(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
Nawet, gdyby zrobili priorytet na Marymonckiej, to w 40 minut ze Służewca dojedziesz najdalej do Słodowca.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Nikt nie obiecuje, że zwolnione brygady do rozparcelowania będą przegubami.Georg pisze:Jeśli te przeguby przerzucimy na linie, które faktycznie przegubów potrzebują.
12.reserved pisze:15 min na Młociny
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
O czym Wy marzycie? 17 z Woronicza rusza 3 w plecy, z powodu sygnalizacji Służewiec-Woronicza. Zdąży ją zajechać 41 i 33.
miłośnik 13N
ZTM twierdzi, że 15.MisiekK pisze:12.reserved pisze:15 min na Młociny
Rozkład jest zrobiony na wyrost po pesymistycznych czasach. Na Tarchominie Kościelnym tramwaj melduje się po 12 minutach.reserved pisze:ZTM twierdzi, że 15.
Poza tym do czasu przejazdu odczuwalnego dla pasażerów nie należy dodawać czasu potrzebnego na kręcenie się po obu krańcach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Liczy się czas Mehoffera - Metro Młociny 09. To jest obecnie 12 minut, pewnie można obciąć minutę, nie wiem, czy dwie.
A byłoby jeszcze o minutę mniej, gdyby nie idiotyczna wycieczka na Talarową, Trakt Nadwiślański czy jak ma się toto nazywać.
A byłoby jeszcze o minutę mniej, gdyby nie idiotyczna wycieczka na Talarową, Trakt Nadwiślański czy jak ma się toto nazywać.
To jak nie zbawią świata, to 460 też nie likwidujemy? Tak samo 3 brygady, przez takie podejście to się nigdzie nie odzyska brygad, a z likwidacji samego 460 i E-4 już na czysto ma się 6 brygad i to w jakże ważnym szczycie porannym, gdzie każdy wóz jest na wagę złota. A wracając do E-4 to przy okazji uruchomienia 2 do Starych Świdrów to już pocięto ekspresa o połowę (z 5 minut zmniejszono częstotliwość do 10 minut), a wtedy dosyć w małym stopniu tramwaj odciążał autobusy, więc gdy teraz 2 dociera na Tarchomin Kościelny to tym bardziej naturalna jest kasacja E-4.MisiekK pisze:Normalnie zbawią świat!kangoo2 pisze:3 brygady - zawsze coś!
Ktoś chyba odjął zamiast dodać te 12 min... e, i tak brakuje.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jak już o krańcach to na Młocinach dochodzi do chwilowych blokad linii 17, bo 3 brygady linii 2 nie mieszczą się na peronie postojowym i ten trzeci stoi na krzyżakach.pawcio pisze:Poza tym do czasu przejazdu odczuwalnego dla pasażerów nie należy dodawać czasu potrzebnego na kręcenie się po obu krańcach.
A powinien wjeżdżać na tor sąsiedni.
Wg mapy UM Trakt Nadwiślański, chociaż Trakt (o ile w ogóle powstanie) chyba ma mieć nieco inny przekrójMichalJ pisze:Liczy się czas Mehoffera - Metro Młociny 09. To jest obecnie 12 minut, pewnie można obciąć minutę, nie wiem, czy dwie.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Kiedyś pisałeś, że w przypadku 26 nie można na Górczewską wjeżdżać na peron sąsiedni, mimo, że jest wolny. Dlaczego więc 2 może, a 26 nie?
Bo 2 z peronu postojowego nie zbiera pasażerów, a 26 na Górczewskiej tak.
A 33 jakoś na tej samej pętli może zbierać ludzi, choć zajmuje 2 perony. Choć fakt, że prawie nikt nie jedzie z pętli. No, ale jednak...pawcio pisze:Bo 2 z peronu postojowego nie zbiera pasażerów, a 26 na Górczewskiej tak.