Gdzie ma być żeberko przy Pl. Zawiszy?pawcio pisze:Miało być, ale potem podjęto decyzję o budowie żeberka przy Pl. Zawiszy, więc tutaj już tylko wstawiono zwrotnice w istniejące tory.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Między obecnym przystankiem w stronę Daszyńskiego a jezdnią.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
pawcio pisze:Miało być, ale potem podjęto decyzję o budowie żeberka przy Pl. Zawiszy, więc tutaj już tylko wstawiono zwrotnice w istniejące tory.Kleszczu pisze:
Swoją drogą to dziwi mnie dlaczego zrobiono przekładkę w kierunku "od centrum" tzn. 11 jeśli w końcu zacznie kursować z Bemowa tylko doRondo Daszyńskiego będzie cofając na tor w kierunku zachodnim blokować ruch tramwajowy w kierunku Śródmieścia...
Inna sprawa, że szkoda iż nie zrobiono tam krótkiego żeberka - miejsce jest...
Szkoda, że nie mogą powstać oba
Moim zdaniem blokowanie tramwajów jadących w kierunku Śródmieścia jest gorsze niż blokowanie tych jadących z.MichalJ pisze:Lepiej blokować tor od Śródmieścia? To jakaś różnica jest? A rozjazdy jeżdżone zasadniczo z ostrza są jednak bezpieczniejsze.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Robi się tak, by z zasady nie można było wjechać łącznikiem na czołowe w przypadku awarii zwrotnicy i by w normalnym ruchu na wprost brać zwrotnicę na "zjazdowo" (prędkość!).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A co za różnica czy zwrotnicę bierzesz z najazdu czy nie, jak ograniczenie jest dokładnie to samo? Chcesz powiedzieć, że ktoś założył ignorowanie przez motorniczych ograniczenia prędkości w tym miejscu?
Raczej ktoś założył, że może kiedyś idiotyczne ograniczenia pójdą na spacer.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Nie sprowadzajmy takiego ustawienia łącznika tylko do ograniczeń prędkości. To naprawdę jest zasadnicza różnica w możliwości wystąpienia sytuacji krytycznej.Szeregowy_Równoległy pisze:A co za różnica czy zwrotnicę bierzesz z najazdu czy nie, jak ograniczenie jest dokładnie to samo? Chcesz powiedzieć, że ktoś założył ignorowanie przez motorniczych ograniczenia prędkości w tym miejscu?

Czy komuś może zaplątał się rozkład (ogólnodostępny - dla pasażerów, albo rozkłady brygadowe) tej jednodniowej tramwajowej Z11 z 11.11.2015? Nie wypatrzyłem w porę, że była, a interesuje mnie takt i ilość brygad - bo rozumiem, że cała obsługa z R-1 i wyłącznie na dwukierunkowych?...
Nie było rozkładu jazdy. 
Jak to? Linia jeździła na komendę Nadzoru, czy to w ogóle nie była linia w normalnym tego słowa rozumieniu?ashir pisze:Nie było rozkładu jazdy.
Kursowanie linii odbywało się na podstawie służb NR i tak, wyłącznie przez Jazzy 128N z "Woli". 
Czyli trudno to zakwalifikować pod "normalne linie obsługiwane przez tramwaje dwukierunkowe" i ilość brygad też pewnie nie była zabójcza (1-2)?ashir pisze:Kursowanie linii odbywało się na podstawie służb NR i tak, wyłącznie przez Jazzy 128N z "Woli".
Linia, jak linia. Pawcio mówił coś o 5 brygadach, ja mogę potwierdzić, że przynajmniej 4 były. Zakres numeracji brygad 031-034(5)/Z11. W przypadków autobusów linie sterowane przez NR są przecież rzeczą normalną. 
-
michael112
Po co w ogóle żeberko na pl. Zawiszy, jeżeli tuż obok jest pętla pl. Narutowicza?pawcio pisze:Miało być, ale potem podjęto decyzję o budowie żeberka przy Pl. Zawiszy, więc tutaj już tylko wstawiono zwrotnice w istniejące tory.
Wiadukt na Towarowej będzie remontowany. O ile wcześniej się nie zawali. 
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012