Co znacząco się różni od wpisów na TVNie. Tyle, że nie.grzegorz pisze:Zwykle służą do kanalizowania frustracji i pryszczatej tfu_rczości.
Tolerancja i mniejszości
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja, widząc tęczę, myślę o słońcu po deszczu. Ty o męskim członku. Być może rzeczywiście różni nas podejście do kwestii męskich zbliżeń...Rosa pisze:Bo tak mi się obecnie tęcza kojarzy
W głowę zachodzę, kiedy spłynie na ciebie (i nie tylko na ciebie) oświecenie, że epatowanie innych własnymi homoerotycznymi skojarzeniami to nie tylko brak klasy (co jest, a co nie jest w dobrym smaku, co jest, a co nie jest prywatne), ale i brak instynktu samozachowawczego (utrwalające się skojarzenie Rosa <-> geje)? Myśl sobie co chcesz, nie wnikam w twoje kosmate myśli, ale oszczędź ich otoczeniu, to po prostu nie wypada!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Aż się zaczerwieniłemBastian pisze:Ja, widząc tęczę, myślę o słońcu po deszczu. Ty o męskim członku. Być może rzeczywiście różni nas podejście do kwestii męskich zbliżeń...Rosa pisze:Bo tak mi się obecnie tęcza kojarzy
W głowę zachodzę, kiedy spłynie na ciebie (i nie tylko na ciebie) oświecenie, że epatowanie innych własnymi homoerotycznymi skojarzeniami to nie tylko brak klasy (co jest, a co nie jest w dobrym smaku, co jest, a co nie jest prywatne), ale i brak instynktu samozachowawczego (utrwalające się skojarzenie Rosa <-> geje)? Myśl sobie co chcesz, nie wnikam w twoje kosmate myśli, ale oszczędź ich otoczeniu, to po prostu nie wypada!
Widzisz mi tez się kojarzyło z deszczem ale nieustająca propaganda pewnych środowisk i epatowanie tym symbolem robi swoje no i skojarzenie sie zmieniło.
I znowu, nic nigdy nie pisałem o tęczach ktore wisialy na Ursynowie czy tych na paradach bo te aż takich kontrowersji NIE wzbudziały, ale ta wisi na pl Zbawiciela naprzeciwko kościoła a nie np na rondzie de Palma. Czy zresztą plac dzięki niej wyglada lepiej?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo obsesje zazwyczaj są wkurzające. Choćby dlatego warto je leczyćRosa pisze:Ale to jest dla mnie wkurzające.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Lepiej, w szczególności w osi Nowowiejska-al. Wyzwolenia. Widać, że nie jeździsz tramwajami w tamtej okolicy.Rosa pisze:Czy zresztą plac dzięki niej wyglada lepiej?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Widzisz, o to chodzi w pytaniach 'z twarzą' które zadałem wcześniej - trzeba sobie odpowiedzieć, ile to wkurzenie jest warte? Czy ono ma sens? Czy ktokolwiek powinien je brać pod uwagę? Jeśli tak, to dlaczego? Czy idzie za tym coś więcej niż 'bo ja mówię nie, a moja prawda jest przenajmojsza'?Rosa pisze:Ale to jest dla mnie wkurzające.
Ja bym zamienił materiały na lepsze, przede wszystkim niepalne. Życzyłbym sobie na środku ronda czegoś bardziej stylowego ale wolę tęczę niż nic. Miasta potrzebują zorganizowanych kompozycji przestrzennych ubarwiających szczególnie punkty komunikacyjne i rekreacyjne.Wiekszośc z was pewnie też by się chętnie tej tęczy stamtąd pozbyła ale z czystej przekory mowicie "nie, dobrze jest jak jest i fajnie że to cudo tam staneło".
Dlaczego nie? Przecież plac staje się dzięki temu trochę bardziej kolorowy, zamiast szary. Zwłaszcza na osi Nowowiejskiej.Rosa pisze:Nie wiem zresztą jaki mógłby byc inny cel jej postawienia. Przeciez nie dla walorów estetycznych?
I serio, dopatrywanie się w tym propagandy(?!) środowiska LGBT (?!) to przesada. A podpieranie się przy tym komentarzami z onetu/tvnu to już
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Wyglądała lepiej, jak nie była nadpalona...
A w ogóle, to nie zamierzam ,,oddać'' tęczy czy to środowisku LGBT, czy jakiejś partii, czy kościołowi. Tęcza jest nasza!
W sumie im się nie dziwię, atrakcyjne logo. Spoko, taki orzeł wystarczył i na godło i dla Orlenu i dla PiS-u.
A, że się komuś jednoznacznie kojarzy... Rosa, uległeś propagandzie!
A w ogóle, to nie zamierzam ,,oddać'' tęczy czy to środowisku LGBT, czy jakiejś partii, czy kościołowi. Tęcza jest nasza!
A, że się komuś jednoznacznie kojarzy... Rosa, uległeś propagandzie!
- MeWa
- Cukiereczek
Przyznam, że początkowo tęczę uznawałem za wieśniacką, ale potem stwierdziłem, że jednak pasuje w tym miejscu - ładnie z Nowowiejską się kombinuje, coś innego, ciekawego, kolorowego w tym mieście.
A w sumie gdzie tęcza miałaby być, jak nie na placu Hipstera?
Swoją drogą - czy moralności miejsca bardziej niż tęcza nie skażają hipsterskie klubokawiarnie, gdzie wieczorem strumieniami leją się wysokoprocentowe trunki?
Tak swoją drogą - turysta chętniej zobaczy tęczę (pokusiłbym się o stwierdzenie, że podpalona zyskuje na walorach, bo dodaje jej kontekstu) niż kolejny krzyż. Zgodzę się, że tęcza jest prowokacją - ale ideologiczne znaczenie nadali jej ci, którzy ją podpalili.
A w sumie gdzie tęcza miałaby być, jak nie na placu Hipstera?
Swoją drogą - czy moralności miejsca bardziej niż tęcza nie skażają hipsterskie klubokawiarnie, gdzie wieczorem strumieniami leją się wysokoprocentowe trunki?
Mają zmienić na lepsze.blinski pisze:a bym zamienił materiały na lepsze, przede wszystkim niepalne
Jak nie wiesz, to po co się wypowiadasz? Zresztą nie wydaje mi się, żeby trudne było znalezienie motywacji autorki.Rosa pisze:Nie wiem zresztą jaki mógłby byc inny cel jej postawienia. Przeciez nie dla walorów estetycznych?
Przy takim podejściu Paryż nie miałby wieży Eiffela.Rosa pisze:Mamy zresztą podobno demokrację, zróbmy sondaż czy to jest dobre miejsce dle tego potworka
Tak swoją drogą - turysta chętniej zobaczy tęczę (pokusiłbym się o stwierdzenie, że podpalona zyskuje na walorach, bo dodaje jej kontekstu) niż kolejny krzyż. Zgodzę się, że tęcza jest prowokacją - ale ideologiczne znaczenie nadali jej ci, którzy ją podpalili.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]