Siedmocyfrowa kwota, która pójdzie do wyrzucenia w całości, bo ani rozjazdy, ani wyremontowana od zera sygnalizacja nie będą do wykorzystania po docelowej przebudowie węzła.
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo o ile wszyscy są przyzwyczajeni do odsuwania remontów przez kolejarzy, to chyba mało kto te 10-12 lat temu przewidywał, że do 2024 r. niewiele w tej materii się wydarzy w PKP
I do tego dodałbym, że jeszcze na początku poprzedniej dekady niektórzy w ratuszu wierzyli w marzenie tunelu NS pod rondem Daszyńskiego.
Czyli będzie prowizorka przez 20 lat? Aż w końcu się ktoś weźmie i wkurzy, i trzeba będzie każdy wlot otwierać osobno.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Każdy wlot czego?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Kercelaka, samochody, tramwaje.Bastian pisze:Każdy wlot czego?
ŁK
-
Siedmiocyfrową kwotę to kosztuje obecnie sygnalizacja przejścia dla pieszych bez żadnych udziwnień.
Co wstrzymuje docelową przebudowę skrzyżowania (gdzie tu jakiś węzeł?)?
Się ta kompleksowa przebudowa będzie zaraz projektować. W tym roku był przetarg.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
A, to może dlatego nie zrozumiałem, że tu nie o Kercelaku była dyskusja.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Tak tak, coś mi nie pykło.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
węzeł torowy. Był i będzie (choć chwilowo nie ma).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy coś wiadomo kiedy taki remont wiaduktów przy Arkadii miałby się wydarzyć? Chyba muszą zrobić przeplotkę do zawracania za placem grunwaldzkim bo inaczej by odcięli mnóstwo terenu - Broniewskiego, Popiełuszki...
-
najlepiej skręty Broniewskiego - Stołeczna na stałe
(żart)
(żart)
Jest planowane zachowanie podbudowy pod tą relację przy przebudowie placu Grunwaldzkiego.
Z dotychczasowych przekazów medialnych wynika, że niczego takiego nie będzie (pytanie czy jest sens, IMHO nie - autobusy zastępcze w zupełności wystarczą dla tych lokalnych mikrorelacji)
O przebudowie Grunwaldzkiego słyszę od... -nastu lat (swoją drogą może to i dobrze, bo pierwsze koncepcje były autoholiczne)
Pytanie tylko czy to jest mikrorelacja? Myślę że całkiem dużo osób zbiera się z Broniewskiego które chcą dalej jechać do centrum