Pawel_ pisze: ... ale co może poradzić biedny kierowca, gdy nóżka kieruje się na pedał hamulca sama? ] ...
Paweł - mój kolego zza koołkaSzeregowy_Równoległy pisze:...Praca nad sobą, dużo pracy, w końcu przestaniesz hamować
Boże broń nie chcę Cię pouczać, ale ...
Kiedyś - bardzo dawno temu zatrudniłem się w MZK, ponieważ koniecznie chciałem pojeździć PR100
Traf chciał, że następnego dnia jadąc 185 do pracy wylądowałem na podłodze. Potłukłem się. Chyba ze dwa tygodnie chodziłem obolały. Od tamtej pory powiedziałem sobie, że nie - przywalę a nie będę heblować. Tym bardziej, że przywalony się zatrzyma i będę miał sprawcę. Miałem już ileś tam razy taką sytuację awaryjną i szczęśliwie nie było bum. Ale mam duży komfort psychiczny, że jeśli nie pomylę pedałów to MOI PASAŻEROWIE dotrą do celu cali - tym bardziej, że za to zapłacili i im się to należy jak psu miska zupy
Pamiętaj, że z wyboru jesteś takim autobusowym kapitanem Wroną i naczelnym dobrem w takiej sytuacji jest bezpieczeństwo i komfort podrózy Twoich pasażerów. Reszta się nie liczy ... no chyba, że małe piwko na fajrant