Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Sprawdziłem i niestety, ale nie wymieniają pasażerów w tym czasie - są już po, że nie wspomnę o skrzyżowaniu z Pancera/dojazd do SP344.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
O ile postoje przed skrzyżowaniem Myśliborska/Kuklińskiego są bardzo wkurzające, to najbardziej dziwny na całej trasie jest postój na czerwonym świetle, które zapala się przed zupełnie nieużywanym przejściem dla pieszym na dojeździe do przystanku Stare Świdry od strony Tarchomina Kościelnego. Raz, że ta sygnalizacja jest tam absolutnie zbędna, dwa, że można ją od razu przystosować do ruchu tramwajowego bez zaburzania ruchu drogowego. Takie postoje i zwalnianie na dylatacjach na moście urywają przynajmniej minutę.
Sprawdź więc lepiej. Standardowe 20-30 sekund przewidziane na wymianę.tarantula01 pisze:Sprawdziłem i niestety, ale nie wymieniają pasażerów w tym czasie
Szkołę przejeżdża się w zasadzie na bieżąco - samochody tam się muszą zatrzymać w większości przypadków.tarantula01 pisze:są już po, że nie wspomnę o skrzyżowaniu z Pancera/dojazd do SP344.
Tak, to jest skopane totalnie. Zatrzymania tam to niepotrzebne 20-30 sekund.osa pisze: najbardziej dziwny na całej trasie jest postój na czerwonym świetle, które zapala się przed zupełnie nieużywanym przejściem dla pieszym na dojeździe do przystanku Stare Świdry od strony Tarchomina Kościelnego.
Już nie demonizujmy tych dylatacji - to nie jest zatrzymanie, tylko delikatne zwolnienie. Natomiast co najmniej minutę urywa sygnalizacja Myśliborska/TMPosa pisze:zwalnianie na dylatacjach na moście urywają przynajmniej minutę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
Tylko, że tam w godzinach szczytu, czyli wtedy, gdy to najbardziej potrzebne, nie ma standardowych wymian pasażerów, a jedynie dosiadanie się nowych pasażerów, co trwa znacznie krócej.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Zaraz... Ci co wysiadają lub wsiadają, to nie robią wymiany?tarantula01 pisze:Tylko, że tam w godzinach szczytu, czyli wtedy, gdy to najbardziej potrzebne, nie ma standardowych wymian pasażerów, a jedynie dosiadanie się nowych pasażerów, co trwa znacznie krócej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Wymiany są niestandardowe, bo jednokierunkowe. Ale i tak nie chce mi się wierzyć, że w szczycie jest szybciej niż poza.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jednokierunkowość wymian to żadna osobliwość przecież.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Miałem ostatnio 2 w wersji wydłużonej i wszystko by było dobrze gdyby nie te światła. Najbardziej idiotyczne to chyba te przy wyjeździe z Tarchomina Kościelnego. Minutę stania bo ktoś wymyślił, że wjeżdżając na pętlę od razu zapala się światło na wyjazd a więc muszę cały cykl (ok. 1 minuty) przestać by wyjechać a mam na to zaplanowane 0 minut czyli wyjeżdżam z pętli -1. Oczywiście światła są przez chodnik donikąd bo ok. 2m dalej się kończy. Poza tym praktycznie na każdych światłach postój gwarantowany ale nie uwzględniony w rozkładzie. Światła na Starych Świdrach działają po staremu więc nadal najczęściej 2 minuty stania przy 1 minucie rozkładowej na przejazd. Na plus to na dylatacjach została zwiększona prędkość do 45km/h. Efektem tego wszystkiego są opóźnienia na niektórych brygadach nawet rzędu 6-7 minut choć mi się udawało całą zmianę przejeździć z opóźnieniami max. 3 minuty. Rozkładowo i na spokojnie da się jeździć po godzinach szczytu. No i na koniec kwestia frekwencji i tego, że ostatnie kursy z Tarchomina nie są do Młocin. Otóż w ostatnich 3 kursach z Tarchomina przewiozłem łącznie 10 osób a więc frekwencja nie powala. Widać ludziom bardziej pasuje 101 a i miastu też się to bardziej opłaca bo ITS jeździ taniej niż TW.
- vernalisadonis
Niech poprawią trochę światła tam, gdzie tory przecinają Światowida, bo tramwaj niepotrzebnie na chwilę staje.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
- tarantula01
- Kontakt:
Jedynie wchodzą, co trwa znacznie krócej, niż wchodzenie z oczekiwaniem na tych co wychodzą.
Poza tym ciekawe jak długo TW będą dyżurnym kozłem:
http://radny.com.pl/dok3kadencja/pisma3 ... m_zmid.jpg
bo przecież ZTM zlecił finalnie opracowanie tych sygnalizacji, których wykonania potem nie wyegzekwował.
Poza tym ciekawe jak długo TW będą dyżurnym kozłem:
http://radny.com.pl/dok3kadencja/pisma3 ... m_zmid.jpg
bo przecież ZTM zlecił finalnie opracowanie tych sygnalizacji, których wykonania potem nie wyegzekwował.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Z cyklu podsłuchane w tramwaju: podobno poszło pismo z TW do Galasa w sprawie zmiany sygnalizacji na Tarchominie Kościelnym. Niestety MIR miał odpisać, że sygnalizacji zmienić się (ani wyłączyć) nie da. W charakterze uzasadnienia zostało podane, że zmianę uniemożliwia fakt, że projekt powstał z unijnych dotacji. Na pierwszy rzut oka wygląda to na spychologię, ale po kłopotach z Pesami z różnych pul przetargowych w nieswoich miejscach (choć to przecież identyczne wagony) nic mnie już nie zdziwi.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
A światła przy zajezdni Żoliborz?Poc Vocem pisze:Z cyklu podsłuchane w tramwaju: podobno poszło pismo z TW do Galasa w sprawie zmiany sygnalizacji na Tarchominie Kościelnym. Niestety MIR miał odpisać, że sygnalizacji zmienić się (ani wyłączyć) nie da.
Vis major.
Jest różnica pomiędzy 'światła wydłużają półkurs o minutę' a 'przez 3 godziny nie udało się tramwajom wyjechać z zajezdni'.

Jest różnica pomiędzy 'światła wydłużają półkurs o minutę' a 'przez 3 godziny nie udało się tramwajom wyjechać z zajezdni'.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bzdura jakaś. Choćby dlatego, że projekt NIE powstał z unijnych dotacji. Kogoś ty tam podsłuchiwał?Poc Vocem pisze:Z cyklu podsłuchane w tramwaju: podobno poszło pismo z TW do Galasa w sprawie zmiany sygnalizacji na Tarchominie Kościelnym. Niestety MIR miał odpisać, że sygnalizacji zmienić się (ani wyłączyć) nie da. W charakterze uzasadnienia zostało podane, że zmianę uniemożliwia fakt, że projekt powstał z unijnych dotacji. Na pierwszy rzut oka wygląda to na spychologię, ale po kłopotach z Pesami z różnych pul przetargowych w nieswoich miejscach (choć to przecież identyczne wagony) nic mnie już nie zdziwi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Ale dobry pretekst, aby nic nie robic. Na Wilsonie tez Unia?
miłośnik 13N