[Hydepark] Tramwaje Warszawskie

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 lis 2014, 17:54

Na pewno jest to pewna modyfikacja. Zależy od konstrukcji, od tego co chcesz zrobić (czy całe pudło, czy tylko drzwi). Choć nie słyszałem, by pasażerowie skarżyli to jako problem, to najprostszą metodą jest "zaślepienie" dziury dokręcanym do pudła progiem z gumy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 21 lis 2014, 18:05

Z punktu widzenia wygody wsiadania wystarczą same drzwi, tylko z estetyką wtedy słabo...

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 02 sty 2015, 12:08

Jak ma się pierwszy, remontowany Tramicus?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 sty 2015, 8:59

Tramwaje Warszawskie "się rozpędzą"? :>

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... wdzil.html
Po wyborach z fotela burmistrza Śródmieścia do miejskiej spółki przenosi się Wojciech Bartelski, radny PO w sejmiku Mazowsza. (...) w lutym ma zostać wiceprezesem Tramwajów Warszawskich. - Lubię transport szynowy, interesuję się tym - powiedział wczoraj "Stołecznej". - Tramwaje nie miały dużej siły przebicia w ratuszu, mam zająć się ich inwestycjami. Największe wyzwanie dla spółki to linia do Wilanowa. Za otwarty temat uznaję trasę na Gocław, choć władze miasta podchodzą do niej z rezerwą. Pieśnią przyszłości są tramwaje na Trakcie Królewskim. Zajmę się też zieloną falą, jestem już po rozmowach z dyrektorami ZDM i biura drogownictwa - deklaruje Wojciech Bartelski.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 sty 2015, 11:06

Kogo zastąpi?
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 sty 2015, 11:13

Nie musi. Zarząd może liczyć od 3 do 5 osób.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 sty 2015, 11:49

Od razu poczułem się lepiej. Im więcej osób rządzi, tym firma ma się(chyba?) lepiej.
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 21 sty 2015, 12:02

W pewnym ograniczonym zakresie owszem.

Szczególnie cieszy umieszczenie linii do Wilanowa na szczycie listy potrzebnych inwestycji wg tego pana. Biorąc pod uwagę, że jest partyjny, może przekona panią prezydent do realizacji tego odcinka za mojego życia.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 21 sty 2015, 14:19

A tata mi powtarzał, żeby się zapisać do partii.
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 21 sty 2015, 21:05

Niedobrze, że partyjny polityk dostaje miejsce w spółce. To właśnie jest kolesiostwo. Dlaczego miałby mieć jako (wdzięczny?) wiceprezes TW większą siłę przebicia u HGW, niż jako burmistrz centralnej dzielnicy (gdzie chyba ma jakąś władzę?). I pozostaje jeszcze pytanie, na ile to deklaracje wzięte np. z dotychczasowego planu inwestycyjnego, a na ile faktycznie podejmie jakieś działania w tym kierunku.

Dlaczego siła przebicia ma zależeć od legitymacji partyjnej / nadania wiceprezesa, a nie tego, co on faktycznie ma do powiedzenia? Przywalę frazesem, od merytoryki projektu?

Jak mam traktować dotychczasowe oficjalne plany miasta, np. Wieloletni Plan Inwestycyjny? Czy obecność pana partyjniaka wpływa na faktyczną realizację jego punktów? Lub dopisywanie kolejnych?

Czy jak zmieni się władza, to nowa ma odwołać tego wiceprezesa? Jak to wpłynie na bieżące funkcjonowanie spółki?

Itd. itd.

@Os0: tylko uważaj do której.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 21 sty 2015, 21:59

KwZ pisze:Dlaczego miałby mieć jako (wdzięczny?) wiceprezes TW większą siłę przebicia u HGW, niż jako burmistrz centralnej dzielnicy (gdzie chyba ma jakąś władzę?)
Trasy tramwajowe nie leżą w gestii burmistrza dzielnicy, a w gestii wiceprezesa i owszem.
KwZ pisze:Dlaczego siła przebicia ma zależeć od legitymacji partyjnej / nadania wiceprezesa, a nie tego, co on faktycznie ma do powiedzenia? Przywalę frazesem, od merytoryki projektu?
Bo merytoryka się nie liczy.
KwZ pisze:Jak mam traktować dotychczasowe oficjalne plany miasta, np. Wieloletni Plan Inwestycyjny?
Tak jak zawsze czyli nijak.
KwZ pisze:Czy obecność pana partyjniaka wpływa na faktyczną realizację jego punktów? Lub dopisywanie kolejnych?
Zależy jakie plecy w partii ma ten pan. Ale już nieraz bywało, że władza z ramienia PO "karała" wyborców za wybranie kogoś innego, tak samo tu może się liczyć partyjność interesów.
KwZ pisze:Czy jak zmieni się władza, to nowa ma odwołać tego wiceprezesa? Jak to wpłynie na bieżące funkcjonowanie spółki?
W zdrowym kraju to miejsca mieć nie powinno, choć spółka na pewno się od tego nie załamie, wszakże to i tak "nadprogramowy" wiceprezes.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 21 sty 2015, 22:18

Trasy tramwajowe nie leżą w gestii burmistrza dzielnicy, a w gestii wiceprezesa i owszem.
To tak, ale mnie chodziło o przebicie u HGW / w partii.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 21 sty 2015, 23:49

Ale jak burmistrz dzielnicy ma się zajmować w sensowny sposób trasami tramwajowym, skoro nie leży to w jego zakresie obowiązków, a zatem musi informacje zdobywać w czasie wolnym? W takie poświęcenie akurat wątpię.

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 29 sty 2015, 16:16

Ale wiesz, on już nie jest burmistrzem...

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 23 lut 2015, 15:05

Dzisiaj na 10 wyjechał #3101 po remoncie. Z zewnątrz odróżnia się jedynie wyświetlaczem dla słabowidzących zamiast dechy, wewnątrz natomiast czerwonymi siedzeniami i rączkami pod kolor poręczy (wcześniej były szare). Reszta w miarę po staremu.

ODPOWIEDZ