SIP na przystankach
Z tego co pamiętam to na tym co budują od nowa, to wszystko ma być przygotowane (kable, miejsca) tylko żeby SIP postawić przy jakiejś okazji.

w dniu 2 i 5 stycznia (piątek i poniedziałek) gdy komunikacja kursowała wg rozkładu specjalnego, wyświetlacze na przystankach pokazywały rozkłady przystankowe wg dnia codziennego.
Głupotą jest też że gdy jest np wypadek i tramwaje nie kursują wyświetlacze nadal pokazują że tramwaj przyjedzie lub przyjechał na przystanek, a powinny wtedy wyświetlać komunikat że jest przerwa w kursowaniu.
Głupotą jest też że gdy jest np wypadek i tramwaje nie kursują wyświetlacze nadal pokazują że tramwaj przyjedzie lub przyjechał na przystanek, a powinny wtedy wyświetlać komunikat że jest przerwa w kursowaniu.
Dziś a właściwie wczoraj, 22:30-45. Na dole co jakiś czas przewijał się alfabet (nawet z polskimi znakami
) a w jednej, czasami dwóch pustych linijkach pojawiały się komunikaty po angielsku, tutaj widzimy "Starting modem connection, Wait..." a były też "Modem on", które zaraz zmieniało się na "Modem off", pojawiało się też "Starting Audio" i wtedy leciał też jakiś komunikat ale nie wiem o czym bo nie po polsku ani angielsku...
Były też "Modem connection OK" i "GPWS connection OK" ale jak dla mnie nic nie było OK, bo ten bullshit się przez 15 minut na okrągło wyświetlał, a na pewno zaczął dużo wcześniej i trwa do teraz. WTF? Powiem jeszcze, że na przystanku w stronę centrum wszystko było OK...

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Zaraza się szybko rozszerzyła, bo nie był to jedyny przystanek na którym się coś takiego wyświetlało. 
Jak długo tablica na Ząbkowskiej (kier.
Kijowska) będzie wyświetlać niestworzone rzeczy w stylu odjazdów bez nr linii w kierunku Kieleckiej? Co ciekawe, czasem ekran z jednej strony wyświetla prawidłowe odjazdy, a po drugiej te głupoty, a czasem, np. dzisiaj, same brednie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Pewnie aż padnie. 
Ja dla odmiany jechałem tramwajem przez Most Poniatowskiego i o ile na Rondzie Waszyngotna tablica pokazywała dobrze że już podjeżdża 7 zaraz potem 24, tak z okna tramwaju widziałem że już od Centrum tablice pokazywały 24 a potem 7. Cudowne wyprzedzenie.
Ja dla odmiany jechałem tramwajem przez Most Poniatowskiego i o ile na Rondzie Waszyngotna tablica pokazywała dobrze że już podjeżdża 7 zaraz potem 24, tak z okna tramwaju widziałem że już od Centrum tablice pokazywały 24 a potem 7. Cudowne wyprzedzenie.

- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Natomiast tablica na Muzeum Narodowym 05 notorycznie pełni jedynie funkcję zegara ulicznego. Nie wiem, jak jest dziś, ale od kilku tygodni to jest tak, że kilka godzin działa, a potem kilka godzin znów nie działa. Super! 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Poprawili! Teraz wyświetla Kielecką razem z numerem liniiJacekM pisze:Jak długo tablica na Ząbkowskiej (kier.Kijowska) będzie wyświetlać niestworzone rzeczy w stylu odjazdów bez nr linii w kierunku Kieleckiej? Co ciekawe, czasem ekran z jednej strony wyświetla prawidłowe odjazdy, a po drugiej te głupoty, a czasem, np. dzisiaj, same brednie.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wczoraj czekamy z kumplem na trzynastkę do Wschodniego:
- Emil, a co to za nowy tramwaj?
- Jaki nowy?
- No to 33, nie kojarzę takiego.
- Co ty gadasz, przecież zawsze taki był na Jana Pawła...
- Gdzie?
- No na Jana Pawła...
- A to to co to jest? (wskazuje na tablicę)
Resztę głupiej rozmowy pominę, zaznaczę tylko, że w międzyczasie przegapiliśmy trzynastkę
- Emil, a co to za nowy tramwaj?
- Jaki nowy?
- No to 33, nie kojarzę takiego.
- Co ty gadasz, przecież zawsze taki był na Jana Pawła...
- Gdzie?
- No na Jana Pawła...
- A to to co to jest? (wskazuje na tablicę)
Resztę głupiej rozmowy pominę, zaznaczę tylko, że w międzyczasie przegapiliśmy trzynastkę
Widuję tam też 6 - bynajmniej nie w kierunku Gocławka. Tablica na przystanku przy Ząbkowskiej pokazuje rozkład z któregoś z przystanków między Metrem Młociny a al. Reymonta. Zupełnie jednak nie jestem w stanie racjonalnie wytłumaczyć, czemu - szczególnie, że tam nie ma żadnego wyświetlacza.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ten SIP jest w stanie wyświetlać odjazdy z każdego przystanku, nie tylko z tych, przy których są tablice.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przy Zśbkowskiej to jakiś konglomerat dwóch przystanków wyświetla. Bo cześć jest OK, jak miałem 13, to się wyświetlałem, o ile akurat wirtualne 33 mnie nie zasłoniło. Co drugie odświeżenie chyba było poprawne, a co drugie czerpało dane nie wiadomo skąd.
Dokładnie z kazdego ujetego w rozkładzie na sieci. PodobnoSzeregowy_Równoległy pisze:Ten SIP jest w stanie wyświetlać odjazdy z każdego przystanku, nie tylko z tych, przy których są tablice.