(!) Tramwajem na Tarchomin
Moderator: Wiliam
A jak to wyglądałoby czasowo? Tzn. ile czasu trzeba na odcinek Świderska - Zajezdnia Żoliborz z założeniem, że w wariancie I jedzie się dołem, a w wariancie II górą? Ile wynosi różnica czasowa?
Będzie się można przesiąść przy Cmentarzu Włoskim z 17, ale rozbijanie jednej przesiadki na dwa różne przystanki jest trochę bez sensu.
Ja powtórzę: można zrobić 508, które pomijałoby przystanki wspólne z 2 (i 17 w przyszłości), czyli po przystanku Stefanika zatrzymałby się na żądanie przy Prozy i Zajezdni Żoliborz. Wówczas mamy separację potoków z Nowodworów i Tarchomina, a funkcje wewnątrz dzielnicy mogą pełnić inne linie.
Wtedy z przystankiem Prozy mają połączenie wyłącznie Nowodwory, a Tarchomin i Świdry - wcale.
Zatem można wysłać 152 tamże, niech ta linia się w końcu do czegoś przyda.
- fik
- Naczelne Chamidło
Komu i czemu te wszystkie kombinacje miałyby służyć? Jedno E-8 już istnieje, drugiego nie potrzeba (a i co do pierwszego można mieć wątpliwości...).Domas pisze:Zatem można wysłać 152 tamże, niech ta linia się w końcu do czegoś przyda.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Separacja potoków z Tarchomina i Nowodworów, a E-8 by nie było w wariancie z 508.
Domas pisze:101 jako 5xx bez przystanków wspólnych z 2 na Tarchominie, do tego E-8 rano i popołudniu
Tiaaa.Domas pisze:E-8 by nie było w wariancie z 508.
No to samo 508 niech i będzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mozna tez zostawic 101 bez zmian i bedzie dobrze. Ewentualnie lekko mu wygiac trase, np. przez Cmielowska-Mysliborska, tudzisz dodac przystanek miedzy Nosodwodami a Stefanika (tramwaj magistrala, autobus lokalem, jak w cywilizowanych krajach). Ze tramwaj jest od niego szybszy wbrew marudzeniom malkontentow to juz wiemy, teraz czaz na zrobidnie porzadku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A na co ten przystanek? Między tymi przystankami jest ~450m, furtka na osiedle Buczynek jest po zachodniej stronie pasażu, a więc bliżej przystanku Stefanika, do BOSu idąc od Książkowej też byłoby bliżej od Stefanika. I jeszcze wytyczać nowe przejście, robić wypłytowania po to, żeby było trochę bliżej do lokali usługowych? Czy może zrobić dobrze mieszkańcom dwóch nowych bloków 58 i 58A, bo tylko im faktycznie przystanek skróciłby drogę do domu o fenomenalne 200 metrów?Glonojad pisze:Mozna tez zostawic 101 bez zmian i bedzie dobrze. Ewentualnie lekko mu wygiac trase, np. przez Cmielowska-Mysliborska, tudzisz dodac przystanek miedzy Nosodwodami a Stefanika (tramwaj magistrala, autobus lokalem, jak w cywilizowanych krajach). Ze tramwaj jest od niego szybszy wbrew marudzeniom malkontentow to juz wiemy, teraz czaz na zrobidnie porzadku.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Różne dziwne postulaty z czasów projektowania pamiętam, więc wolę się zabezpiezcyhć na zaś 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak się zastanawiam, dlaczego w związku z wydłużeniem tramwaju na Tarchomin Kościelny nie zostały od tego krańca skrócone linie 516 i 314?
Jaki ma sens kursowanie linii 516 do pętli Żerań, skoro tak blisko jest przesiadka do tramwaju 2?? Z tego co pamiętam 516 kilka lat była tworzona w celu zapewniania szybkiego połączenia nowych osiedli na Nowodworach z najbliższym węzłem komunikacji szynowej - wtedy był to Żerań, teraz jest to pętla Tarchomin Kościelny ew. Młociny. Wiem, wiem magia czerwonego numerka. Więc jedynym sensownym rozwiązaniem tego byłoby połączenie 516 i 314 w jedną linię - niech będzie 516 ze wszystkimi przystankami po drodze, najwyżej któryś się zrobi na żądanie, żeby była linia "przyśpieszona". Z resztą 516 na trasie do Żerania jest już od czasów otwarcia MSC jest kompletnym absurdem. Ostatnio zdarzyło mi się kilka razy widzieć jak autobusami tej linii jeździ tylko kierowca i +/- 5 pasażerów. Chyba taniej by było zamawiać taksówkę.
Jaki ma sens kursowanie linii 516 do pętli Żerań, skoro tak blisko jest przesiadka do tramwaju 2?? Z tego co pamiętam 516 kilka lat była tworzona w celu zapewniania szybkiego połączenia nowych osiedli na Nowodworach z najbliższym węzłem komunikacji szynowej - wtedy był to Żerań, teraz jest to pętla Tarchomin Kościelny ew. Młociny. Wiem, wiem magia czerwonego numerka. Więc jedynym sensownym rozwiązaniem tego byłoby połączenie 516 i 314 w jedną linię - niech będzie 516 ze wszystkimi przystankami po drodze, najwyżej któryś się zrobi na żądanie, żeby była linia "przyśpieszona". Z resztą 516 na trasie do Żerania jest już od czasów otwarcia MSC jest kompletnym absurdem. Ostatnio zdarzyło mi się kilka razy widzieć jak autobusami tej linii jeździ tylko kierowca i +/- 5 pasażerów. Chyba taniej by było zamawiać taksówkę.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
A no tak zapomniałem że 516 świetnie się sprawdza jako taksówka w sobotę do auchan. W kilku kursach frekwencja dobiła nawet do 7 osób...
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
516 ma też funkcję lokalną, bo dowozi w ciąg Ćmielowska-Milenijna, ale faktycznie coś by się przydało z nim czy 314 wykombinować - szczególnie gdy 211 wydłużono na Żerań.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!