Plany remontowe Tramwajów Warszawskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 01 lut 2026, 14:29

Dziecko mające mniej niż metr wysokości nagle wybiegnie z przystanku na przejście, a kierowca będzie pędził tak szybko przed przejściem dla pieszych, że nie zdąży zahamować? Równie dobrze może w to miejsce uderzyć meteoryt...

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » dzisiaj, 19:01

Nawet nie wiedziałem że torowisko tramwajowe może się tak rozpaść, jak to przy Rondzie Daszyńskiego. Jeśli teraz nie da się nic nawet w nocy naprawić, to chyba za kilka dni czeka nas wyłączenie ruchu.
Obrazek

Georg

Post autor: Georg » dzisiaj, 19:03

Wiliam pisze:
dzisiaj, 19:01
Nawet nie wiedziałem że torowisko tramwajowe może się tak rozpaść, jak to przy Rondzie Daszyńskiego. Jeśli teraz nie da się nic nawet w nocy naprawić, to chyba za kilka dni czeka nas wyłączenie ruchu.
Mrozy mają jutro ustapić. Rozpada się Prosta, Towarowa czy środek skrzyżowania?

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » dzisiaj, 19:05

Towarowa, zwłaszcza po południowej stronie w kierunku Zawiszy.
Obrazek

Georg

Post autor: Georg » dzisiaj, 19:17

Wiliam pisze:
dzisiaj, 19:05
Towarowa, zwłaszcza po południowej stronie w kierunku Zawiszy.
Jakieś fatum chyba ogarnęło Towarową. Jak nie wiadukt nad torami to rondo Daszyńskiego. Czy w razie wyłączenia tramwajów to wiaduktem dadzą radę pojechać zetki autobusowe? Pytam, bo parę miesięcy temu wycofano stamtąd N91.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » dzisiaj, 19:32

Nie dadzą. Jest twarde 3,5t.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 46 min temu

Wiliam pisze:
dzisiaj, 19:01
Akurat to miejsce to już na długo przed mrozami wyglądało tak jak wygląda. Prowizoryczna naprawa i ograniczenie do "10" musi dojrzeć ;) :P
Teraz ja się bardziej zastanawiam jak długo panom torowcom zajmie doprowadzenie szyn do porządku po mrozowych pęknięciach, a nie ma tego mało i zaszło do tego stopnia, że w wielu przypadkach nawet nie są już stawiane ograniczenia prędkości. Łeb też odpada po całodniowej jeździe po takich torowiskach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 27 min temu

Że tam był wychlap wcześniej to widziałem, ale teraz to dodatkowo szyny wyglądają jakby były zmiażdżone.
Obrazek

ODPOWIEDZ