Osstatnio spędziłem w tamtej okolicy trochę czasu i wychodzi mi, że przede wszystkim trzeba wpuścić autobusy na Bluszczańską, niestety na puszczenie czegokolwiek większego niż Libero/Alpino nie pozwalają warunki drogowe... A szkoda, bo tamta ulica staje się powoli kręgosłupem komunikacyjnym nowego osiedla.
A 167 pełni przede wszystkim istotną rolę w dowozie Gagarina do metra, z Czerniakowskiej skręca z niewiele ponad miejscami siedzącymi. To nie jest linia dla Bartyckiej.
Autobus Czerwon pisze:Plac Trzech Krzyży nie jest żadnym sensownym węzłem przesiadkowym dla osób z Siekierek.
Tylko przypomnę, że Siekierki protestowały kiedyś przed wydłużeniem 108 do centrum w obawie, że to wywoła opóźnienia na linii. To się nie zmieniło, chyba że na gorsze, można zatem przyjąć, że wożenie Siekierek do centrum się nie uda.
Łukasz pisze:A może jednak 187 na pół przy Politechnice - a druga część przez Bartycką?
To jest niegłupie. Problem w tym, że 167 jadące z Gagarina też trzeba gdzieś zakrańcować. Na południe nie ma co tego pchać, na wprost się nie da, zatem tak czy tak zostają Siekierki pod krzyżem.