Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Nie pytałbym "który", tylko "czy w ogóle którykolwiek zostanie zrealizowany"...
Jak dla mnie to wyłącznie wariant 4. Starczy już torowisk z przejazdami przez jezdnie z jednej na drugą stronę. To tylko spowalnia ruch tramwajowy.wincenty pisze: ↑24 wrz 2024, 10:50Ciekawe który wariant wygra:
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 84798.html
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Też tak uważam, ale mogę być nieobiektywny
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
https://nowy.bip.um.warszawa.pl/documen ... 5967531980
Lista ograniczeń prędkości dla tramwajów wraz z datami wdrożenia według stanu na 15 lipca br.
Lista ograniczeń prędkości dla tramwajów wraz z datami wdrożenia według stanu na 15 lipca br.
Takie mało aktualne, mamy na przykład ograniczenie na nieistniejącym już torowisku na ul. Wolskiej przy Cm. Prawosławnym.
2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13
Nie ma również podwyższonej prędkości na Gagarina.
Na podstawie dostępnych danych zrobiłem taką statystykę:
Na podstawie dostępnych danych zrobiłem taką statystykę:
Nie przywiązywałbym się specjalnie do tych danych, w szczególności do metrów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Z 96 punktów, 20 punktów można z tego wypisać a dodać Gagarina jak wspomniał @Leitner98
Tymczasem kończymy III kwartał - spójrzmy na plan remontów który firma publikowała:
Dziwi mnie, że toru postojowego na Banacha nie zrobiono w wakacje jak zawieszono "25" i można było "żonglować" liniami z peronu na peron.
To miały być prace przy ślepym torze prosto bez żadnych zmian w ruchu liniowym.
Stawiam, że przełożone na przyszły rok, w cieniu budowy tramwaju do Dw. Zachodniego.
2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13
Bo lepszych danych nie ma.
Czy w ramach trwającego remontu Jagiellońskiej przystanki PIMOT i Budzińskiej-Tylickiej będą połączone w jeden przystanek pod ALK, czy to dopiero w dalszej przyszłości?
Czyli TW nie inwentaryzuje swojej sieci torowej, tak?
Nie. W opisie jasno wskazano co będzie robione i kto/na czyje zlecenie to będzie robione..
W przyszłości (o ile w ogóle), lol.
Nie no, plany są i nawet przetarg jakiś był:person pisze: ↑30 wrz 2024, 13:31W przyszłości (o ile w ogóle), lol.
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 79285.html
Uznałem, nie pamiętając do końca terminu, że może projekt już jest (66 tygodni? Na wyznaczenie przystanku tramwajowego?) to i zrobią przy okazji.