(!) Tramwajem na Tarchomin

Moderator: Wiliam

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 19 maja 2015, 19:21

Glonojad pisze:Bo tak podobno jest w Pradze?

To moze czas dostosowac tez do realnych potrzeb takie np. 22?
Myślę, że dobrze by było wrócić do linii co 7 i 9 minut. A w międzyszczycie co 17. Każdemu wg potrzeb.
ŁK

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 maja 2015, 21:06

fik pisze:
Glonojad pisze:To moze czas dostosowac tez do realnych potrzeb takie np. 22?
Żeś się uczepił tego 22...
Linia wozi jakieś żenujące liczby pasażerów na Zielenieckiej, a w 9 drzwi się nie domykają. Ale się "uczepiłem". :roll:

A problem z 22 i 27 na Okopowej jest zupełnie innej natury (zresztą podobnie, jak 35 i 28 na Broniewskiego) - niekompatybilne takty linii co 8 i co 6.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Georg

Post autor: Georg » 19 maja 2015, 21:28

Pytanie podstawowe: czy relacja obsługiwana przez 22 (Centrum - Grochowska) jest na tyle duża, że trzeba utrzymać bezpośrednią linię? A może linia jest oblegana tylko w godzinach szczytu?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 maja 2015, 21:32

Że niby jaka w godzinach szczytu jest? Oblegane na Zielenieckiej jest ewentualnie 25.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Georg

Post autor: Georg » 19 maja 2015, 22:12

Pamiętam, że swego czasu 8 miała kursować tylko w określonych godzinach: 6-21 w soboty od 7 do 19 i w niedziele od 11 do 19. Zrobiono jednak kursy na trasie skróconej do Cm. Wolskiego przez cały tydzień właśnie ze względu na apele mieszkańców Grochowa. Ponoć 8 zapewniała "unikalną relację". Czyżby ta relacja już przestała być taka pożądana przez pasażerów?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 maja 2015, 22:54

Glonojad pisze:Linia wozi jakieś żenujące liczby pasażerów na Zielenieckiej, a w 9 drzwi się nie domykają. Ale się "uczepiłem". :roll:

A problem z 22 i 27 na Okopowej jest zupełnie innej natury (zresztą podobnie, jak 35 i 28 na Broniewskiego) - niekompatybilne takty linii co 8 i co 6.
O Zielenieckiej pojęcie mam blade, ale na Okopowej nie ma czegoś takiego, jak problem z 22. Na Okopowej jest problem z 1, bo jest za rzadko i problem z 27, bo jest.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 maja 2015, 6:21

No więc podobno zdarzają się niezabieralne kursy 22. Tłumaczę, dlaczego.

@Georg: z unikalności i potrzebności nie wynika jeszcze duża frekwencja zwłaszcza, że mówimy o tramwaju.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 20 maja 2015, 9:08

Glonojad pisze:Że niby jaka w godzinach szczytu jest? Oblegane na Zielenieckiej jest ewentualnie 25.
To może w ogóle powinno się zlikwidować linie tramwajowe na Zielenieckiej i apelować o użytkowanie tego odcinka wyłącznie w sytuacjach awaryjnych? Skoro nikt tamtędy nie jeździ...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 maja 2015, 15:57

Nic takiego nie napisałem. Nie stosuj taniego szopenhaueryzmu. Pomiędzy obecmymi trzema liniami co 8 minut a zawieszeniem trasy istnieje szerokie spektrum możliwości pośrednich. Zresztą pisałem o nich na forum.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 maja 2015, 21:47

Wiliam pisze:Na pewno 77.
Ta linia powinna iść w kosmos. W porannym szczycie załatwiłoby to kursy skrócone 9 (Narutowicza-Wiatraczna), a po południu nie jest do niczego potrzebne, co wskazało pewne popołudnie gdy zawieszono kursowanie 77 - tramwaje nie stały w kolejkach a ludzie się nie tłoczyli jak sardynki.
Glonojad pisze:Co zresztą mnie nieszczególnie obchodzi, w poprzednich, nie przemyślanych rozkładach 9 minut na tramwaj w sobotę przy 4 liniach nigdzie nie czekałem...
Przecież jest super. Pół roku te rozkłady układali, a układający płakał jak projektował.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 maja 2015, 21:49

Będzie jeszcze bardziej płakał, jak się z nimi rozstanie.
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 maja 2015, 6:42

Predzej czy pozniej tak, ale nie spodziewam sie rewolucji do rewolucji. ZTM jest wyraznie z siebie dumny.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 maja 2015, 9:39

No tak, płaci mniej, bo kursy i wozokilometry są nie wykonywane. Motorowi też czują lżejsze kieszenie, bo punktualność padła. Za to organizator może z dumą pokazać w Alejach- patrzcie państwo, pasażer może wybierać z tramów, aż po horyzont.
PS Czy ewentualnie Puławska/Woronicza jest do ruszenia?
miłośnik 13N

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 maja 2015, 9:42

No tak, płaci mniej, bo kursy i wozokilometry są nie wykonywane. Motorowi też czują lżejsze kieszenie, bo punktualność padła. Za to organizator może z dumą pokazać w Alejach- patrzcie państwo, pasażer może wybierać z tramów, aż po horyzont.
PS Czy ewentualnie Puławska/Woronicza jest do ruszenia?
PSII Szkoda, że organizator nie zauważył w Pradze "blokady antyśmierdzielowej" w postaci kontrolerów z rozszerzonymi uprawnieniami.
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 21 maja 2015, 10:14

Glonojad pisze:Predzej czy pozniej tak, ale nie spodziewam sie rewolucji do rewolucji. ZTM jest wyraznie z siebie dumny.
Rewolucji nie, ale ciche korekty pewnie będą przy pierwszej okazji.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

ODPOWIEDZ