Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Kiedyś istniało coś takiego jak żyrobus. Może pora u nas to wdrożyć 
15/12/2005-12/7/2019
Nie trzeba jechać aż do Wiednia. Jeden taki pojazd jest w Krakowie.a/p TALENT pisze:W Wiedniu taki "patyczak" uzupełnia energię z sieci podczas postoju na pętli. Po regeneracji chowa patyki i w trasę...
- a/p TALENT
Rampini - taka włoska marka autobusu, wielkości wyrośniętego mikrobusa / mało miejsca w środku/. W Wiedniu obsługuje linie autobusowe nr 1, 2, 3 przebiegające przez tzw. stare miasto - warto skorzystać, ciekawe widoki po trasie i zaskakują miejsca w które wciska się ten kurdupel. Wnętrze zaskakująco głośne, pewnie wina klimatyzatora - jak jechałem było prawie 35 stopni C.
Idiokracja nas otacza
Właśnie oglądałem wóz SU18 nr 14 w Bolechowie. Wóz nie ma w zderzakach świateł do jazdy dziennej. Brak czarnych wąsów. Kabina duża. W niej duży komputer na kartę indywidualna pod monitorem napis Hugo. Tak to bez zmian. Dodatkowa siatkowa klapa z tylu pojazdu po prawej stronie koło silnika.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Huger. Czyli dobrze rozpoznałem jakiś czas temu, że będzie NovaMedia.beni pisze:Kabina duża. W niej duży komputer na kartę indywidualna pod monitorem napis Hugo.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
OIDP, część miejsc (o ile nie wszystkie) tyłem do okiena/p TALENT pisze:Rampini - taka włoska marka autobusu, wielkości wyrośniętego mikrobusa / mało miejsca w środku/.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Moze tak ale ekran sterownika to tak 12 cali szok. Chyba że kamery jeszcze na tym wyświetlaczu pokazywać będzie. Z tyłu do cofania jest.Tyrystor pisze:Huger. Czyli dobrze rozpoznałem jakiś czas temu, że będzie NovaMedia.beni pisze:Kabina duża. W niej duży komputer na kartę indywidualna pod monitorem napis Hugo.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Seria 8580-8595 też ma duże sterowniki, nie koniecznie musi to być NovaMedia.Tyrystor pisze:Huger. Czyli dobrze rozpoznałem jakiś czas temu, że będzie NovaMedia.
Pewnie że będzie. To podstawowa (i jedyna sprawnie działająca) funkcja Novamedii.Moze tak ale ekran sterownika to tak 12 cali szok. Chyba że kamery jeszcze na tym wyświetlaczu pokazywać będzie.
Jako że jestem zwolennikiem nowych technologi i z taką mam do czynienia na co dzień z Macrosystem zdecydowanie z każdym dniem przekonuje się do starych wkładanych tablic.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Zapraszam
Stare wkładane tablice też mają wadę brak aktualizacji np. na linii 111 ciągle na niektórych deskach brakuje przystanku Ateńska w stronę Gocławia.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
Przeczytaj post Beniego. Widział "Hugo". Macrosystem raczej nie nazywa swojego sprzętu "Hugo".Domas pisze:Seria 8580-8595 też ma duże sterowniki, nie koniecznie musi to być NovaMedia.Tyrystor pisze:Huger. Czyli dobrze rozpoznałem jakiś czas temu, że będzie NovaMedia.
Za sprzętem NovaMedia przemawia też fakt, że 26.10 będąc wieczorem w drodze z okolic Żyrardowa minąłem się na drodze S8 z nieoznakowanym U18 ewidentnie mającym trafić do MZA. Zdążyłem zwrócić uwagę na wyświetlacze. Prezentowały "192 Os. Kabaty trasa zmieniona", a font był taki sam, jak w Solbusach. Post Beniego potwierdza moją obserwację.
A wątpliwości zostaną rozwiane dopiero po dostawie nowych wozów.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Byłem dziś w Bolechowie 8 sztuk czeka na odbiór. Dodam że doklejono czarne wąsy z przodu i tyłu. Informacja pasazerska była kompletna wyświetlacze, sterownik na swoim miejscu. Ot i tyle. Reszta się wykańcza i na dniach będzie gotowa również.
Jakie znowu czarne wąsy::???
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Zapraszam
Zapraszam