Jest to jakieś wytłumaczenie. W takim razie w Alejach powinien się zatrzymać, bo tam korpo jak najbardziej.Łukasz pisze:Ale ten pociąg jedzie akurat parę minut po 17, kiedy ruch już jest duży.
Dlaczego na Rakowcu nie - moim zdaniem ten pociąg nie ma służyć jako pociąg lokalny,
tylko jego stacje jako posibul czejndz tu long distans trejns dla ludzi z korpo
Zresztą jest nieprzystosowany do ruchu miejskiego (piętrowy, średnia liczba wejść itp.).
Rozkład jazdy KM i SKM 2014/15
Moderator: JacekM
Na plakatach rocznych PLK są już rozkłady od korekty czerwcowej.
Tylko u mnie tablice sieciowego rozkładu na stronie PLKi nie działają?
U mnie również wyskakuje: "Brak danych".WojtekE65 pisze:Tylko u mnie tablice sieciowego rozkładu na stronie PLKi nie działają?
Odjazdy ze Śródmieścia
17:31 Sochaczew
17:35 Błonie
A potem dopiero 18:05 Łowicz
Ten pociąg do Błonia jest kompletnie bez sensu. Wozi głównie muchy i niedobitki które nie zdążyły na Sochaczew. Z powrotem jest podobnie. Bo pociąg ten obraca się jako 98820 do Mińska. Odjeżdża 15 minut za pociągiem do Wschodniej a potem znowu półgodzinna dziura. Uruchomienie każdego pociągu pochłania niemałe pieniądze.
Ten pociąg do Błonia jest kompletnie bez sensu. Wozi głównie muchy i niedobitki które nie zdążyły na Sochaczew. Z powrotem jest podobnie. Bo pociąg ten obraca się jako 98820 do Mińska. Odjeżdża 15 minut za pociągiem do Wschodniej a potem znowu półgodzinna dziura. Uruchomienie każdego pociągu pochłania niemałe pieniądze.
Ale i dostaje się kasę za same jego uruchomienie. Np. trasa pociągu Błonie - Mińsk liczy 69 km. ZTM płaci za 44 km.Premo pisze:Uruchomienie każdego pociągu pochłania niemałe pieniądze.
ZTM nie pokrywa wszystkich kosztów. Wpływy z kas z resztą też nie. Pociąg równie dobrze mógłby skończyć bieg na Zachodnim i czekać na postojowych aż obróci się na Mińsk.
Widzę że za krótko jeszcze robisz, aby pojąć pewne rzeczy. Właśnie po to jest ten pociąg aby wozić niedobitki. Zresztą rozkład na tej linii zależny jest od kaprysów ICPremo pisze:Odjazdy ze Śródmieścia
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zrozumiałbym jeszcze jakby Błonie pojechało przed Sochaczewem. Wtedy pasażerowie jadący dalej mieliby większą szansę na miejsce siedzące. Sytuację na linii znam doskonale. Dlatego piszę o tym że to połączenie można zlikwidować
Notabene to i sam Sochaczew odjechał z zajętymi siedzącymi z Zachodniego - dziś akurat zwróciłem na niego uwagę.Premo pisze:Odjazdy ze Śródmieścia
ŁK
Trzeba było jeszcze spojrzeć na Błonie
Jechałem w przeciwnym, więc nic by to nie dało, bo widziałbym go ewentualnie przed Zachodnim.
ŁK
Od prawie 6 tygodni, jak go widzę, to raz była ósemka.Emyl pisze:No na przykład właśnie wczoraj dziewiątka była.
W poniedziałek siódemka (od razu spóźniony 7 minut a nie 4). Poza tym dziewiątki.
Za to moje S2 już drugi dzień jeździ po S1, a w "moim" slocie jedzie opóźniony Dęblin (8:44 ze Wsch).
A wcześniej jadą opóźnione Siedlce. W ogóle wszystko jest ostatnio rano opóźnione 4-10 minut.
Niby przy takim ruchu i ciasnocie, opóźnieniach na linii Mińskiej, jednotorze do Pilawy -
to nie jest jakaś tragedia, ale gdzieś to się wszystko nie zazębia
A czy ktoś wie, dlaczego ten Gałczyński MUSI być spóźniony codziennie 3-4 minuty?
Opóźnienie zawsze powstaje między Pilawą a Wschodnim. Gdzieś na coś czeka, mija się czy co?
A jeśli tak, to dlaczego tamto coś też jest codziennie opóźnione 4 minuty
ŁK
Chyba jest jakiś problem z ogarnięciem jednej spójnej wersji najbliższego weekendu na S2
Najnowsze info ze stron ZTM:
http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 4&o=01&k=B
W momencie gdy na to patrzycie może będzie już zaktualizowane
Najnowsze info ze stron ZTM:
Podczas gdy rozkład na stronie ZTM na 1.06.2015 pokazuje z Sulejówka Miłosnej tylko 9 odjazdów S2 przez cały dzień:W dniach 30.05. – 1.06.2015 z powodu prac torowych na stacji Warszawa Rembertów zmieniony zostaje rozkład jazdy pociągów SKM i KM na odcinku Warszawa – Siedlce. W tych dniach ograniczona będzie liczba pociągów KM. Liczba pociągów SKM będzie zbliżona do rozkładu podstawowego.
http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php? ... 4&o=01&k=B
W momencie gdy na to patrzycie może będzie już zaktualizowane