Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Ekonomiczne wypowiedzi Korwina są przejaskrawione, ale sensowne, jeśli się wgryźć w meritum i zapomnieć o Hitlerze i podobnym koloryzowaniu.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może, ale jak mam to stwierdzić? W tym, na czym się znam, bredzi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Korwin w rozmowie politycznej za często wchodzi poza ramy, na których się zna najlepiej i często odjeżdża. Stąd pełna zgoda z KNP, że niektóre sprawy należy zostawić ekspertom.
- panzerloud
Do wszystkiego należy podchodzić z rezerwą, a nie bezkrytycznie jak zombie.
Co do Hitlera, miał rację, okupant nie gnębił nas tak mocno podatkami, jak robi to nasz(rzekoko) rząd. Problem jest z tym że w mediach zamiast wiernie zrelacjonować wypowiedź, oznajmili że JKM chwali i zachwyca się Hitlerem, pomimo tego że jasno podkreślił że nawet ten łajdak Hitler nie nakładał na nas tak wysokich podatków.
Nie Wilk? A więc kto? Pytam z ciekawości, bo najeażniejsze żeby był wierny tej samej ideii.
Co do Hitlera, miał rację, okupant nie gnębił nas tak mocno podatkami, jak robi to nasz(rzekoko) rząd. Problem jest z tym że w mediach zamiast wiernie zrelacjonować wypowiedź, oznajmili że JKM chwali i zachwyca się Hitlerem, pomimo tego że jasno podkreślił że nawet ten łajdak Hitler nie nakładał na nas tak wysokich podatków.
Nie Wilk? A więc kto? Pytam z ciekawości, bo najeażniejsze żeby był wierny tej samej ideii.
Wipler, tutaj wywiad:
http://natemat.pl/120619,wipler-w-bez-a ... prezydenta
http://natemat.pl/120619,wipler-w-bez-a ... prezydenta
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To na pewno nadal Nowa Prawica?Wipler pisze:Budżet obywatelski powinien być zwiększony.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja się w gruncie rzeczy cieszę, że ta partyjka jest na poziomie rzucania foremkami do piaskuNie wiem co motywowało ludzi, którzy nie dali absolutorium panu prezesowi Żółtkowi. Myślę, że to była kwestia oceny jego relacji z obecnym kandydatem na prezydenta Krakowa i wiceprezesem KNP Konradem Berkowiczem. Kandydujemy tam jako Komitet Wyborczy Wyborców Nowa Prawica, a nie jako komitet partyjny. To było bardzo kontrowersyjnie krytykowane przez naszych działaczy, a o tym decydował pan Żółtek.
Były dwie podstawowe konsekwencje tego, jak ludzie głosowali na Konwencie. Przede wszystkim Śląsk głosował przeciwko wszystkim, którzy byli odpowiedzialni za wyrzucenie pana Wiesława Lewickiego, który przez lata budował ten region, najsilniejszy w strukturach. Oni przyjechali dać votum nieufności. A Warszawa była przeciwna tym, którzy narzucili wbrew woli członków oddziału kandydata na prezydenta, czyli Jacka Wilka.
On nie dostał absolutorium właśnie za to, że wbrew woli członków oddziału kandydował na prezydenta. Narzucił się jako kandydat na prezydenta wbrew woli członków oddziału, którego niedawno przestał być szefem. To były konsekwencje pewnych decyzji personalnych.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To chyba jakaś Nowa Nowa Prawica, która po zakończonych sukcesem wyborach do europarlamentu poczuła, że pecunie jednak nie oletują, dzięki czemu w kampanii brednie Korwina, które jednak dawały poczucie tego że KNP to oszołomstwo na które nikt racjonalny nie powinien oddać głosu, ustąpiły miejsca typowym ogólnopolitycznym ogólnikom, które jedyne co mają na celu to „dopchanie się do koryta”, cytując słowa Krula. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem czytając wywiad z Wiplerem, gdzie nic konkretnego chyba nie powiedział.Autobus Czerwon pisze:To na pewno nadal Nowa Prawica?Wipler pisze:Budżet obywatelski powinien być zwiększony.
W tym systemie nie widzę sprzeczności. Jeżeli już te pieniądze są zbierane w postaci podatków, to lokalna społeczność powinna mieć większy wpływ na jego wydatkowanie.
@Vilen Dopchanie się do koryta, szczególnie kiedy wypływał temat ewentualnej koalicji PiS-KNP padała propozycja poparcia za ustawy, bez potrzeby zajmowania ministerialnych stanowisk.
