A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Sprawa jest śmierdząca, ale ten, kto sądzi, że mamy do czynienia ze zdarzeniem bez precedensu, nie grzeszy mądrościa. Kupczenie urzędami i frymarczenie państwem to żadne novum. Od stolnika Sicińskiego z Upity ,przez koncesjonowany PPS do SLD wszyscy robili to samo. I niech nie pier...(wszy) Olejniczak, że komisje, wybory, katharsis etc. bo nie ma najzwyczajniej prawa. PiS dało się przyłapać, a reszta cynicznie na tym żeruje, gdyz takie są reguły polityki. Renata Beger nie jest żadną pozytywną postacią, tylko karierowiczką o powierzchowności kopyta i umyśle rozwielitki. W dodatku zbiera podpisy od umarłych lub umysłowo chorych... Tak naprawdę ta afera wywołana przy jej współudziale, a uwydatniająca rolę człowieka podobnego formatu na szczytach władzy, to zasmucający i tragiczny fakt. Swoją drogą, cała sytuacja przypomina nieco rwetes ze sprinterami na setkę. Wiadomo, że szprycują się wszyscy, ale tylko udowodnione przypadki są piętnowane, choć jakikolwiek doping jest zabroniony. Więc Asafa Powell jest czysty, a Tim Montgomery niestety nie...
tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynację
zwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
tak jak pisałem w politycznym wątku jeszcze przed wyborami.. - najlepiej gdyby jakaś jedna partia zgarnęła wszystko i rządziła, najlepiej z "jej" prezydentem, żeby nie było weta do każdej ustawy..
a do prawdziwych gier politycznych jeszcze polska polityka nie dojrzała.
tak jak pisałem w politycznym wątku jeszcze przed wyborami.. - najlepiej gdyby jakaś jedna partia zgarnęła wszystko i rządziła, najlepiej z "jej" prezydentem, żeby nie było weta do każdej ustawy..
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, w życiu. Jak sobie wyobrażam, że PiS miałby mieć władzę praktycznie nieograniczoną, to wystarczy mi to za całą gamę argumentów przeciwko takiej ordynacji.Andrzej pisze:tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynacjęzwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jasne.Andrzej pisze:tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynacjęzwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
Ein Fuhrer, ein Volk, ein Reich!
Oczywiscie. Przypominam, ze Adolf Hitler doszedl do wladzy w wyniku demokratycznych wyborow. Co zrobil pozniej wszyscy chyba wiedza.Andrzej pisze:tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynacjęzwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie nie nie, ein Volk, ein Reich, zwei Kaczoren...kocur pisze: Ein Fuhrer, ein Volk, ein Reich!
![]()
![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mój komentarz w sprawie "taśm prawdy": http://www.chomiks.com/generator/4277&ord=2
To Ci się udałoTGM pisze:Mój komentarz w sprawie "taśm prawdy": http://www.chomiks.com/generator/4277&ord=2
[ Dodano: 2006-09-28, 21:14 ]
To jest świetne
http://www.chomiks.com/generator/4284&ord=2
-
Gacek
- Kontakt:
a ja na to wszystko mam taką piosenkę:
(...)
My mamy coś co zostanie na pewno, skarby, których nie dosięgną!
To są skarby, których nie dosięgną!
Skarby, których nie dosięgną!
Gdy zbudzi nas dźwięk potłuczonego szkła
Gdy przejdą fosę i dorwą się do bram
Mamy coś czego nie zabiorą nam
Gdy wzrok przesłoni gęsta mgła
Mamy swoje skarby
(...)
Mamy swoje skarby
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
-
jacek
- Zbanowany
Może chodzi ci o twoją cnote?Gacek pisze:a ja na to wszystko mam taką piosenkę:
(...)
Mamy swoje skarby
- MeWa
- Cukiereczek
tylko że PiS zapowiadał nową jakość w życiu politycznym, odnowę moralną, i to kłóci się z wydarzeniami, które miały miejsce.emdegger pisze:Sprawa jest śmierdząca, ale ten, kto sądzi, że mamy do czynienia ze zdarzeniem bez precedensu, nie grzeszy mądrościa. Kupczenie urzędami i frymarczenie państwem to żadne novum. Od stolnika Sicińskiego z Upity ,przez koncesjonowany PPS do SLD wszyscy robili to samo. I niech nie pier...(wszy) Olejniczak, że komisje, wybory, katharsis etc. bo nie ma najzwyczajniej prawa. PiS dało się przyłapać, a reszta cynicznie na tym żeruje, gdyz takie są reguły polityki..
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Cytat z "Die Welt", który bardzo dobrze oddaje całą sprawę:
"Rządzacy przekonują, że przydzielanie stanowisk za polityczną współpracę jest powszechne na całym świecie. Powszechne jest również to, że kobiety i mężczyźni ze sobią sypiają, ale tylko nieliczni dają w zamian konkretne ekwiwalenty."
Tłumaczenie PiS-u że to powszechne zjawisko, jest żałosne, bo powszechne są również kradzieże, włamania, itp. Każdy wie, że takie rzeczy mają miejsce, ale karane są tylko przypadki, gdzie wina jest udowodniona, a tutaj dzięki nagraniom wszystko widać jak na dłoni. Zgodnie z tokiem myślenia premiera, PiS próbuje nas przekonać w tej chwili, że białe jest czarne, a czarne jest białe. Szkoda, że są głupcy, którzy w to wierzą.
"Rządzacy przekonują, że przydzielanie stanowisk za polityczną współpracę jest powszechne na całym świecie. Powszechne jest również to, że kobiety i mężczyźni ze sobią sypiają, ale tylko nieliczni dają w zamian konkretne ekwiwalenty."
Tłumaczenie PiS-u że to powszechne zjawisko, jest żałosne, bo powszechne są również kradzieże, włamania, itp. Każdy wie, że takie rzeczy mają miejsce, ale karane są tylko przypadki, gdzie wina jest udowodniona, a tutaj dzięki nagraniom wszystko widać jak na dłoni. Zgodnie z tokiem myślenia premiera, PiS próbuje nas przekonać w tej chwili, że białe jest czarne, a czarne jest białe. Szkoda, że są głupcy, którzy w to wierzą.