128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
-
Michalk001
Wczoraj wreszcie przez przypadek trafiłem na żywo 3601 jako PT na Pl. Zawiszy. Po narzekaniach wielu na jego specyficzny kształt byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jego wyglądem. Wagon jest ciekawy i zdecydowanie nowocześniej wygląda od Swinga. Bardzo dużo na plus dało mu zastosowanie ciemniejszego odcienia czerwieni, wygląda lepiej od tego zbyt jasnego na Swingach i autobusach. Powinno się zastosować ten odcień na wszystkich pojazdach z dwóch względów, po pierwsze lepszy wygląd, po drugie z biegiem lat lakier blaknie i za kilka lat będziemy mieli żółto-pomarańczowe pojazdy a nie żółto-czerwone. Na plus jeszcze paski nad oknami, pomysł nowatorski i ciekawy wizualnie, a na minus szare osłony na dachu które na szczęście nie zostaną powielone na pozostałych wagonach. Aha jeszcze na minus nisko umieszczone numery taborowe - o ile z przodu i tyłu nie ma wielkiego wyboru, o tyle z boku mogłyby być jak w Swingach nad oknami i drzwiami. Co prawda paski utrudniają zadanie lecz zastosowanie czarnego prostokątnego tła i dopiero na nim klejenie żółto-czerwonych numerków rozwiązałoby problem.
Dla czego tramwaje w zależności od zamówienia są inaczej pomalowane w przeciwieństwie od autobusów i skm które bez względu na markę producenta maja taki sam wzór malowania (pomijając ten stary wzór)?
No to drazymy temat: krotkie wozy, cytujac za tramwarem, maja byc lada chwila. A dokladniej: "Dostawy nastąpią w ciągu 2015r. przy czym pierwszy tramwaj ma być dostarczony w lutym a ostatni tramwaj - do 30 września 2015r."
Jak na razie ZERO informacji, zdjec, przeciekow. W miesiac go nie zmontuja, wiec co? Bedzie? Nie bedzie?
Jak na razie ZERO informacji, zdjec, przeciekow. W miesiac go nie zmontuja, wiec co? Bedzie? Nie bedzie?
-
gfedorynski
Laweta z PESY rano na R-1. Trzeci Jazz dziś przyjechał, czy coś wyjeżdża?
(znaczy prawie na pewno widziałem na niej Jazza, ale prawie robi różnicę)
(znaczy prawie na pewno widziałem na niej Jazza, ale prawie robi różnicę)
Jak coś to kompletny Jazz wczoraj stał w fabryce Pesy.
-
gfedorynski
Tak w ogóle zapomniałem napisać, że żółty zderzak jest milion razy ładniejszy, niż czarna zajęcza warga, charakterystyczna dla pozostałych produktów PESY (i nie tylko niestety) w Warszawie.
Kolega z kursu potwierdza. Mimo to 100% pewnosci nie ma.
Jakiego kursu, bo na chwilę obecną w TW nie ma żadnego kursu 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może o szkoleniu wewnętrznym mowa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
O masz, konczylismy razem kurs. Sztymuje?
Bo to jeden kompletny stoi. Na hali tego sporo czeka na wywóz. Krótki też.MC pisze:Jak coś to kompletny Jazz wczoraj stał w fabryce Pesy.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
-
gfedorynski
Dziś przyjechał kolejny.
Jak mają zdążyć, to chyba co drugi dzień powinny teraz przyjeżdżać...
Wystarczy co trzeci z uwzględnieniem sobót, niedziel i świąt.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
gfedorynski
Czy laweta na pusto może wracać w dzień? Bo jeśli nie, to co drugi dzień byłoby już na krawędzi...