Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 mar 2008, 19:50

Rosa pisze:Jakoś nie wierzę żeby nagle 151 z 20/30 wzmocniono na 15/20 biorac pod uwagę że jest to jednak lokalna linia która zapelnienie ma mocno średnie.
To średnie zapełnienie jest głównie skutkiem niskiej częstotliwości i braku koordynacji, zwłaszcza z linią 123. Częstotliwość zaś nie bardzo może wzrosnąć, jeśli na Meissnera wszystkich ludzi zgarnia bardzo mocne 111. I koło się zamyka.

Rosa

Post autor: Rosa » 28 mar 2008, 19:57

Na Wildze jest w tej chwili 111 co 12/12/15 i 509 co 10/20/20. Teoretycznie dużo kursów ale jest to totalnie niekoordynowalne ze sobą i teoretycznie atrakcyjna oferta nie jest aż tak dobra. Gdyby chociaż to 509 wzmocnic poza szczytem do 15 i skoordynowac tak aby była przesiadka w 507 to sytuacja wyglądałby może inaczej.

Kiedys było o tyle lepiej że jadąc ze Śródmieścia jakimś E-5 czy 117 można bylo wysiąść na przystanku os Iskra, przejść przez Bora, przejść do Umińskiego i w miarę szybko dojść od tamtego przystanku na przełaj. Teraz postawiono na bezpieczeństwo, mamy płotki i z Horbaczewskiego możemy iść tylko szykanami. 100 m do tyłu do prześcia, 200 m do przodu, dojście do Umiśkiego, przejście przez następne przejście i znowu 100 m do tyłu do wejścia na osiedle.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 mar 2008, 20:07

Jarek pisze:
Rosa pisze:Jakoś nie wierzę żeby nagle 151 z 20/30 wzmocniono na 15/20 biorac pod uwagę że jest to jednak lokalna linia która zapelnienie ma mocno średnie.
To średnie zapełnienie jest głównie skutkiem niskiej częstotliwości i braku koordynacji, zwłaszcza z linią 123. Częstotliwość zaś nie bardzo może wzrosnąć, jeśli na Meissnera wszystkich ludzi zgarnia bardzo mocne 111. I koło się zamyka.
Ponadto, jakby jeździło co 20, to od razu pojawiły by się ciekawe możliwości koordynacji na Woli - ze 155 czy ze 136 (w DS). Uatrakcyjniło by to z pewnością komunikację poprzeczną do głównych ciągów, a zwłaszcza - Grzybowską. Myślę, że warto powalczyć, nawet przy SU10 w DS.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 mar 2008, 21:17

Jasne, że warto.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

pasażer

Post autor: pasażer » 28 mar 2008, 21:43

Jak się cieszę z tych dywagacji o Gocławiu i liniach na nim. Bo chyba wyciągam dobry wniosek, że mimo puszczenia 21 przez RW nie grozi to rozrzedzeniu 509.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 mar 2008, 21:47

21 to powinno być 509, ale to nie w tym matriksie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 mar 2008, 21:56

509 jest raczej bezpieczne.

[ Dodano: 2008-03-28, 21:57 ]
inż. Glonojad pisze:21 to powinno być 509, ale to nie w tym matriksie...
A to inna rzecz...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 mar 2008, 22:57

Ponadto, jakby jeździło co 20, to od razu pojawiły by się ciekawe możliwości koordynacji na Woli - ze 155 czy ze 136 (w DS). Uatrakcyjniło by to z pewnością komunikację poprzeczną do głównych ciągów, a zwłaszcza - Grzybowską. Myślę, że warto powalczyć, nawet przy SU10 w DS.
Nawet Ty umiesz czasem mówić ludzkim głosem. Bez drwin i uszczypliwości. Tak trzymać. =D>
pasażer pisze:Jak się cieszę z tych dywagacji o Gocławiu i liniach na nim. Bo chyba wyciągam dobry wniosek, że mimo puszczenia 21 przez RW nie grozi to rozrzedzeniu 509.
Raczej 101 "ucierpi", a nie 509. Choć tak naprawdę to 21 powinno pojechać na Gocław.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 mar 2008, 23:03

Jarek pisze:[Nawet Ty umiesz czasem mówić ludzkim głosem. Bez drwin i uszczypliwości. Tak trzymać. =D>
Jak już mówiłem, nie Ty jesteś recenzentem moich wypowiedzi... zostaw moderatorom, co moderatorskie. =;

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 mar 2008, 23:04

Nawet Ty umiesz czasem mówić ludzkim głosem. Bez drwin i uszczypliwości. Tak trzymać. =D>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 mar 2008, 23:06

Skoro moje wypowiedzi są takie straszne, czemu ostrzeżeń mam tak mało?

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 mar 2008, 23:06

inż. Glonojad pisze:Jak już mówiłem, nie Ty jesteś recenzentem moich wypowiedzi... zostaw moderatorom, co moderatorskie.
Moderatorzy strzegą regulaminu, ale ja nie o nim mówię. Można go bowiem przestrzegać skrupulatnie, a mimo to być gburem lub bufonem. To już zaś są kwestie zasad międzyludzkich, zatem każdy, kto tworzy naszą wawkomową społeczność, może się wypowiedzieć. Co sporadycznie czynię.
To tak gwoli wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 mar 2008, 23:07

Dobra, proponuję do rzeczy, nim się wśród tych uprzejmości pokłócimy :]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 mar 2008, 23:08

Uprzejmie dziękuję za takie "uprzejmości". =;

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 mar 2008, 23:11

Uprzejmie proszę o powstrzymanie się od dalszego uprzejmego dziękowania za uprzejmości... :P

Zaszczyceniśmy tedy... :D

ODPOWIEDZ