Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
Skoro nie pod wiaduktem, to tylko między Sprzeczną i Sokolą. Dalej nie ma sensu. Tylko wtedy musiałyby być na pasie ruchu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pewnie tam, gdzie ostatnio jak był objazd?
Tutaj by sobie mogły być spokojnie:
https://www.google.pl/maps/@52.247931,2 ... yipuTQ!2e0
Tylko dodać przejście dla pieszych na północnym wlocie Zamoyskiego.
https://www.google.pl/maps/@52.247931,2 ... yipuTQ!2e0
Tylko dodać przejście dla pieszych na północnym wlocie Zamoyskiego.

Między sprzeczną i Sokolą to nie wiem po co, skoro za rogiem jest zaraz zatoka Metro Stadion.pawcio pisze:Skoro nie pod wiaduktem, to tylko między Sprzeczną i Sokolą. Dalej nie ma sensu. Tylko wtedy musiałyby być na pasie ruchu.
Bloki są między Marcinkowskiego a Kępną, więc widziałbym raczej gdzieś koło zakrętu przed Marcinkowskiego.
Tam może nawet jakoś gdzieś dałoby się wygospodarować zatokę, przynajmniej w jedną stronę
(tzn. na pewno by się dało, jak by się wycięło parę drzew i zlikwidowało parking).
ŁK
Dla dowozu Grochowskiej do metra.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Przecież nie chodzi o przystanek przy Kępnej, tylko przy metrze. I co z tego, że jest "przystanek za rogiem", skoro te linie za ten róg nie skręcą.
Kręcąc się po Prażce ostatnimi czasy pomyślałem o drobnych korektach, dostosowując je pod M2:
125 + 135 przez Jagiellońską
162 przez <M>PKPStadionNarodowy
512
119 DWWileński - Zacisze
412 out
166 - jaką istotną rolę pełni przystanek Rondo Waszyngtona ? Myślałem o skierowaniu przez Most Świętokrzyski następnie Okrzei do Pl.Hallera
512
412 out
166 - jaką istotną rolę pełni przystanek Rondo Waszyngtona ? Myślałem o skierowaniu przez Most Świętokrzyski następnie Okrzei do Pl.Hallera
162 ma połączenie z M2 pod Kopernikiem a z koleją średnicową na Powiślu, nie musi jechać na Stadion.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Ale po co?PiotrekP pisze: 162 przez <M>PKPStadionNarodowy
512119 DWWileński - Zacisze
412 out
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na osiedlacH przy Jana Kazimierza zbierane są głosy za podkręceniem 105 lub doprzystankowieniem E-5.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Było do przewidzenia - tam coraz więcej mieszkań. Chyba lepiej żeby podkręcić 105 (także w weekend do 7,5) i zostawić obecny układ E-5. Tylko wtedy na 105 SU15, a na E-5 przeguby.Glonojad pisze:Na osiedlacH przy Jana Kazimierza zbierane są głosy za podkręceniem 105 lub doprzystankowieniem E-5.
Swoją drogą to miło się patrzy na E-5 - nie spodziewałem się, że będzie tak ładnie pracować
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Po co dwie linie w Warszawie o numerze 119? Będzie się wielu mieszkańcom myliło. 117 do Metra Stadion Narodowy można by puścić, Gocław miałby dobrą dowozówke do metra i pociągów. Szkoda że ZTM uległ krzykaczom w sprawie 151 i 411. Metro lub/i kolej wygrywają czasowo.PiotrekP pisze:Kręcąc się po Prażce ostatnimi czasy pomyślałem o drobnych korektach, dostosowując je pod M2:
512119 DWWileński - Zacisze
412 out
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
Ja bym przede wszystkim skomasował ze sobą 117 i 123 na trasie Dw. Wschodni (Lubelska) - trasa 123 - Egipska - Ateńska - Brukselska - Francuska - aleja Zieleniecka - Zamoyskiego - Metro Stadion Narodowy