Nie ma czasu na fotorelacje - muszą dziergać pojazdy dla stolicy.Frencher pisze:Mamy już tak naprawdę sierpień. Biorąc pod uwagę zaplecze i moce przerobowe Autosana, to do powodzenia produkcji przed pierwszym września już pierwsze kilka sztuk musiałoby być przynajmniej bardzo zaawansowane w produkcji. A gdyby tak było, to śmiem twierdzić że Autosan wypuściłby okolicznością fotorelację aby pokazać z jakim sukcesem produkują nowe pojazdy. Dlatego ja nadal jestem mocno sceptyczny co do dotrzymania terminu przez Autosana.
Info o zakupie wozów przez Mobilis w Autosanie mnie nie cieszy. i nie chodzi o to że będą z Autosana.
Skoro Mobilis kupuje wozy u Autosana to znaczy że nie dogadał się z Solarisem, więc kupią także Szmelcedesa Conecto.
Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
-
Michalk001
Myślisz, że w przypadku krakowskiego oddziału Mobilisu było tak samo?Frencher pisze:Skoro Mobilis kupuje wozy u Autosana to znaczy że nie dogadał się z Solarisem, więc kupią także Szmelcedesa Conecto.
Po prostu Autosan chwali się czym może. Mobilis nie podjął jeszcze decyzji.ashir pisze:Czyżby po wyprodukowaniu Autosanów Sancity do końca sierpnia dla Europy Express City mieli następnie produkować wozy w wersji bogatszej dla Mobilisu do końca grudnia?
Jakąś brzydką pupę ma ten autosan, ale tak to na tle Solin i Liberów to powiew świeżości że hoho.

-
Michalk001
Akurat tył bardzo mi się podoba, przypomina bardzo H10-11 który jak na lata '80 był genialnym autobusem.Wiliam pisze:Jakąś brzydką pupę ma ten autosan, ale tak to na tle Solin i Liberów to powiew świeżości że hoho.
Może źle to ująłem. Sam tył mi nie przeszkadza, ale malowanie które podkreśla klapę już chyba tak.

Próba unifikacji z pozostałymi autobusami z rodziny Sancity (chociaż konstrukcyjnie nie mają one ze sobą wiele wspólnego)Wiliam pisze:Jakąś brzydką pupę ma ten autosan, ale tak to na tle Solin i Liberów to powiew świeżości że hoho.
15/12/2005-12/7/2019
Nie sugeruj się tak bardzo malowaniem, bo na zdjęciu jest Sancity dla ZKM Ciechanów z 2014 roku.Wiliam pisze:Może źle to ująłem. Sam tył mi nie przeszkadza, ale malowanie które podkreśla klapę już chyba tak.
Będą same Sancity dla EEC - w materiale TVP Rzeszów, który umieścił Alojz w temacie "Autobusy dla Warszawy" jest mowa o kilkudziesięciu autobusach (32 dokładnie). Dla przypomnienia:SławekM pisze:15 Alpino i 17 SanCity? Powodzenia z taką rezerwą.
http://rzeszow.tvp.pl/20598956/autosan-bez-zwolnien
Frencher pisze: Info o zakupie wozów przez Mobilis w Autosanie mnie nie cieszy. i nie chodzi o to że będą z Autosana.
Skoro Mobilis kupuje wozy u Autosana to znaczy że nie dogadał się z Solarisem, więc kupią także Szmelcedesa Conecto.
A co do Mercedesów Conecto, uważam, że to dość dobry autobus - warto nieco tylko poprawić wykończenie wnętrza, ale nie obraziłbym się, gdyby było ich więcej w Warszawie. Ciekawe tylko jak wytrzymałyby serwis ajentów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
MZA lubi ajentow:
"pierdolony ruski smieciuch" - kierowca 105 o grodziowym 102...
"pierdolony ruski smieciuch" - kierowca 105 o grodziowym 102...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Matrix2441
Ja myślę, że to nie tylko kierowcy MZA tak mówią o Grodziu, a wielu mieszkańców stolicy również.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To raczej kwestia człowieka a nie przewoźnika. Pogardę ajentom okazuje dość często NR MZA kierując tylko swoimi, a ajentów olewając, chociaż kwitnąc na posterunku taki nadzorca ma obowiązek kierować wszystkim co jeździ pod banderą ZTM. O, albo pani z Chomiczówki, która kierowcom ajentów tłumaczy, że w ogóle nie powinni do ekspedycji wchodzić. Nawet się zameldować. A widziany przez Glona kierowca ze 105 to zwykły ćwoczek, których trochę jest u wszystkich przewoźników. A skoro w ten sposób wypowiadają się także pasażerowie, to świadczy to tylko o pasażerach. I o czasach w jakich przyszło nam żyć.
- Matrix2441
OK, ale zostańmy przy Grodziu. Gdyby Grodzio był taki idealny, to narzekań by nie było. A jak ktoś ma cięty język, to krytykując choćby takiego Grodzia zbyt grzecznie się o nim nie będzie wyrażał.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zła jakość usługi według ciebie uzasadnia odnoszenie się do narodowości kierowcy przez pasażerów? Ewentualnie przez kierowcę ze 105, którego widział Glon i który miał jakieś zastrzeżenia? Ale to takie polskie. Ukrainiec pracujący u nas: Ruski śmieciuch. Polak pracujący w Anglii nieakceptowany przez lokalsów: biedny, skrzywdzony, jebane fajwokloki.
- Matrix2441
Glon pisał, iż kierowca 105 te kilka wulgarnych słów powiedział o grodziowym 102, więc uznałem, że nie tyczy się to tylko i wyłącznie kierowcy, tylko poniekąd przewoźnika. Gdyby te kilka postów wyżej napisane było "kierowca 105 o kierowcy grodziowego 102", to skłonny byłbym prawie w całości się z Tobą zgodzić.