Przystanki [historia]
Moderator: Wiliam
A dałoby się przerobić coś takiego w pdf?
- Załączniki
-
- M - 19871015.doc
- (39 KiB) Pobrany 105 razy
-
- M - 19871015 - raport z pomiaru.doc
- (38 KiB) Pobrany 80 razy
-
- 121 - 19910527.doc
- (36 KiB) Pobrany 83 razy
-
- 120 - 19880720 - raport z pomiaru.doc
- (37.5 KiB) Pobrany 89 razy
-
- 120 - 19871016 - raport z pomiaru.doc
- (36.5 KiB) Pobrany 81 razy
-
- 500 - 19950412.doc
- (36 KiB) Pobrany 77 razy
Jasne. Zainstaluj sobie program PDFCreator. Działa jako wirtualna drukarka 
- Załączniki
-
- M - 19871015 _1_.pdf
- (16.38 KiB) Pobrany 117 razy
Na tę chwilę część z ztm.bohun.pl z podanych dat i strona 16. wawkomu są wpisane. Jak będzie potrzebna legenda to podrzucę.
- Załączniki
-
- przystanki.pdf
- (50.42 KiB) Pobrany 290 razy
Historię da się dopracować. Z tym problemu chyba ni będzie.
Ja mam troche historii, tylko plik jest duży i na forum nie pójdzie.
Ja mam troche historii, tylko plik jest duży i na forum nie pójdzie.
winnux8 pisze:O, przystanki super sprawa, w takiej formie na pewno nieraz się przyda!Tylko trochę daty nie teges
P.S.: 1257 SlalomowaPłudowska
od 2008 Pancera
1195 Tarchomin-ŚwiatowidaTarchomin Płn
od 2008 Mehoffera
Bo to są głównie daty dostępu archiwalnych rozkładów na stronie Bohuna. Tylko ten 1996 z pisma TeEsWu jest datą zmian.
Dzięki za resztę, już dopisuję
Tak. Ten dokument przedstawia zmiany nazw zespołów z dniem 15.10.1996 r.
Natomiast rozkłady z bohuna dałoby się zrobić. Jednak trudności mogę mieć z brygadami.
To jest powód, dlaczego się wstrzymuję.
Drugi powód, to brak trasówek.
Natomiast rozkłady z bohuna dałoby się zrobić. Jednak trudności mogę mieć z brygadami.
To jest powód, dlaczego się wstrzymuję.
Drugi powód, to brak trasówek.
MC pisze:Bo to są głównie daty dostępu archiwalnych rozkładów na stronie Bohuna. Tylko ten 1996 z pisma TeEsWu jest datą zmian.
Jak coś to stworzyłem miejsce wrzutu... O tutaj.
Jeśli chodzi o moje trasówki - oczywiście mogę je udostępnić Trasbusowi, o ile redakcja byłaby tymi materiałami zainteresowana. Skany trasówek z 1994 r. są dość czytelne i wrzucę je tu, jak będę miał dostęp do normalnego kompa w poniedziałek. Skany z lat 1986-92 są kiepskie, ale i oryginały do super czytelnych nie należą. Zestawienie zmian z 1996 r. sfotografowałem czym innym i też wrzucę w lepszej jakości. Jeżeli chcenie - zamiast skanow mogę je przepisywać, ale pdf robić nie umiem, nie mam ani programu do tego, ani za bardzo czasu. Przy okazji dziękuję Miśkowi za przepisanie części trasowek i zestawienia z 1996 r.
Umknęło Ci tylko wpisanie nazwy ZP 2302 Stawek ZT, i pani Gandhi z ZP 3138 to Indira, a nie Indora
(Wiem, komp chce być mądrzejszy od człowieka i sam "poprawia".)
To mi jakis Indor wyskoczył?
Panowie, przepraszam za błąd.
Panowie, przepraszam za błąd.
