Tabor KMŁ
Tak się tylko zastanawiam - czemu MZA nie musi okleić folią wozów 3382-3384, jeżeli w grę nie wchodzi lakierowanie, skoro Łomianki nawet muszą mieć odpowiednie barwy? Czyżby MZA było święte? 
To niech jeszcze okleją wszystkie pojazdy w starym malowaniu w nowe kolory.
Aż tak bym się nie rozpędzał, ale wspomniana partia Lion'sów i wcześniej miała, i teraz ma malowanie niezgodne z obowiązującym schematem.
Ale ZTM takie malowanie dopuścił, tak samo jak hybrydy mają inne malowanie. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Co też ciężko zrozumieć. ZTM, tak restrykcyjny w temacie kolorystyki, w przypadku MZA pozwala na dość rażące odstępstwa. Ale nie, miejski przewoźnik nie jest w żaden sposób uprzywilejowany.
A kiedy kończy się ta sławna gwarancja na lakier gdańszczaków?
Nie wiem, ale wydaje mi się, że już dawno się powinna skończyć. Te wozy mają po 8 lat. SU12 z Lublina gwarancja na lakier skończyła się po 5 latach eksploatacji. Chociaż osobiście nie widzę powodu, dla którego te wozy miałyby być przemalowywane dla samej zmiany barw.MC pisze:A kiedy kończy się ta sławna gwarancja na lakier gdańszczaków?
Na przykładzie Poznania - Lion'sy dostały reklamy po 6 latach, wcześniej nie można było ze względu właśnie na gwarancję. Więc myślę, że dawno się skończyła.

Tu jeszcze można rzucać frazesami w stylu promocja miasta, że to prestiż, bo ekologiczne, hybrydowe, nowoczesne pojazdy ma stolica europejskiego kraju, blablabla. Gdańszczaki chyba tak reprezentacyjne nie są.ashir pisze:Ale ZTM takie malowanie dopuścił, tak samo jak hybrydy mają inne malowanie.
KMŁ oficjalnie informuje o przejęciu obsługi 701 i N56 na swojej stronie:
Czyli pozostaną w tych autobusach dziurkacze?KMŁ pisze: Od 1 września 2014 r. „KMŁ” poza własnymi liniami Ł, BIS, ŁD, ŁZ będzie obsługiwać także warszawskie linie 701 i N56, w związku z tym kilkanaście pojazdów Spółki pojawi się na trasie w barwach ZTM, czyli czerwono-żółtych.
Prosimy Wszystkich Pasażerów o zwracanie szczególnej uwagi na tablice czołowe, boczne i tylne autobusów, na których będą wyświetlane informacje o aktualnie wykonywanym przez pojazd kursie, ponieważ czerwono-żółte pojazdy będą obsługiwać nie tylko linie 701 i N56, ale także regularne linie łomiankowskie.
Wczoraj widzialem oklejenca. Boczny nowy mial 741, lomiankowskiego nie widzialem.
Trochę mi to wygląda na fotomontaż. Myślę, że docelowy numer od ZTM otrzyma lada moment... Ale mogę się mylić... i teraz wozy jeżdżące na zlecenie ZTM będą mieć dodatkową liczbę 7 z przodu?ashir pisze:Łomiankowskiego numeru już nie ma. A na stronie KMŁ można zobaczyć dawne SU12 o numerze 50, które aktualnie ma numer 750. Czemu taka dziwna numeracja?