO, i nie ma znaczenia, czy to lewica, czy prawica.
Wobec tego zapytam: dlaczego? Może czegoś nie wiem, może nie zauważam, chętnie się dowiem.

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 23 cze 2014, 16:20

Nie rzucają siew w oczy, kiedy wrzucają swoich ludzi do spółek publicznych, tak jak reszta. Tyle że teraz to przestaje już działać.
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

ODPOWIEDZ