Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
Po dzisiejszym grzebańsku przez Siemens w światłach wzdłuż Światowida tramwaje jeżdżą opóźnione, zaliczają prawie wszystko, ale samochodom się poprawiło. Przesunięto wzajemne czasy między kolejnymi skrzyżowaniami. Wróciliśmy do warszawskiej rzeczywistości.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Może zostawienie Tarchomina na samych ekspresach było dobrym pomysłem...
Już słyszałem głosy ludzi na Młocinach, że 101 czy ekspresem szybciej niż tramwajem. I jest to trochę prawdą bo któregoś dnia jechałem Światowida razem ze 101 i zanim ja postałem chwile przy Myśliborskiej, chwilę na skręcie to jak dojeżdżałem na Świdry to 101 skręcał na most a ja jeszcze musiałem odstać 2 minuty na światłach czyli jak ruszyłem ze Świdrów to 101 już był pewnie za Wisłą.
Przy organizacji jaka była do wczoraj 101 nie miał szans być przed tramwajem na wspólnym odcinku, bo zaliczał wszystkie światła po kolei, a tramwaj wchodził na początki cyklu i jechał. Dało się tramwajem przejechać zgodnie z przepisami półkurs w 11-12 minut. Teraz po przestawieniu offsetów półkurs zamyka się w minut 17. Jak tak ma to wyglądać to będę pierwszym, który podpisze się pod protestem przeciwko likwidowaniu linii autobusowych dublujących tramwaj.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
I naprawdę nie jest znane nazwisko tej osoby, która zadecydowała o "grzebańsku przez Siemensa"? Przecież to jawnie łamie wytyczne ratusza co do polityki transportowej.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Stary Pingwin
A jakie są AKTUALNE wytyczne Ratusza? Na przykładzie Tarchomina widać, że źle ustawiona sygnalizacja świetlna potrafi wydłużyć przelot 2 o prawie 50%. A mogło być tak pięknie.
miłośnik 13N
Póki ich ktoś tej łłłunii nie podp..., że se robią tramwaj do ozdoby, bo nie do wożenia ludzi, to będzie jak jest. Strategie, plany wypada... mieć w szufladzie.
Oczywiście zajmę się tym i postaram się ustalić, kto tym razem odpowiada za konsekwentne psucie tramwajów w Warszawie. Może uda się nawet z nazwiskami. Dosyć już mam słuchania o tym, że inżynier Galas jest niezastąpiony.Stary Pingwin pisze:A jakie są AKTUALNE wytyczne Ratusza? Na przykładzie Tarchomina widać, że źle ustawiona sygnalizacja świetlna potrafi wydłużyć przelot 2 o prawie 50%. A mogło być tak pięknie.
Na razie poczekaj dwa dni, może jednak odkręcą?
Tu nie ma co czekać, tu trzeba pisaćMichalJ pisze:Na razie poczekaj dwa dni, może jednak odkręcą?
Trzeba od razu, by też uświadomić decydentom że ktoś takie rzeczy zauważa.MichalJ pisze:Na razie poczekaj dwa dni, może jednak odkręcą?

Skoro osa już się włączył w wojnę w sprawie Powstańców, to już niech bije serią. Może przynajmniej jedną sprawę będą musieli załatwić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dobre pytanie. Chyba po prostu się wszyscy dajemy nabierać na stary numer z deklarowaniem jednego, i robieniem drugiego.Stary Pingwin pisze:A jakie są AKTUALNE wytyczne Ratusza? Na przykładzie Tarchomina widać, że źle ustawiona sygnalizacja świetlna potrafi wydłużyć przelot 2 o prawie 50%. A mogło być tak pięknie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Jak tak dalej zostanie to puszczenie 17 na Tarchomin spowoduje, że będzie to linia jeżdżąca nie wg rozkładu a wg tego jak się ułożą światła na Tarchominie. Brygady na 17 będą poopóźniane, na Marymoncie pozajeżdżają się z 37 i efektem będzie jeszcze większy kocioł na Służewcu. Poza tym na Tarchominie nie będzie ekspedycji więc nawet w przypadku jakiś zatrzymań nikt nie będzie mógł sterować.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
17 i tak jest bardzo poopóźniane z okazji niekończącej się rozrywki w postaci remontu na Marymonckiej. Poza tym zdaje się że przedłużenie 17 do Tarchomina będzie w tym samym czasie kiedy będzie ono jeździło tylko do Rakowieckiej, więc może nie będzie tak źle. W każdym razie nie będzie to ani trochę konkurencyjna oferta komunikacyjna.