Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Nowe wagony dla metra
Moderator: JacekM
Coś mi się obiło o oczy, że miały być przemalowane wszystkie do grudnia br., ale przetarg unieważniono(?). W każdym razie ani sztuki w nowych barwach na razie nie widziałem.
A o to dowód: http://nowawarszawa.pl/wp-content/uploa ... .jpg?w=552
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Widziałem Inspiro o numerze 72 - możliwe to?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Owszem, w Newagu stoją już tylko trzy.
Dzisiaj 72 też jeździDantte pisze:Widziałem Inspiro o numerze 72 - możliwe to?
Widziałem sztukę w piątek na Centrum. Numeru nie pamiętam bo byłem na innym peronie ale nie prezentuje się źle. Po prostu trzeba się przyzwyczaić.Jacek Z. pisze:Coś mi się obiło o oczy, że miały być przemalowane wszystkie do grudnia br., ale przetarg unieważniono(?). W każdym razie ani sztuki w nowych barwach na razie nie widziałem.
W sobotę około 10 lub 11 jeździł jako "jazda próbna". Nr składu 17.
Z Nowego Sącza rusza transport ostatniego(?) Inspiro.
Pierwsze wzmianki o potrzebie zakupów taboru na obsługę sieci zwiększonej nie tylko o 3+3, ale i 3+2:
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 48456.html
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 48456.html

Najpierw niech patałachy coś zrobią, żeby M1 - które miało jeździć z większą częstotliwością, a nie wolniej
- rano tak się nie korkowało.
W nawiązaniu do artykułu, zdecydowanie czuje się w grupie miłośników starych składów, zwłaszcza "zemst Putina" - ładny olschoolowy design, widno, przestrzennie, szerokie drzwi, bez żadnych słupków po środku przejść, wygodne siedzenia, naturalna klimatyzacja, duże, czytelne wyświetlacze...
W nawiązaniu do artykułu, zdecydowanie czuje się w grupie miłośników starych składów, zwłaszcza "zemst Putina" - ładny olschoolowy design, widno, przestrzennie, szerokie drzwi, bez żadnych słupków po środku przejść, wygodne siedzenia, naturalna klimatyzacja, duże, czytelne wyświetlacze...
Nie do końca rozumiem po co (i komu?) sprzedawać rosyjskie składy... Nie lepiej zmodernizować, jak w Pradze?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Ja bym to określił jako "syndrom 14WE" - które też niby cały czas są do sprzedaży, ale są potrzebne.JacekM pisze:Nie do końca rozumiem po co (i komu?) sprzedawać rosyjskie składy... Nie lepiej zmodernizować, jak w Pradze?
Serio zastanawia mnie komu chcieliby je sprzedać... Cała Rosja odpada z oczywistych względów, w Mińsku raczej nie potrzeba. Pozostają metropoliteny ukraińskie, ale chyba średnio je w tym momencie stać na jakiekolwiek zakupy. Systemy na Kaukazie i w Azji Centralnej też raczej odpadają... Chyba ktoś po prostu sobie rzucił ot tak. Podobna kaczka jak parę lat temu z rzekomym sprzedawaniem 13N do Kazachstanu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Kraków kupi te składy, żeby mieć pretekst do budowy metra u siebie