Akurat dla 182 nie wypada.Wiliam pisze:Może przez to że wypada Kanał Gocławski?
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Kiedyś jak się zmieniała obsługa, to też rozkład dostawał nową datę.
Albo może jakiś zjazd/wyjazd gdzieś doszedł itp.
Albo może jakiś zjazd/wyjazd gdzieś doszedł itp.
ŁK
Ale data rozkładu 182 się nie zmieniła. Eh...
Wtyczki na 514 będą nadal jeździły.Krzysiek_S pisze:W takim razie pytanie kosztem czego narodzi się linia 151 ? Wtyczek z 514 ? Podniesienie planu[ niezależnie od przejęcia brygad po ITS] ?pawcio pisze:182 zostało pocięte w DS dla wzmocnienia 523. To się broni. A teraz nie jest ruszane.
A nadal przez poniatoszczaka będą wracały? Bo te estakady to chyba już wszystkie zrobili (ew. jedna chyba została).

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Inauguracja 151 : frekwencja w godzinach południowych ok. 10 osób w stronę Politechniki, nieco słabiej wygląda w drugą stronę do niewiele mówiącego krańca Rechniewskiego. Ludzie muszą się przyzwyczaić do nowej trasy autobusu. W wozie ze starszym diodowym systemem informacji pasażerskiej znów pojawia się pomiędzy Poligonową a Nowaka - Jeziorańskiego pisana kursywą Palmirska Droga, w nowszym pojeździe z ekranami problem nie występuje. Na Nowaka Jeziorańskiego powinni namalować linię przerywaną osi jezdni. Kierowcy aut osobowych muszą się przyzwyczaić do widoku autobusu przegubowego pokonującego 6 rond całą szerokością pojazdu. W dzień powszedni zobaczymy czy punktualności nie rozbije odcinek Ostrobramska do przystanku Kanał Gocławski.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
A rano frekwencja była wręcz zerowa, frekwencja z czasem się pewnie poprawi, jednak raczej nie na tyle, żeby w weekendy było uzasadnione puszczanie przegubów na 151. Co do kierowców to powinno się przepędzić tych co zaparkowali przy przystanku Rechniewskiego 01. 
Obstawiam, że do następnego weekendu linia 151 ładnie się zapełni. Jak na pierwszy dzień kursowania nie było tak źle. Nie wiem, czy dobrze zauważyłem, ale chyba na 135 zobaczyłem dziś wozy MZA. Byłoby super, bo te obecne ajencyjne 135 to straszne smrody.
Owszem, od dzisiaj PKS dzieli obsługę linii z MZA, ale i tak nadal więcej udziałów ma ajent. 
Słupek z ogłoszeniem że się pojawi przystanek stanął we wtorek. Słupek przystankowy właściwy z workiem wczoraj. Dziś zaczął działać naprawdę. Chwilę to potrwa zanim się ludzie nauczą. Ale sądząc po dzisiejszym wykorzystaniu szybko pójdzie.ashir pisze:A rano frekwencja była wręcz zerowa, frekwencja z czasem się pewnie poprawi, jednak raczej nie na tyle, żeby w weekendy było uzasadnione puszczanie przegubów na 151. Co do kierowców to powinno się przepędzić tych co zaparkowali przy przystanku Rechniewskiego 01.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bedę musial dokładnie przeliczyć ile minut mi zajmuje dojście z przystanku 151 do domu i na ile dla mnie opłacalna bedzie ewentualna jazda z Politechniki bez przesiadki.
Tobie może się to nie opłacać z uwagi na układ płotów wokół mojego osiedla. Według mnie przydałoby się dorobić przystanki w połowie długości pomiędzy Fieldorfa a Rechniewskiego.
Czyli myslisz że granicą oplacalnosci jest kanałek, czy tez moze dopiero Mikolajczyka?
Myślę, że granica opłacalności bardziej niż po prostej idzie w łuk zbieżny jakoś z oficjalnym przebiegiem ulicy Mikołajczyka.
Po dzisiejszym porannym przetestowaniu linii 151 uważam, że to strzał w dziesiątkę. Kurs o 08.07 z Rechniewskiego już na Kompasowej miał brak miejsc siedzących - pomimo, że bezpośrednio przed nim jechał 135 (wiem, że to inny potok, ale zawsze...). Na przystankach Przyczółek Grochowski i Międzynarodowa mina pasażerów stojących "w oczekiwaniu na" - bezcenna. Ludzie z Kanału Gocławskiego, byli za to świadomi i wsiedli z nietęgimi minami, bo im 151 "wykosił" 3 inne linie (141, 143 188)
. A na Saskiej to tam jest zawsze taki kocioł, że co by nie podjechało, to i tak tłumy wsiądą.
Jak na pierwszy dzień powszedni zapełnienie 151 lepiej niż dobre - od Saskiej tłok jak w innych dotychczasowych liniach. A zatem przeguby na 151 są jak najbardziej uzasadnione. Myślę, ze za kilka miesięcy 12 minut w szczycie to może być zbyt mało. A i dni świąteczne powinny się rozkręcić.
Jak na pierwszy dzień powszedni zapełnienie 151 lepiej niż dobre - od Saskiej tłok jak w innych dotychczasowych liniach. A zatem przeguby na 151 są jak najbardziej uzasadnione. Myślę, ze za kilka miesięcy 12 minut w szczycie to może być zbyt mało. A i dni świąteczne powinny się rozkręcić.