To że jeździ wiem. Już kilka razy pod oknem w nocy w tę i z powrotem jeździł zresztą DUO też.ashir pisze:A to już jego sprawa skąd czerpie swoje rewelacyjne informacje, byle by były prawdziwe! Zresztą nie tylko dzisiaj przestał "grzać tor" na zajezdni, tak gwoli sprawiedliwości.
128N PESA Jazz Duo (Ten długi, z dwiema wielkimi głowami)
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
- vernalisadonis
Jakiej firmy jest SIP w SwingachDuo, a jaki w Jazzach? Bo ostatnio zauważyłem, że w Jazzach na tylnych tablicach jest numer linii oraz nazwa krańca. Natomiast w Swingach już czegoś takiego się nie da zrobić.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Firma nie ma tutaj nic do rzeczy - to kwestia specyfikacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A jakież to trupy 13N tam stoją? I widoczny 128N bez numerów to nie jest 3614.beni pisze:Byłem i napisałem co widziałem dzisiaj o 9 rano stał od bramy po lewej stronie 3605 za nim 3801 obok na torze Jazz Duo bez numeru (3614). A dalej 3612, 3611 i obok trupy 13N a przed nimi 3613.
Takie było życzenie ZTM do specyfikacji na te wagony.Glonojad pisze:Firma nie ma tutaj nic do rzeczy - to kwestia specyfikacji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
gfedorynski
I nie można przeprogramować starszych, żeby było tak samo?Takie było życzenie ZTM do specyfikacji na te wagony.
A w ogóle to kolejny dziś przyjechał, poza tym o 7.35 3601 wyjeżdżał z R-1 jako nauka jazdy a w głębi zajezdni stała druga(!) - pusta - laweta.
Nie można, BO TAK MA BYĆ, nawet na kursach skróconych z tyłu ma być NUMER I TYLKO NUMER i nic innego wyświetlić nie wolno ani nie trzeba, BO TAK MA BYĆ. Poczytaj sobie dyskusje sprzed roku albo dwóch.
-
Stary Pingwin
Widocznie organizator w miastach zagranicznych nie zobaczył, że może być inaczej. Prawdopodobnie, przy okazji innego wyjazdu zagranicznego zostanie zauważona funkcjonalność tablicy tylnej i wtedy wprowadzimy u nas "doskonałe rozwiązanie podpatrzone w Pradze, Berlinie, Paryżu"
miłośnik 13N
Predzej Paryzewie. Niestety, beton ma swoje poglady i z oczywistych wzgledow ich nie zmieni, bo przeciez beton.
Przyklad z Dublina - na kazdym przystanku stoi automat biletowy i dwa kasowniki, w srodku brak. Tag on, tag off jak masz karte. Nie ma biletow okresowych, sa limity - jak skasujesz za 6,40€ to masz limit dzienny, tygodniowy 23,50€. I juz. Leap card da sie doladowac online przy pomocy karty kredytowej czy debetowej. Albo w sklepach. Albo w biletomacie. Nawet da sie autodoladowanie zrobic. Przychodzisz nanprzystanek nastepnego dnia, cyk, doladowana.
Ale tu nawet da sie obrotowe wozki zamowic
Przyklad z Dublina - na kazdym przystanku stoi automat biletowy i dwa kasowniki, w srodku brak. Tag on, tag off jak masz karte. Nie ma biletow okresowych, sa limity - jak skasujesz za 6,40€ to masz limit dzienny, tygodniowy 23,50€. I juz. Leap card da sie doladowac online przy pomocy karty kredytowej czy debetowej. Albo w sklepach. Albo w biletomacie. Nawet da sie autodoladowanie zrobic. Przychodzisz nanprzystanek nastepnego dnia, cyk, doladowana.
Ale tu nawet da sie obrotowe wozki zamowic
Projekt jest zamknięty i rozliczony, a wagony na gwarancji. Nie ma na ten moment żadnych własnych zmian. Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.gfedorynski pisze:I nie można przeprogramować starszych, żeby było tak samo?
Zabierze następny 120N.gfedorynski pisze:A w ogóle to kolejny dziś przyjechał, poza tym o 7.35 3601 wyjeżdżał z R-1 jako nauka jazdy a w głębi zajezdni stała druga(!) - pusta - laweta.
Też będą. Poczekaj cierpliwie.Pablo-waw pisze:Ale tu nawet da sie obrotowe wozki zamowic
MisiekK pisze:Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.
Ja w tym zdaniu o czym innym.MichalJ pisze:MisiekK pisze:Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś poza tym wątkiem się o to specjalnie upominał.
Bo przecież niedasie wstawić do rozkładu służbowego właściwego znacznika w te kursy, żeby automat wstawiał dopisek. Łatwiej łomotać motoroniczych.
-
gfedorynski
Tyle samo sensu miałoby powiedzenie, że nie da się dopisać nowego numeru linii albo nazwy pętli, bo wagon jest na gwarancji. To jest rzecz eksploatacyjna.Projekt jest zamknięty i rozliczony, a wagony na gwarancji. Nie ma na ten moment żadnych własnych zmian.
Dziś jakiś Jazz bez numerów podążał przez Młociny w kierunku R-4
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po to pojechali nim w prawo, żeby Broniewskiego jechać? Bez sensu... #16.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oprogramowanie również podlega gwarancji, bo jest częścią systemu. Zakupiono system, a nie oddzielnie graty i oddzielnie soft. Na uzgodnieniach podjęto decyzję, że będzie z tyłu tylko numer, a 2 tygodnie później ktoś obudził się rano i zmienił zdanie, tyle, że wtedy to sorry - następne okienko promocji w zmiany funkcjonalności w interpretacji rozkładów dopiero po zakończeniu gwarancji.gfedorynski pisze:Tyle samo sensu miałoby powiedzenie, że nie da się dopisać nowego numeru linii albo nazwy pętli, bo wagon jest na gwarancji. To jest rzecz eksploatacyjna.
3616drobert pisze:Dziś jakiś Jazz bez numerów podążał przez Młociny w kierunku R-4
Marymoncką, nie Broniewskiego. Jest szybciej od zaliczania światełek na Obozowej i Powstańców.Glonojad pisze:Po to pojechali nim w prawo, żeby Broniewskiego jechać? Bez sensu... #16.