Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
A czy są jakieś luki w numeracji? Bo widziałem już Inspiro o numerze 65, który zresztą miał już problemy z drzwiami i robił ładny zator.
A tymczasem po południu tylko jeden pociąg serii 81 w ruchu (09), dobrze, że jakikolwiek wyjechał. 
No właśnie nie do końca. Ostatnio w Inspiro się mało nie rozpłynąłem - nie było przewiewu w ogóle, co mnie zresztą dosyć zaskoczyło, bo generalnie pod tym względem w Inspiro jest nieźle.Szeregowy_Równoległy pisze: Przede wszystkim: jest przewiewnie. W tych pociągach jest powietrze, czego o Alstomach powiedzieć nie można. W Alstomach jest duszno jak więcej osób wejdzie, a w Inspiro problem nie występuje.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Widocznie popsuty jakiś ci się trafił. Albo w złym miejscu stanąłeś, Inspiro ma jakieś mikrostrefy bez powietrza. Też raz się tak naciąłem, a jak przeszedłem parę metrów, to zrobiło się OK.
Przewiew okej, ale trochę mnie to dziwi. Generalnie w nowych pociągach renomowanych producentów klima powinna działać tak, żebyś nie czuł żadnego przewiewu, a mimo tego było ci przyjemnie i świeżo. No i jakim nowym pociągiem bym nie jechał, tak właśnie to działa. Tylko nasze Inspiro się wyłamują
I nie żebym uważał to za jakieś zdecydowanie gorsze rozwiązanie - po prostu jestem zdziwiony, kiedy jadę nówką, a czuję się tak, jakby zamiast klimy miała szyberdachy 
noidea
Wiele się nie pomyliłeś. Szyberdachów w Inspiro wprawdzie nie ma, natomiast klimatyzacji przedziału pasażerskiego, o ile mi wiadomo, również brak.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Aha, czyli są wywietrzniki jak na eNkach 
-
nowaczek61
http://www.europe.thermoking.com/rail/ins-rac-wau.html
klima, którą ma tylko maszynista
http://www.europe.thermoking.com/rail/ins-v-wau.html
wentylacja, którą mają pasażerowie
http://www.europe.thermoking.com/rail/ins-v-wau.html
Ile Inspiro jest już w ruchu, bo dziś widziałem pociąg numer 70? 
Ja dla odmiany widziałem dziś rano w ruchu co najmniej dwa rosyjskie składy - nie udało mi się odczytać numerów zestawów, ale w tym w którym jechałem była m.in. jednostka o numerze 445, w tym jadącym z naprzeciwka m.in. 455 (taka magia liczb
).
Skład 4 i 9.Jacek Z. pisze:Ja dla odmiany widziałem dziś rano w ruchu co najmniej dwa rosyjskie składy - nie udało mi się odczytać numerów zestawów, ale w tym w którym jechałem była m.in. jednostka o numerze 445, w tym jadącym z naprzeciwka m.in. 455 (taka magia liczb).
Tak, to prawda. Ja widziałem skład numer 09 i 11. Jeździ ich coraz więcej, bo dwukrotnie w wakacje zwiększano częstotliwość. A za tydzień wróci częstotliwość 2 minuty 50 sekund w szczycie i znów będą jeździły 32 pociągi w godzinach szczytu to pociągów rosyjskich w ruchu może być jeszcze więcej. 
Wczoraj widziałem stare składy 4 i 15. Na razie w porach w których jeżdżę nie zauważyłem żadnego składu Inspiro o numerku wyższym niż 67.
Najwyżesze Inspiro jakie widziałem w ruchu to 70. Co do pociągów rosyjskich to w ruchu bardzo często są aktualnie 4 składy: 04, 09, 11 i 15.Jacek Z. pisze:Wczoraj widziałem stare składy 4 i 15. Na razie w porach w których jeżdżę nie zauważyłem żadnego składu Inspiro o numerku wyższym niż 67.
Zauważył ktoś że przemalowano Alstomy ?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Takzxcvbnm pisze:Zauważył ktoś że przemalowano Alstomy ?