TeEsWu pisze:Jeśli chodzi o moje trasówki - oczywiście mogę je udostępnić Trasbusowi, o ile redakcja byłaby tymi materiałami zainteresowana. Skany trasówek z 1994 r. są dość czytelne i wrzucę je tu, jak będę miał dostęp do normalnego kompa w poniedziałek. Skany z lat 1986-92 są kiepskie, ale i oryginały do super czytelnych nie należą. Zestawienie zmian z 1996 r. sfotografowałem czym innym i też wrzucę w lepszej jakości. Jeżeli chcenie - zamiast skanow mogę je przepisywać, ale pdf robić nie umiem, nie mam ani programu do tego, ani za bardzo czasu. Przy okazji dziękuję Miśkowi za przepisanie części trasowek i zestawienia z 1996 r.Umknęło Ci tylko wpisanie nazwy ZP 2302 Stawek ZT, i pani Gandhi z ZP 3138 to Indira, a nie Indora
(Wiem, komp chce być mądrzejszy od człowieka i sam "poprawia".)
Dobra, bo zaczęłam iść od początku. Zerknijcie na linkowany już na którejś z pierwszych stron schemat kolegów z Trasbusa: LINK
Schemat jest robiony na podstawie kalendarza komunikacyjnego z 1956, który mam i wiem że tam też były takie kwiatki.
Weźmy przykład tego co mi się rzuciło w oczy: trasa 20-tki na Boernerowo. Wydawało mi się, że mijanka była na obecnym przystanku Archimedesa, a jeśli liczyć po kolei od pętli, to wyjdzie na Starym Bemowie... Część przystanków chyba już nie istnieje, np. Groty I i II przy "zakręcie śmierci" - któryś z nich musiał wylecieć?
Druga rzecz, to DWA przystanki - Płocka i Gostyńska - w okolicach pętli Młynów.
Pewnie takich znikających przystanków znajdzie się jeszcze kilka(dziesiąt). Na razie proszę o rozwikłanie dwóch powyższych zagadek
Schemat jest robiony na podstawie kalendarza komunikacyjnego z 1956, który mam i wiem że tam też były takie kwiatki.
Weźmy przykład tego co mi się rzuciło w oczy: trasa 20-tki na Boernerowo. Wydawało mi się, że mijanka była na obecnym przystanku Archimedesa, a jeśli liczyć po kolei od pętli, to wyjdzie na Starym Bemowie... Część przystanków chyba już nie istnieje, np. Groty I i II przy "zakręcie śmierci" - któryś z nich musiał wylecieć?
Druga rzecz, to DWA przystanki - Płocka i Gostyńska - w okolicach pętli Młynów.
Pewnie takich znikających przystanków znajdzie się jeszcze kilka(dziesiąt). Na razie proszę o rozwikłanie dwóch powyższych zagadek
Póki co trasówki z 1994 r. na razie wrzucę tu, a słabo czytelne z 1990 i 1992 r. w wolnej chwili przepiszę. Jeżeli gremium wymyśli, dokąd to ma trafiać - dostosuję się. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeden z prowadzących Trasbusa (Stront) bywa i tu na forum, więc cierpliwości
Ewentaulnie napiszcie do niego priva.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na planach miasta z tej serii: http://www.trasbus.com/plan1958.htm przystanki tramwajowe są zaznaczone kropkami...
Wrrr, nienawidzę tego planu, na miniaturkach nic nie widać, a strony nie są ułożone Warszawą po kolei... Dzięki 
/ Edit: No i faktycznie wyszło, że Mijanka to Stare Bemowo, Akademia - Archimedesa, Koszary - WAT... A wydawałoby się, że to WAT jest Akademią czy nie? I jeszcze kwestia przystanków na zakręcie...
/ Edit: No i faktycznie wyszło, że Mijanka to Stare Bemowo, Akademia - Archimedesa, Koszary - WAT... A wydawałoby się, że to WAT jest Akademią czy nie? I jeszcze kwestia przystanków na zakręcie...
Office od wersji 2010 (a może nawet i 2007) konwertuje i zapisuje pliki worda i Excela do PDF.misiek34 pisze:A dałoby się przerobić coś takiego w pdf?
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34