Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
-
michael112
A jak wyglądają plany wokół Zajezdni Mokotów? Widziałem, że tam się buduje tor tymczasowy troszkę z boku skrzyżowania (aczkolwiek moim zdaniem dosyć blisko tegoż, nie będą mieli niewygodnie remontować skrzyżowania?), ale kiedyś trzeba go podłączyć. Będzie jakieś wyłączenie zajezdni na tę okazję? (czyżby 27-28.06?)
Tak. Ostatni weekend czerwca Mokotów będzie odcięty od świata.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy to oznacza zwiększenie planu pozostałych zajezdni? Nie wiem czy telefon wyłączać, ostatnio zaczęli dzwonić przed 7 rano.
W wozach tak. W ludziach nie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Golkowiaki beda powozili cudze wozy? Panie, to sie tak da?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Da się. Nie wiem skąd takie zdziwienie. Przecież nie pierwszy raz będzie jakaś zajezdnia odcięta od świata.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pamiętam pierwsze dyskusje o.SWLach. Zajezdnie jawily się tam jakby firmami nie dość, że różnymi byly, to jjeszcze na różnych kontynentach.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Zaraz, zaraz. Jak wymieniali krzyżaki i zwrotnice pod R3, to w piątek wieczorem wybrane składy zjechały na inne zakłady. Sobotę, niedzielę i poniedziałek rano stacjonowały na innych zakładach, tam też byli dyspozytorzy od nas. Tak ,ze "gołkowiaki jeździły na swoich wozach, stacjonujących w innej zajezdni"
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Przy tamtym zamknięciu była wymiana taboru na weekend. Ale bywały i zamknięcia bez wymiany.
-
Stary Pingwin
To jeszcze mam pytanie- czy nowe torowisko na Wołoskiej i skrzyżowaniu to nasza inwestycja, czy T1 jest jako podwykonawca?
Jeszcze jedno-wczoraj na Naruto panowie z T1 spełniali się jako geodeci. Zapowiedź przebudowy?
Jeszcze jedno-wczoraj na Naruto panowie z T1 spełniali się jako geodeci. Zapowiedź przebudowy?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Jakaś współpraca została nawiązana, ale szczegółów nie znam.
O Narutowiczu nic w dającej się przewidzieć przyszłości nie wiem.
O Narutowiczu nic w dającej się przewidzieć przyszłości nie wiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
T1 raczej nie ma geodetów, mógł być wykonawca zewnętrzny w kamizelkach.
-
Stary Pingwin
...kamizelkach T1. Podejrzewam, że po technikum budowlanym umiejętność posługiwania się teodolitem jest powszechna. Łatę to nawet ja potrafię trzymać.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Solaris U10
Mam nadzieję, że już teodolitów się nigdzie nie używa, bo to dość archaiczne urządzenia.
W artykule o wakacyjnych remontach możemy przeczytać, że...
(BTW: przyjmuję zakłady czy prace na JPII zaczną się w tym roku, czy jednak nie)
Ciepłownia po wakacjach, JPII po wakacjach, trasa na Bródno po wakacjach...Stołeczna pisze: To nie koniec planowanych w tym roku remontów. Wczoraj Michał Powałka, rzecznik Tramwajów Warszawskich, przekazał "Stołecznej" aktualny harmonogram zamykania torowisk: do pętli na Stalowej (druga połowa sierpnia - początek października), Połczyńska za pętlą Cm. Wolski (koniec sierpnia - początek października), Koło - Bemowo/Boernerowo (połowa lipca - pierwsza połowa sierpnia), Dworzec Wileński - Bródno - Żerań Wschodni (etapami: koniec sierpnia - połowa listopada), al. Jana Pawła II między rondem ONZ a al. Solidarności (koniec września - połowa listopada).
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... kacji.html
(BTW: przyjmuję zakłady czy prace na JPII zaczną się w tym roku, czy jednak nie)