Miejskie autobusy pod lupÄ drogĂłwki
stwierdziłem oczywisty fakt:
i to wszystko.
szanowne Panie i szanowni Panowie kierowcy autobusów miejskich.
wracając do tego tematu : podawajcie dalsze relacje z Waszej jazdy na liniach komunikacyjnych zgodnie z przepisasmi ruchu drogowego (pod presją tajnej lupy drogówki).
.
ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy.tadeo pisze:...udrożnić radykalnie ruch autobusów poprzez likwidację "korków" co jak dotychczas jest nazbyt trudnym zadaniem dla władz miasta...
i to wszystko.
szanowne Panie i szanowni Panowie kierowcy autobusów miejskich.
wracając do tego tematu : podawajcie dalsze relacje z Waszej jazdy na liniach komunikacyjnych zgodnie z przepisasmi ruchu drogowego (pod presją tajnej lupy drogówki).
.
- Drivter1234
Bardzo słuszny był Twój mail, ale szczerze mówiąc jakoś nie dopatrzyłem się w nim bezpośrednio skierowanych pytań do drogówki (a żeby była odpowiedź, musi być pytanierzeznik pisze:Natomiast odpowiedzi na mojego maila wyslanego na adres rzecznika KSP jeszcze nie ma...
Bardzo prosze. Tak naprawde bezposrednie pytania byly - dlaczego nie reaguja na zachowanie debili w osobowkach itp. Znak zapytanie na pewno tam byl, panie przyszly polonistolevar pisze:Bardzo słuszny był Twój mail, ale szczerze mówiąc jakoś nie dopatrzyłem się w nim bezpośrednio skierowanych pytań do drogówki (a żeby była odpowiedź, musi być pytanie). Czy w związku z tym mógłbyś mnie oświecić?
To przesłanie wychwyciłem, nie wiem zaś, czy wychwycą je odpowiednie osoby...rzeznik pisze:Natomiast glownym przeslaniem bylo uswiadomienie faktu, ze wzieli pod lupe nie tych, co trzeba i nie jest w porzadku, ze nie reaguja na kretynskie zachowania krolow szos w osobowkach, ktorych mozna zaobserwowac znacznie wiecej i znacznie czesciej niz wsrod kierowcow autobusow
Obawiam się, że akurat Frencher ma rację i nie dostaniesz odpowiedzi. Nie to, żebym Ci źle życzył, bo mógłbym się spokojnie podpisać pod Twoim listem, tylko dlatego, że na niewygodne pytania zwykło się nie odpowiadać...rzeznik pisze:Chcialbym wierzyc, ze ktos to przeczyta i przemysli...
levar pisze:...Policja zamiast wyłapywać piratów osobówek, nagminnie utrudniającym życie kierowcom autobusów, próbuje najwyraźniej złapać łatwy łup...
często jest tak, że kierowca autobusu komunikacji miejskiej przekształca się (przed pracą lub po pracy) w kierowcę osobówki. czy można zatem w ten sposób róznicować kierowców ? jeśli dany człowiek charakteryzuje się zarówno kulturą jazdy jak też stosowaniem przepisów ruchu drogowego to będzie tak czynił niezależnie od tego jaki pojazd prowadzi. i vice versa.fraktal pisze:...kierowcy autobusów ostatnio jakoś częściej narzekają na kierowców osobówek, łamiących przepisy...
no właśnie : akcja.levar pisze:Czy mi się wydaje, czy Gazeta Stołeczna milczy nt. akcji Policji?
tego rodzaju akcje w Polsce charakteryzują się niestałością.
najwpierw jest dużo szumu medialnego i kilka(naście) pokazówek aby po jakimś czasie wszystko wróciło do stanu sprzed akcji czyli do tzw. normy.
można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że ta akcja również umrze śmiercią naturalną (aczkolwiek może być co jakiś bliżej nieokreślony czas repetowana).
.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Raz wreszcie mogę się z tobą w pełni zgodzićtadeo pisze:levar pisze:...Policja zamiast wyłapywać piratów osobówek, nagminnie utrudniającym życie kierowcom autobusów, próbuje najwyraźniej złapać łatwy łup...często jest tak, że kierowca autobusu komunikacji miejskiej przekształca się (przed pracą lub po pracy) w kierowcę osobówki. czy można zatem w ten sposób róznicować kierowców ? jeśli dany człowiek charakteryzuje się zarówno kulturą jazdy jak też stosowaniem przepisów ruchu drogowego to będzie tak czynił niezależnie od tego jaki pojazd prowadzi. i vice versa.fraktal pisze:...kierowcy autobusów ostatnio jakoś częściej narzekają na kierowców osobówek, łamiących przepisy...no właśnie : akcja.levar pisze:Czy mi się wydaje, czy Gazeta Stołeczna milczy nt. akcji Policji?
tego rodzaju akcje w Polsce charakteryzują się niestałością.
najwpierw jest dużo szumu medialnego i kilka(naście) pokazówek aby po jakimś czasie wszystko wróciło do stanu sprzed akcji czyli do tzw. normy.
można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że ta akcja również umrze śmiercią naturalną (aczkolwiek może być co jakiś bliżej nieokreślony czas repetowana).
.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
desert_eag
Nie rozumiesz podejścia, w którym kierowca nie łamie przepisów drogowych? OJP.Łukasz pisze:Nie wiem skąd u Ciebie takie podejście i chyba nigdy nie zrozumiem.levar pisze:Chciałem tylko dodać, że na 404 Trasą AK i mostem Grota jechałem przepisowo i ŻADEN autobus nie wyprzedził mnie poboczem. Tak trzymać
- gregory5576
- Kontakt:
desert_eag pisze:Nie rozumiesz podejścia, w którym kierowca nie łamie przepisów drogowych? OJP.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma możliwości likwidacji tzw. korków. Nie ma i koniec. Skończ więc gadać bzdury.tadeo pisze:stwierdziłem oczywisty fakt:ponieważ faktycznkie tak jest a rozwiązanie tego zadania należy do władz Warszawy.tadeo pisze:...udrożnić radykalnie ruch autobusów poprzez likwidację "korków" co jak dotychczas jest nazbyt trudnym zadaniem dla władz miasta...
i to wszystko.
.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co levar źle zrobił? Jechał przepisowo i o to chodzi. Zabronione jest śmiganie pasem awaryjnym....Łukasz pisze:Nie wiem skąd u Ciebie takie podejście i chyba nigdy nie zrozumiem.levar pisze:Chciałem tylko dodać, że na 404 Trasą AK i mostem Grota jechałem przepisowo i ŻADEN autobus nie wyprzedził mnie poboczem. Tak trzymać