@Bastian W każdej partii następują tarcia, tutaj po prostu "wycinanie" jest jakoś tłumaczone przez zainteresowanych. Wolę to, niż tylko teorie wielce oświeconych dziennikarzy z prawa czy z lewa.
@Vilen Dopchanie się do koryta, szczególnie kiedy wypływał temat ewentualnej koalicji PiS-KNP padała propozycja poparcia za ustawy, bez potrzeby zajmowania ministerialnych stanowisk.
@Bastian W każdej partii następują tarcia, tutaj po prostu "wycinanie" jest jakoś tłumaczone przez zainteresowanych. Wolę to, niż tylko teorie wielce oświeconych dziennikarzy z prawa czy z lewa.
Nowe Pajace Bis.Vilén pisze:To chyba jakaś Nowa Nowa Prawica.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- panzerloud
A ludzie poważni to kto? Te przyspawane do koryta pędraki? Dziwi mnie trochę takie podejście, bo co by nie mówić, jest to sprawa wewnętrzna. W partiach które są w sejmie, jest to samo + dyktat głosowań, wielokrotnie udowodnione kłamstwa, różnego rodzaju afery, a także teaktowanie wyborców jak debili - czy ja się kiedyś dowiem kto załatwił Leppera? Wiara że ktoś uwierzy w samobójstwo jest poniżej wszelkiej krytyki, bo dziwnym zbiegiem okoliczności zrobił to jak rozmyślny morderca. A co z pomysłem na.rządzenie? Schemat jest zawsze taki sam, naobiecujmy cudów, spełnijmy część (za nasze pieniądze które wpłaciliśmy / wpłacimy do unii, bądź na kredyt), i aby do kolejnych wyborów, następnie zrzućmy odpowiedzialność na niekorzystne czynniki na które nie mieliśmy wpływu, i straszmy kumplami z "konkurencji"
A co z długami? A co ich to obchodzi, to my będziemy je spłacać. Już nawet nie mam żalu że maszerują między partiami, przecież one się nie różnią więc o co pretensje.
Korwin miał dobre pomysły kiedy siedział w 91 w sejmie, postulował między innymi konstytucyjny zakaz uchwalania budżetu z deficytem, a także utworzenie funduszu emerytalnego na cięższe lata, na który miał spływać %(nie pamiętam ile) z prywatyzacji, słusznie także zauważył że żeby dogonić kraje bogate musimy robić to co one kiedy były biedne, a nie naszą gospodarkę zarzynać kalką bogatych państw. Obecnie mamy ogromny dług, gwarancję niewypłacalnego zusu, i ogromne podatki z tendencją wzrostową, i kto jest pajacem? Ludzie postulujące rzeczy racjonalne, czy ta banda jełopów która myślała jedynie o tym żeby się nachapać, I dalej nie ma dość? Naprawdę nie rozumiem w czym dawny UPR, czy KNP jest gorsze od rezydentów-kameleonów z wiejskiej, oni już pokazali co potrafią, i jestem przekonany że jak to wszystko zbankrutuje, powiedzą to co zwykle, że kryzys, że obiektywne trudności, że to wina poprzednich rządów... A jak ktoś nie będzie zadowolony, to wprost powiedzą "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi, cham się uprze i mu daj!" - choćby w odniesieniu do emerytur. Jeżeli NP będzie wierna programowi i ideii, to będzie lepiej, jeżeli nie to będzie tak samo jak teraz, Te miszcze z sejmu już miały czas, i pokazali na co ich stać, a ich nienawiść, i zangażowanie(zgodnie, i ponad sztucznymi podziałami) w szkalowanie kongresu podpowiada mi żeby kongresowi dać szansę.
A co z długami? A co ich to obchodzi, to my będziemy je spłacać. Już nawet nie mam żalu że maszerują między partiami, przecież one się nie różnią więc o co pretensje.
