Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
Tak już było wcześniej, że od Mehoffera nie trzeba było się śpieszyć by dostać światło przy szkole. Tak było przynajmniej w ciągu dnia bo rano i wieczorem cykle się rozjeżdżały i z tą koordynacją było już różnie. Ale jeżdżąc 2 zaobserwowałem jeszcze jedną rzecz, która działa różnie a dokładnie światła na przecięciu Światowida rzez tramwaj. Czasem jest tak, że światła się ładnie wzbudzają i jadąc od Świdrów trzeba dobrze jechać by się wyrobić a czasem trzeba stanąć pod sygnalizatorem na chwilę i czekać na światło. W drugą stronę podobnie, czasem trzeba czekać kilka sekund a czasem ponad pół minuty. I nie chodzi mi o sytuację kiedy chwilę wcześniej przejechał inny tramwaj bo to jest zrozumiałe, że wtedy moment trzeba poczekać.
Dziś musieli zatrzymywać się wszyscy, a przy dojeździe nie wyłączała się strzałka na świetle samochodowym w momencie minięcia czujnika. Albo uszkodził się czujnik, albo zabaw panów z Siemensa ciąg dalszy.drobert pisze: Ale jeżdżąc 2 zaobserwowałem jeszcze jedną rzecz, która działa różnie a dokładnie światła na przecięciu Światowida rzez tramwaj. Czasem jest tak, że światła się ładnie wzbudzają i jadąc od Świdrów trzeba dobrze jechać by się wyrobić a czasem trzeba stanąć pod sygnalizatorem na chwilę i czekać na światło.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Właśnie o to mi chodziło tylko, że wcześniej zdarzało się 3-4 razy na zmianę a czasem przez cały dzień wzbudzało się tak prawidłowo.
- tarantula01
- Kontakt:
Uruchomiono akomodację przy Mehoffera i chyba przy wjeździe pod SP344.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Przy Ćmielowskiej akomodacja też w piątek działała ale jak już było wcześniej, zepsuło się tramwajom na przecięciu przy Światowida. Tutaj jak zwróciłem uwagę to sygnalizacja została chyba skoordynowana z Myśliborską bo za każdym razem czekałem na światło do momentu aż zapaliło się czerwone dla samochodów przy Myśliborskiej. W pewnym momencie padły światła Myśliborska x Światowida i wzbudzanie zaczęło działać jak dawniej. Po naprawie sygnalizacji znów trzeba było czekać na światło.
Ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje nt. terminu puszczenia na Tarchomin siedemnastki?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Litości. Skąd na to brygady?
Z 31? Jak długo ten muchowóz będzie jeździć?
A w dzień powszedni?
Miało to być w lutym, ale pewnie jednak nie stanie się to tak szybko - brygady na 77 są ważniejsze.winnux8 pisze:Ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje nt. terminu puszczenia na Tarchomin siedemnastki?

A w dzień powszedni też tym takie tłumy jeżdżą? Przyznam, że nie obserwuję może zbyt często, ale jak zdarzało mi się raz na jakiś czas jechać koło 17:00, to prawie sam byłem w wagonie...Paweł D. pisze:A w dzień powszedni?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Racja, skasujmy ten tramwaj, na cholerę on komu, w szczycie przewozi tylko 300 osób jednym kursem, a jeździ co 3 minuty. Ludzie niech zapierniczają na nogach, zdrowiej będzie. Albo przyspieszmy uruchomienie Veturllo.
Człowieku, litości...
Człowieku, litości...
Ja bym obstawiał, że na razie z Wołoskiej - a potem zewsząd.Paweł D. pisze:Litości. Skąd na to brygady?
Po otwarciu Wołoskiej chyba będzie już trzeba zrobić wszystko kompleksowo od początku - ale nie pamiętam, ile czasu mają Wołoską robić.
ŁK
Zgoda, ale obawiam się, że na chwilę obecną nie da się połączyć funkcjonowania Wołoskiej, wydłużenia 17-ki i armagedonu na Poniatowskiego. Pawcio zweryfikuje jeśli piszę herezję.
Nie wiem, napisałem, że nie prowadzę codziennych obserwacji. Zdarzyło mi się jednak parę razy koło 17:00 jechać i zastanawiałem się, gdzie są te tłumy, bo w czasie całej trasy było poza mną może paru przypadkowych pasażerów. Stąd trochę ciężko mi uwierzyć, że ludzie tak tłumnie z tego korzystają. No i przede wszystkim w jakiej relacji jeżdżą? Ta linia żadnej unikatowej relacji nie spełnia...chyba.Autobus Czerwon pisze:Racja, skasujmy ten tramwaj, na cholerę on komu, w szczycie przewozi tylko 300 osób jednym kursem, a jeździ co 3 minuty. Ludzie niech zapierniczają na nogach, zdrowiej będzie. Albo przyspieszmy uruchomienie Veturllo.
Człowieku, litości...