128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)

Moderatorzy: JacekM, Dantte

beni

Post autor: beni » 10 maja 2015, 14:12

ashir pisze:A to już jego sprawa skąd czerpie swoje rewelacyjne informacje, byle by były prawdziwe! Zresztą nie tylko dzisiaj przestał "grzać tor" na zajezdni, tak gwoli sprawiedliwości. :wink:
To że jeździ wiem. Już kilka razy pod oknem w nocy w tę i z powrotem jeździł zresztą DUO też.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.

Awatar użytkownika
vernalisadonis

Post autor: vernalisadonis » 10 maja 2015, 21:40

Jakiej firmy jest SIP w SwingachDuo, a jaki w Jazzach? Bo ostatnio zauważyłem, że w Jazzach na tylnych tablicach jest numer linii oraz nazwa krańca. Natomiast w Swingach już czegoś takiego się nie da zrobić.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 maja 2015, 21:57

Firma nie ma tutaj nic do rzeczy - to kwestia specyfikacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 maja 2015, 0:55

beni pisze:Byłem i napisałem co widziałem dzisiaj o 9 rano stał od bramy po lewej stronie 3605 za nim 3801 obok na torze Jazz Duo bez numeru (3614). A dalej 3612, 3611 i obok trupy 13N a przed nimi 3613.
A jakież to trupy 13N tam stoją? I widoczny 128N bez numerów to nie jest 3614.
Glonojad pisze:Firma nie ma tutaj nic do rzeczy - to kwestia specyfikacji.
Takie było życzenie ZTM do specyfikacji na te wagony.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 11 maja 2015, 8:42

Takie było życzenie ZTM do specyfikacji na te wagony.
I nie można przeprogramować starszych, żeby było tak samo?

A w ogóle to kolejny dziś przyjechał, poza tym o 7.35 3601 wyjeżdżał z R-1 jako nauka jazdy a w głębi zajezdni stała druga(!) - pusta - laweta.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 11 maja 2015, 9:38

Nie można, BO TAK MA BYĆ, nawet na kursach skróconych z tyłu ma być NUMER I TYLKO NUMER i nic innego wyświetlić nie wolno ani nie trzeba, BO TAK MA BYĆ. Poczytaj sobie dyskusje sprzed roku albo dwóch.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 11 maja 2015, 11:19

Widocznie organizator w miastach zagranicznych nie zobaczył, że może być inaczej. Prawdopodobnie, przy okazji innego wyjazdu zagranicznego zostanie zauważona funkcjonalność tablicy tylnej i wtedy wprowadzimy u nas "doskonałe rozwiązanie podpatrzone w Pradze, Berlinie, Paryżu"
miłośnik 13N

Pablo-waw

Post autor: Pablo-waw » 11 maja 2015, 12:34

Predzej Paryzewie. Niestety, beton ma swoje poglady i z oczywistych wzgledow ich nie zmieni, bo przeciez beton.
Przyklad z Dublina - na kazdym przystanku stoi automat biletowy i dwa kasowniki, w srodku brak. Tag on, tag off jak masz karte. Nie ma biletow okresowych, sa limity - jak skasujesz za 6,40€ to masz limit dzienny, tygodniowy 23,50€. I juz. Leap card da sie doladowac online przy pomocy karty kredytowej czy debetowej. Albo w sklepach. Albo w biletomacie. Nawet da sie autodoladowanie zrobic. Przychodzisz nanprzystanek nastepnego dnia, cyk, doladowana.
Ale tu nawet da sie obrotowe wozki zamowic :/

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 maja 2015, 12:54

gfedorynski pisze:I nie można przeprogramować starszych, żeby było tak samo?
Projekt jest zamknięty i rozliczony, a wagony na gwarancji. Nie ma na ten moment żadnych własnych zmian. Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.
gfedorynski pisze:A w ogóle to kolejny dziś przyjechał, poza tym o 7.35 3601 wyjeżdżał z R-1 jako nauka jazdy a w głębi zajezdni stała druga(!) - pusta - laweta.
Zabierze następny 120N.
Pablo-waw pisze:Ale tu nawet da sie obrotowe wozki zamowic :/
Też będą. Poczekaj cierpliwie.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 11 maja 2015, 13:28

MisiekK pisze:Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 maja 2015, 15:02

MichalJ pisze:
MisiekK pisze:Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.
Obrazek
Ja w tym zdaniu o czym innym.
Bo przecież niedasie wstawić do rozkładu służbowego właściwego znacznika w te kursy, żeby automat wstawiał dopisek. Łatwiej łomotać motoroniczych.

gfedorynski

Post autor: gfedorynski » 11 maja 2015, 16:35

Projekt jest zamknięty i rozliczony, a wagony na gwarancji. Nie ma na ten moment żadnych własnych zmian.
Tyle samo sensu miałoby powiedzenie, że nie da się dopisać nowego numeru linii albo nazwy pętli, bo wagon jest na gwarancji. To jest rzecz eksploatacyjna.

drobert

Post autor: drobert » 11 maja 2015, 17:15

Dziś jakiś Jazz bez numerów podążał przez Młociny w kierunku R-4

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 maja 2015, 17:36

Po to pojechali nim w prawo, żeby Broniewskiego jechać? Bez sensu... #16.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 11 maja 2015, 20:09

gfedorynski pisze:Tyle samo sensu miałoby powiedzenie, że nie da się dopisać nowego numeru linii albo nazwy pętli, bo wagon jest na gwarancji. To jest rzecz eksploatacyjna.
Oprogramowanie również podlega gwarancji, bo jest częścią systemu. Zakupiono system, a nie oddzielnie graty i oddzielnie soft. Na uzgodnieniach podjęto decyzję, że będzie z tyłu tylko numer, a 2 tygodnie później ktoś obudził się rano i zmienił zdanie, tyle, że wtedy to sorry - następne okienko promocji w zmiany funkcjonalności w interpretacji rozkładów dopiero po zakończeniu gwarancji.
drobert pisze:Dziś jakiś Jazz bez numerów podążał przez Młociny w kierunku R-4
3616
Glonojad pisze:Po to pojechali nim w prawo, żeby Broniewskiego jechać? Bez sensu... #16.
Marymoncką, nie Broniewskiego. Jest szybciej od zaliczania światełek na Obozowej i Powstańców.

ODPOWIEDZ