Hmm, coś w tym jest... A może ZTM miał właśnie na celu zmniejszenie zainteresowania ludzi tą liniąZaciszaniN pisze:Zauważyłem taką prawidłowość, że często po zmianie długości wozów obsadzanych na daną linię - z długich na krótkie, zainteresowanie tą linią maleje.
111 - obsługa linii
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
-
kozioł
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie wiem, jaki miałby mieć cel w przypadku 111 - nie do mnie to pytanie. Juz prędzej mozna przypuszczać takiego działania przy 127 i 156.
Poza tym, uzupełniając to, co wcześniej napisałem, pasażerowie linie przegubowe utożsamiają z wiekszym komfortem, luksusem, a także z większą niezawodnością. Tutaj też się nie podpieram żadnymi badaniami. Po prostu tak mi się wydaje, patrząc na zainteresowanie np. 112, a 156 między przystankami "Targówek-Ratusz", a "Os. Potok", czy innymi liniami, o zróżnicowanej wielkości taboru, a kursującymi w tych samych relacjach.
Poza tym, uzupełniając to, co wcześniej napisałem, pasażerowie linie przegubowe utożsamiają z wiekszym komfortem, luksusem, a także z większą niezawodnością. Tutaj też się nie podpieram żadnymi badaniami. Po prostu tak mi się wydaje, patrząc na zainteresowanie np. 112, a 156 między przystankami "Targówek-Ratusz", a "Os. Potok", czy innymi liniami, o zróżnicowanej wielkości taboru, a kursującymi w tych samych relacjach.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Muszę przyznać ci racje ponieważ właśnie tak jest zainteresowanie na tej linii będzie niestety
stopniowo maleć.Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie brygad całodziennych poza
szczytem a solówki w szczycie.Tylko obawiam się że redutowa może nie wyrobić się z planem obsługowym ponieważ ma za mało brygad niskopodłogowych Jelczy M181M.
stopniowo maleć.Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie brygad całodziennych poza
szczytem a solówki w szczycie.Tylko obawiam się że redutowa może nie wyrobić się z planem obsługowym ponieważ ma za mało brygad niskopodłogowych Jelczy M181M.
Heh. Wprowadzenie tych gniotów na 111 to w ogóle porażka. Mam nadzieję że wszystkie Jelcze wygina jak najszybciej śmiercią naturalną. Szczerze mówiąc wolę podróż starym Ikarem niż np. takim 121M 
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
Straszliwa, czas wymian drastycznie się wydłużył, i nie dotyczy to nawet już punktów węzłowych, ale nawet zwyczajnych przystanków, takich jak WALECZNYCHhubik pisze:Wprowadzenie tych gniotów na 111 to w ogóle porażka.
Że zadziałało na 141 to fajnie, ale nowe 111 to jakieś kompletne nieporozumienie.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
A co to się dzisiaj stało, że odkurzacz śmigał na 111? Brak gniotów na Redutowej, czy myślący dyspozytor?
Strasznie mi się podoba jak czytam "solówki są w sam raz". Ktoś zobaczy raz, dwa gniota z względnym zapełnieniem i pisze takie brednie. Tylko za kółko, czy dwa ten gniot często bywa załadowany po dach. Ktoś jest w stanie powiedzieć jak sytuacja wygląda po lewej stronie Wisły? Bo pamiętam często, jak wsiadałem na Anielewicza to już nieraz brakowało miejsc sidzących...
Strasznie mi się podoba jak czytam "solówki są w sam raz". Ktoś zobaczy raz, dwa gniota z względnym zapełnieniem i pisze takie brednie. Tylko za kółko, czy dwa ten gniot często bywa załadowany po dach. Ktoś jest w stanie powiedzieć jak sytuacja wygląda po lewej stronie Wisły? Bo pamiętam często, jak wsiadałem na Anielewicza to już nieraz brakowało miejsc sidzących...
Dzięki ci ZTMie za zgniocenie 111...
Nie wiem, jak jest rano i w międzyszczycie (gdzie akurat częstotliwości nie poprawiono), ale sprawdzałem rozwiązanie kilkukrotnie po południu i w weekend i tragedii nie zaobserwowałem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem