To też korekta w Tychach? Jaki jest sens stosowania na forum tak kretyńskiego skrótu?osa pisze:Radna Nehrebecka głosowała p-w wydłużeniu nazwy stacji Nowy Świat
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
p-w to przeciw? Pytam, bo pierwszy raz w życiu widzę taki skrót.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dziś rano postanowiłem na nowo wymyślić koło. Ma nowoczesny, designerski kształt, a ludzie po prostu muszą przywyknąć do faktu, że tocząc się lekko „podskakuje”.
Czy nikomu nie przeszkadza, że ćwierćfinałów jest pięć?
Przede wszystkim definicja słownikowa nie zawiera liczby:
Wniosek z tego, że czepianie się aspektu liczbowego jest bez sensu...sjp.pwn pisze:półfinał «w zawodach sportowych, konkursach itp.: ostatni przed finałem etap rozgrywek»
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Przedostatnia kolejka ligi albo pierwsza seria skoków to też półfinały?
No, w skokach jest runda finałowa. Za półfinał od biedy można uznać serię KO, obowiązującą w Turnieju 4 Skoczni
Dla kogo, dla czego. Takich prostych rzeczy nie wiedzieć?
Nowak-Jeziorański to wiem, ale Poligonow?ZaciszaniN pisze:Nowa linia jest dedykowana dla osiedli położonych wzdłuż Nowaka-Jeziorańskiego i Poligonowa.
Ja bym się przyczepił też do dedykowania linii. Śmierdzi nowomową trochę.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Widać u koleżanki poważne braki w znajomości podstaw historii Armii Czerwonej. Poligonow był adiutantem generała Dworcowa.MC pisze:Dla kogo, dla czego. Takich prostych rzeczy nie wiedzieć?
Nowak-Jeziorański to wiem, ale Poligonow?ZaciszaniN pisze:Nowa linia jest dedykowana dla osiedli położonych wzdłuż Nowaka-Jeziorańskiego i Poligonowa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Który miał nad sobą Parowcowa?