Korwin miał dobre pomysły kiedy siedział w 91 w sejmie, postulował między innymi konstytucyjny zakaz uchwalania budżetu z deficytem, a także utworzenie funduszu emerytalnego na cięższe lata, na który miał spływać %(nie pamiętam ile) z prywatyzacji, słusznie także zauważył że żeby dogonić kraje bogate musimy robić to co one kiedy były biedne, a nie naszą gospodarkę zarzynać kalką bogatych państw. Obecnie mamy ogromny dług, gwarancję niewypłacalnego zusu, i ogromne podatki z tendencją wzrostową, i kto jest pajacem? Ludzie postulujące rzeczy racjonalne, czy ta banda jełopów która myślała jedynie o tym żeby się nachapać, I dalej nie ma dość? Naprawdę nie rozumiem w czym dawny UPR, czy KNP jest gorsze od rezydentów-kameleonów z wiejskiej, oni już pokazali co potrafią, i jestem przekonany że jak to wszystko zbankrutuje, powiedzą to co zwykle, że kryzys, że obiektywne trudności, że to wina poprzednich rządów... A jak ktoś nie będzie zadowolony, to wprost powiedzą "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi, cham się uprze i mu daj!" - choćby w odniesieniu do emerytur. Jeżeli NP będzie wierna programowi i ideii, to będzie lepiej, jeżeli nie to będzie tak samo jak teraz, Te miszcze z sejmu już miały czas, i pokazali na co ich stać, a ich nienawiść, i zangażowanie(zgodnie, i ponad sztucznymi podziałami) w szkalowanie kongresu podpowiada mi żeby kongresowi dać szansę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powtarzanie błędów bogatych państw z czasu ich biedy (vide pomysły komunikacyjne) nie ma nic wspólnego z gonieniem. Nadrabianie zaległości polega na wyciąganiu wniosków i niejako szukaniu dróg na skróty.
Stąd trudno poważnie traktować pomysły typu "zabetonujmy tunel średnicowy, najwyźej się go odbuduje" - jeśli taka jest jakość reszty "dobrych pomysłów" w programie KNP dla Warszawy (a żadnych innych konkretòw nie widziałem jak dotąd, bo historyjki o amerykańskich miastdczkach mają tu tyle do rzdczy, co dyskysja o stulu wąsòw) to dziękuję bardzo.
Stąd trudno poważnie traktować pomysły typu "zabetonujmy tunel średnicowy, najwyźej się go odbuduje" - jeśli taka jest jakość reszty "dobrych pomysłów" w programie KNP dla Warszawy (a żadnych innych konkretòw nie widziałem jak dotąd, bo historyjki o amerykańskich miastdczkach mają tu tyle do rzdczy, co dyskysja o stulu wąsòw) to dziękuję bardzo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I myślisz, że KNP będzie inne?? O święta naiwnościpanzerloud pisze:W partiach które są w sejmie, jest to samo + dyktat głosowań, wielokrotnie udowodnione kłamstwa, różnego rodzaju afery, a także teaktowanie wyborców jak debili
To jest znamienne, że nie pamięta się historii tylko łyka bajki opowiadane na bieżąco.
Ilość bredni opowiadanych przez lata przez obecnych przedstawicieli Nowych Pajaców dawno przekroczyła wartość krytyczną.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- a/p TALENT
Ku przestrodze młodych miłośników korwinizmu. Tak się dziwnie złożyło, że moi znajomi koledzy, gorący wielbiciele UPR z wczesnych lat 90-tych, dobiegający "sześćdziesiątki" marnie dziś przędą. Z reguły bezrobotni, na utrzymaniu żony albo rozwiedzeni, czekają na schedę po wiekowych rodzicach. Paru skończyło ze sobą - mówiąc szczerze - zapiło się na śmierć. Co ciekawe głównie "załatwił" ich kryzys końca lat 90-tych. To reprezentanci ówczesnego "szmal biznesu", herbu "skóra, fura i komóra". Oczywiście na fali prosperity ideologicznie olewali ZUS i inne takie wymysły komuny. Teraz zgorzkniali mocno, pomstują na wszystko i wszystkich.
Idiokracja nas otacza
- Bastian
- Sułtan Maroka
Głównym mitem tej ideologii jest "i tobie się uda (gdy przestanie cię łupić ZUS i US)". Przynajmniej tak to wielu odczytuje, bo raczej powinno to być "i tobie się może udać". Różnica subtelna, ale jest: w tej pierwszej wersji zgrabnie pomija się prostą prognozę, że uda się tylko mniejszości. Czasem mniejszej, czasem nieco większej, ale jednak mniejszości. Kto uważa inaczej, daje dowód swej ignoracji ekonomicznej, społecznej, logicznej (Pareto!). A że większość, której się nie uda, mogłaby stać się niebezpieczna, stworzono ubezpieczenia społeczne itd. Przecież, jeśli nawet ktoś nie ma w sobie poczucia solidarności społecznej, wystarczy że potraktuje to wszystko jako wspólną składkę na rzecz bezpieczeństwa publicznego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow