Wyświetlacze
Tu fik krzyczy o kasację. Dobrze się uzupełniacie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Może to ten samwinnux8 pisze:3424 pokazuje na ekranach spoty z końca października...
Wczoraj w jakimś MANie 34xx na tych bocznych dodatkowych ekranach wyświetlał się zwiastun filmu Kick z listopada bodajże

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Człowiek wraca zza morza i aż chce zapłakać. ZTM bawi się w jakieś wodotryski, a nie chce zrobić jednej bardzo pomocnej rzeczy - informacji w czasie rzeczywistym o odjazdach z danego przystanku.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
A to jest akurat inny skandal. Jeśli już reklamy być muszą, to powinny na nie być osobne powierzchnie. Podsufitka i podłużna elktrodecha powinny być zarezerwowane wyłącznie na potrzeby SIPu.
Nawet z reklamami da radę zrobić w miarę sensowne układy. Można zrobić coś takiego jak w Pesach dla TŚ (coś takiego - http://d.naszemiasto.pl/k/r/f8/ce/53720 ... 0101000000 , oczywiście po lekkim przearanżowaniu informacji), można wyświetlać reklamy tylko poza strefą przystanku (z przerwą na plansze informacyjne co minutę)
Głównym problemem z warszawskim układem na podsufitowych tablicach jest to, że zamieniono czytelną z kilku(nastu) metrów tablicę ledową na jej dokładny symulator na niedużym ekranie, widoczny może z 2-3 metrów, bez dorzucenia absolutnie żadnej dodatkowej funkcjonalności.
Głównym problemem z warszawskim układem na podsufitowych tablicach jest to, że zamieniono czytelną z kilku(nastu) metrów tablicę ledową na jej dokładny symulator na niedużym ekranie, widoczny może z 2-3 metrów, bez dorzucenia absolutnie żadnej dodatkowej funkcjonalności.
No mnie to właśnie wkurza, jest ekran, na którym można by wyświetlać szmery bajery a jest jedno wielkie GIE. Zwykły niebieski pasek z napisami, nawet jakiejś strzałki niedasię zrobić, musi być myślnik i znak większości, no żal po prostu. A w GOPie nawet lokalizację tramwaju na mapie pokazuje, no kurde! Aż się chce powiedzieć jak prezydent:

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czemu 1, 7, 9 i 25 jadąc z Narutowicza jadą na trasie zmienionej? Jaki element trasy linii 1 na odcinku Pl. Narutowicza - Annopol uległ zmianie? Co wsiadającego przy, powiedzmy, Babce pasażera obchodzi skąd tramwaj zaczął kurs, skoro jedzie tak, jak 1 powinna jechać? Przy skróceniu 20, 23 i 24 do Koła było prawidłowo. Zmieniona w stronę Koła, w przeciwnym kierunku bez informacji o trasie zmienionej. Miałem cichą nadzieję, że ktoś pomyślał i zdrowy rozsądek będzie stałym trendem, ale się pomyliłem.
Widocznie to był tylko przypadek albo ktoś w końcu pomyślał ale szybko mu to z głowy wybito.
Dlaczego w R&G PLUS widnieje napis np. Trasa zmieniona koło kierunku, a nie pod nim tak jak jest w Makro Systemie i Novejmedii?
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Ponieważ jest to zwykły dopisek, a nie rodzaj trasy (normalna, zmieniona, skrócona itp.) do wybrania.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
To ciekawe czemu nie wybrali 
Bo jest to dopisek do kierunku, a nie wariant trasy.
Jak sobie coś zanotujesz na białej kartce (w autobusie to byłaby trasa podstawowa) i cokolwiek na niej dopiszesz (adnotacja o zmianie trasy), to kartka sama z siebie nie zmieni koloru na żółty - bo przyjmijmy, że na żółtych kartkach są różne dopiski i adnotacje (na przykładzie autobusu: nowe systemy informacji pasażerskiej, jak Macrosystem, czy Novamedia, z możliwością wyboru, czy dany kurs jest skrócony, czy to trasa zmieniona).
Mam nadzieję, że to już wyjaśniło wszelkie wątpliwości, to było jedyne tłumaczenie "co autor miał na myśli". Nie lubię tłumaczyć tego, co już wcześniej napisałem.
Jak sobie coś zanotujesz na białej kartce (w autobusie to byłaby trasa podstawowa) i cokolwiek na niej dopiszesz (adnotacja o zmianie trasy), to kartka sama z siebie nie zmieni koloru na żółty - bo przyjmijmy, że na żółtych kartkach są różne dopiski i adnotacje (na przykładzie autobusu: nowe systemy informacji pasażerskiej, jak Macrosystem, czy Novamedia, z możliwością wyboru, czy dany kurs jest skrócony, czy to trasa zmieniona).
Mam nadzieję, że to już wyjaśniło wszelkie wątpliwości, to było jedyne tłumaczenie "co autor miał na myśli". Nie lubię tłumaczyć tego, co już wcześniej napisałem.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
To nie mogli jakiejś aktualizacji wypuścić, by w R&G PLUS była możliwość trasy zmienionej/kursu skróconego/trasy skróconej? A poza tym ostatnio w większej ilości nowszych manów ekrany boczne (przeważnie przednie) są na dole ucięte i wyświetla się Displayer INFO[IMG]
//images.tapatalk-cdn.com/15/11/10 ... a02ee5.jpg[/IMG]
//images.tapatalk-cdn.com/15/11/10 ... a02ee5.jpg[/IMG]