Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Tak, to też. Ale akurat kwestia przyspieszoności to już inny temat, choć faktem jest, że przystanków to i tak prawie nie pomija...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Nie no, nie ma możliwości aby tam przystanek nie powstał. Także i dalej przed Kostrzewskiego powinno być jeszcze miejsce na przystanek w przyszłości.
Oczywiste rozwiązanie: 131 przez Torwar zamiast 187.Prawdopodobnie w dodatku po uruchomieniu trasy do WPT ścięte zostanie 131, bo sama Czerniakowska tego nie zapełni przy obecnej częstotliwości. Będzie ból...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Tak, a potem sam będziesz protestował, by autobusów nie kasować, bo tramwaj za wolny, glu, glu 
Nie każde skrzyżowanie to od razu "węzeł przesiadkowy", glu.
Nie każde skrzyżowanie to od razu "węzeł przesiadkowy", glu.
Glugluglu!
Ja tu się odnoszę do tego, co realnie ma być.
A idealnie to by było gdyby zrobili całkowicie oddzielny bus-pas, z którego w razie czego można zjechać, coś ominąć, pominąć jakieś przystanki.
A idealnie to by było gdyby zrobili całkowicie oddzielny bus-pas, z którego w razie czego można zjechać, coś ominąć, pominąć jakieś przystanki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No więc realnie autobusy zostanta i to będą linie zwykłe, a tramwaje - przyspieszone.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Taa, jasne... Na Dolnym Mokotowie linie autobusowe kasują i to bez najmniejszej obecności tramwaju. To nie Bemowo
. No może 116 i 148 się uchowa.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Tramwajem do Wilanowa? Wkrótce to znów będzie możliwe - Gazeta Stołeczna.
Jak dla mnie to od razu powinno się zbudować torowisko do pętli Pałacowa - tam widziałbym parking P&R, oraz węzeł przesiadkowy z Powsina, linii podmiejskich czy choćby 163 i 164. No i jak widać chyba odchodzi się od koncepcji tram-bus pasa na Sobieskiego.
Jak dla mnie to od razu powinno się zbudować torowisko do pętli Pałacowa - tam widziałbym parking P&R, oraz węzeł przesiadkowy z Powsina, linii podmiejskich czy choćby 163 i 164. No i jak widać chyba odchodzi się od koncepcji tram-bus pasa na Sobieskiego.
Dziwny artykuł. Największą uwagę autora przykuła kwestia trawy na torowisku - tak, jakby nie było większych problemów z tą inwestycją/bardziej spektakularnych działań powiązanych z tą budową...
Z trawą (zarówno leczniczą, jak i po prostu nielegalną) problem ma wielu ludzi. Jak widać do tego grona dochodzi planowany tramwaj. 
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja bym obsadził torowisko tą nielegalną i zezwolił na regularne wypalanie
Jaki świat byłby piękny: zero agresji, zero skarg, wszyscy głodni 
To chyba w Grecji kiedyś różne służby się skapnęły że na jakimś węźle autostradowym, pomiędzy łącznicami przez kilka lat ktoś zaradny miał plantację konopi indyjskich. 

To trzeba stanąć do przetargu z trawą. Może jakieś konsorcjum na Wawkomie by można było powołać. Artykuł pachnie wyborami. Ale jak ruszy budowa tego tramwaju to utrudnienia będą spore. A jak wejdzie ustawa aglomeracyjna, to dopiero będą ciekawe zmiany.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
517 do PiastowaBon Jovi pisze:A jak wejdzie ustawa aglomeracyjna, to dopiero będą ciekawe zmiany.
I 317 teżprimoż pisze:517 do PiastowaBon Jovi pisze:A jak wejdzie ustawa aglomeracyjna, to dopiero będą ciekawe zmiany.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Opracowanie trasy z Woli na Wilanów kosztować będzie 3,6 mln złotych.
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 82399.html
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 82399.html