128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 lip 2014, 7:09

Stary Pingwin pisze:Oglądam zdjęcia Jazza i mam wrażenie, że widoczność z kabiny motorniczego na boki jest taka, jak w swingu, CZYLI ŻADNA.
Ja wiem.... Regulowany pulpit, wyżej umieszczony fotel - nie jest źle. Trzeba samemu usiąść i ocenić.
Pablo-waw pisze:czy komus udalo sie wejsc do kabiny Jazza?
Pewnie.
Pablo-waw pisze:Ociera sie fotel drzwiami? I jak z widocznoscia w lewo?
Nie ociera :P W SWING-u też nie ociera jak się fotel obróci w bok przed wyjściem zgodnie z zaleceniami producenta zamiast wypychania się na siłę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Pablo-waw

Post autor: Pablo-waw » 07 lip 2014, 14:40

MisiekK pisze: Nie ociera :P W SWING-u też nie ociera jak się fotel obróci w bok przed wyjściem zgodnie z zaleceniami producenta zamiast wypychania się na siłę.
Owszem, tylko ze ta dzwignia czesto albo nie dziala, albo po prostu brak czasu na takie mecyje. Prawda jest taka, ze spieprzono uklad kabiny - rozwiazanie z obrotem jest moze u fajne, ale w pierwszym ustepie nie powinno byc kolizji fotel-drzwi. Stad tez pytanie.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 lip 2014, 17:23

Pablo-waw pisze:brak czasu na takie mecyje
Nie ma takiego pojęcia. Nie wypisuj proszę bredni, że na pociągnięcie dźwigni nie ma czasu, bo to zajmuje mniej niż spakowanie kubka po kawie do torby. Odwrócenie fotela przy wstawaniu to część obsługi pojazdu. Niszczenie fotela o drzwi to zwykła dewastacja. Będą panie i panowie niszczyć wyposażenie kabin, to będą jeździć w chlewie i narzekać, bo nikt z nim nic nie będzie robić.
Na sprawdzonych ponad 130 SWING-ów tylko w jednym nie udało mi się od razu przekręcić fotela - zakładam, że może jeszcze w 1-2 to nie działa - serwis usuwa to praktycznie od ręki przy pomocy smaru.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lip 2014, 20:13

A jak będą kamerki, to zaczną płacić...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 07 lip 2014, 23:29

Kamerki to kamerki, a po co mikrofon? Będziemy śpiewać "łubudubu, niech żyje prezes(klubu)"?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 07 lip 2014, 23:33

Stary Pingwin pisze:Kamerki to kamerki, a po co mikrofon? Będziemy śpiewać "łubudubu, niech żyje prezes(klubu)"?
Do kontaktu z pasażerami czy jeszcze jakieś inne?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 lip 2014, 7:17

Stary Pingwin pisze:Kamerki to kamerki, a po co mikrofon? Będziemy śpiewać "łubudubu, niech żyje prezes(klubu)"?
Po to, żeby udowodnić burakowi kłamstwo jak ciebie wyzwie, a potem napiszę skargę, że jesteś chamem i go zdeptałeś z błotem.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 08 lip 2014, 10:34

Takie jest założenie. SNRT też miał służyć do czegoś innego, niż służy.
Każdemu zdarza się pod nosem zakląć na kierowcę pakującego auto pod jadący tramwaj. Może
okazać się, że przełożeni będą dyscyplinować motorniczych z ustawy o języku polskim.
Nie wiemy, do czego mogą zostać użyte nagrania z kamery i mikrofonu zamontowanych w kabinie.
Gdyby chodziło o dobro motorniczych, jak twierdzi mój przedmówca, to mikrofon winien być na salonie, przy drzwiach do kabiny. Ale przecież pasażerów nagrywać nie wolno bez ich zgody.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 08 lip 2014, 10:39

Przynajmniej będę nowe historyjki do opowiadania do czego posłużą nagrania z kamer i mikrofonów :P Niektórzy z opowiadania bajeczek wręcz żyją w TW :D

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 08 lip 2014, 10:48

Niektórzy przeglądają nagrania z kamery czołowej pod kątem ukarania motorniczego.
Ot tak, może jakiś haczyk znajdziemy. To też nazwiesz bajeczką?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 08 lip 2014, 10:58

Pytanie ile jest w tym prawdy i czy nie jest to kolejna bajeczka ;)

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 08 lip 2014, 11:02

Są motorowi, którzy oglądali filmy ze swoim udziałem. Rozmowa dyscyplinująca kończy się punktami, a to przyjemne nie jest. Wiem, jeżdżący przepisowo nie muszą się obawiać. Niestety, nikt nie jest święty.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 lip 2014, 11:57

Stary Pingwin pisze:Gdyby chodziło o dobro motorniczych, jak twierdzi mój przedmówca, to mikrofon winien być na salonie, przy drzwiach do kabiny. Ale przecież pasażerów nagrywać nie wolno bez ich zgody.
Mikrofon znajdujący się przy drzwiach ma nagrywać dźwięk z kabiny i strefy I drzwi salonu.
A o patologiach nie chcę się wypowiadać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 14 lip 2014, 1:55

Stary Pingwin pisze: Każdemu zdarza się pod nosem zakląć na kierowcę pakującego auto pod jadący tramwaj. Może
okazać się, że przełożeni będą dyscyplinować motorniczych z ustawy o języku polskim.
Jak nie będziesz używał kurw, a w chujach nie będziesz popełniać błędów ortograficznych, to pod ten paragraf podpadać nie powinieneś.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

1000

Post autor: 1000 » 14 lip 2014, 13:38

Jazz Duo zajrzał na Tarchomin. Moim zdaniem w rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach i wizualizacjach. Na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie, może dlatego, że po obejrzeniu pierwszych zdjęć byłem raczej sceptycznie nastawiony.
Ma dużo różnych detali, które "łagodzą" kanciasty i kontrowersyjny wygląd szyby czołowej i sprawiają, że nie razi ona aż tak bardzo swoim kształtem (zresztą patrząc z przodu szyba wydaje się normalna).
Jak dla mnie trochę dziwne jest to górne/boczne malowanie, ale pewnie będzie można się przyzwyczaić.
Tramwaj wygląda dość nowocześnie, jest na pewno ciekawy i oryginalny i na razie mocno rzuca się w oczy... A czy jest brzydki - kwestia indywidualnego gustu i odbioru....
Obrazek

jeszcze dwa inne zdjęcia z tego samego miejsca:

JazzDuo Tarchomin
JazzDuo Tarchomin

ODPOWIEDZ