(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
2 też może ale nie jest to jej podstawowy przystanek. To ma znaczenie, nie formalną jego klasyfikacja.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wolno ominąć postój handlowy na przystanku 11?pawcio pisze:A powinien wjeżdżać na tor sąsiedni.
Co to jest postój handlowy? Pierwszy raz słyszę takie określenie.
Na kolei tak mówią.
Taki dla pasażerów, który wypadałoby realizować zgodnie z opublikowanym rozkładem, w odróżnieniu od postoju technicznego, który można robić gdzie bądź.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Właśnie. Jak motorniczy ma w rozkładzie adnotację, że warunkowo może pojechać gdzieś indziej (28 i 22 mają taką na temat Wschodniego i postoju na żeberku), to nie ma problemu, ale jeśli tej adnotacji nie ma, to nie wolno samowolnie jechać nigdzie indziej. Jest cokolwiek na ten temat w rozkładach?MichalJ pisze:Wolno ominąć postój handlowy na przystanku 11?pawcio pisze:A powinien wjeżdżać na tor sąsiedni.
Adnotacja to jedno, ale bez informacji dla pasażerów takie numery nie powinny się odbywać.
- tarantula01
- Kontakt:
Nieprawda, bo jest np. najwyższy w Polsce słup energetyczny, jeden z najstarszych kościołów gotyckich w Warszawie. Jest też przepompownia (akurat mniej ciekawy obiekt, ale jest)ashir pisze:Nie ma WC i tam w ogóle nie ma nic ciekawego w pobliżu.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Ale czasami muszą się odbywać bo jak np. 33 mają odbywać postój tylko na jednym peronie jak są momenty, że na Młocinach są cztery brygady a adnotacji w rozkładzie nie ma. Podobnie jest na 17 gdzie też stoją po 3 brygady. A jeśli 2 blokuje 17 to może niech 17 wypuszcza ludzi na peronie przelotowym, który obecnie nie jest wykorzystywany a trzecia brygada 2 stoi na przystanku 09 i wtedy nikt nie będzie nikogo blokować.MichalJ pisze:Adnotacja to jedno, ale bez informacji dla pasażerów takie numery nie powinny się odbywać.
W rozkładach dopisków nie ma (17 i 33 też go nie mają), ale jest w piśmie dyspozycyjnym, które jest najważniejsze z punktu widzenia przewoźnika.Szeregowy_Równoległy pisze:Właśnie. Jak motorniczy ma w rozkładzie adnotację, że warunkowo może pojechać gdzieś indziej (28 i 22 mają taką na temat Wschodniego i postoju na żeberku), to nie ma problemu, ale jeśli tej adnotacji nie ma, to nie wolno samowolnie jechać nigdzie indziej. Jest cokolwiek na ten temat w rozkładach?MichalJ pisze: Wolno ominąć postój handlowy na przystanku 11?
Żeby we mszy uczestniczyć, musiałby mieć co najmniej 30-minutowy postój. Przepompownia to samo, nic mu nie da. Jedyną "atrakcją" może być dla motorniczego powieszenie się na słupie energetycznym w przypadku niezadowolenia z pracy. Więc generalnie Twój post niczego w temacie nie zmienił.tarantula01 pisze:Nieprawda, bo jest np. najwyższy w Polsce słup energetyczny, jeden z najstarszych kościołów gotyckich w Warszawie. Jest też przepompownia (akurat mniej ciekawy obiekt, ale jest)ashir pisze:Nie ma WC i tam w ogóle nie ma nic ciekawego w pobliżu.
Niestety motorowi nie mają dostępu do takich dokumentów a różne sytuacje z przeszłości pokazują, że każdy może sobie interpretować dokumenty jak chce. Pamiętam jak zwiększono postoje 1 na Annopolu to przez jakiś czas ekspedytorzy zabraniali wjeżdżać na środkowy tor i efekt był taki, że trzecia brygada przez ok. 5 minut blokowała wjazd na pętle i nie można było bezpiecznie wypuścić ludzi. Niech ktoś wywiesi na których pętlach można wjeżdżać na inny tor i problem się skończy. Ja na Górczewskiej dostałem zjeby jak 26 wjechałem na sąsiedni tor i nie ważne, że stały już dwa składy na pętli. Powinienem stanąć jako trzeci i poczekać.pawcio pisze:W rozkładach dopisków nie ma (17 i 33 też go nie mają), ale jest w piśmie dyspozycyjnym, które jest najważniejsze z punktu widzenia przewoźnika.Szeregowy_Równoległy pisze:Właśnie. Jak motorniczy ma w rozkładzie adnotację, że warunkowo może pojechać gdzieś indziej (28 i 22 mają taką na temat Wschodniego i postoju na żeberku), to nie ma problemu, ale jeśli tej adnotacji nie ma, to nie wolno samowolnie jechać nigdzie indziej. Jest cokolwiek na ten temat w rozkładach?
Na Górczewskiej nie wolno. Wolno na Młocinach (2,17,33) i na Marymoncie (17/37).
- Solaris U10
Pamiętam, że parę lat temu 26 na Górczewskiej korzystało nawet chyba z 3 peronów, ale były stosowne adnotacje w rozkładzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Młociny i Marymont mają peron zbiorczy (Młociny nawet dwa jeden po drugim...), Górczewska - nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W obecnej organizacji zabiera i przystanek jest normalnie w rozkładzie pasażerskim i wisi w gablocie.pawcio pisze:Bo 2 z peronu postojowego nie zbiera pasażerów
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.