(!) Budżet miasta 2013 - komunikacja miejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ma Miasteczko swoją ukochaną bezpośrednią linię do miasta, no to, niestety, musi z tym żyć. Od 501 jest przecież 422 dłuższe, brygady, drzewa etc.
BTW, nie wiem, w jakich godzinach jest taka klęska przed Doliną na wlocie Wilanowskiej, ale przed dziewiątą jest puściuchno - za to Dolina stoi od Nowoursynowskiej.
BTW, nie wiem, w jakich godzinach jest taka klęska przed Doliną na wlocie Wilanowskiej, ale przed dziewiątą jest puściuchno - za to Dolina stoi od Nowoursynowskiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przypominam, że Układ dwa piętra niżej. A Rozkłady nawet trzy piętra.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ciekawe jak to się ma do limitów pustych kilometrów dla MZA i czy można stwierdzić, że ZTM ten limit zużywa w sposób kretyński, czy to jednak jakiś głębszy sens ma? Czy może brama-brama, jak zasilenia ajentów?5280 pisze:I tak przy okazji oszczędności... kilka dodatków na 520 z R-5 zaczynało kursowanie od Marysina!! Brawo
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ktoś może potwierdzić bądź zaprzeczyć tym pustym przelotom 520 z Redutowej na Marysin? Jeśli faktycznie były, to jaki kryzys? Skoro ZTM stać na takie imprezy, to nie ma mowy o kryzysie.
To jest jakaś kpina. Jeśli do środy 6/117 zjeżdżało z Gocławia na Woronicza ok. 23.30, to taki kurs bezwzględnie powinien być wykazany w rozkładach. Przecież to jest 2/3 trasy całej linii! Nie mówiąc już o tym, że mieszkańcy Francuskiej na pewno ucieszyliby się, że o 23.40 mają spod domu autobus do centrum, więc nie muszą ganiać na Saską.ashir pisze: ale zjazdy już nie, a był przykładowo kurs z Targówka do Popularnej,
Szeregowy_Równoległy pisze:Ktoś może potwierdzić bądź zaprzeczyć tym pustym przelotom 520 z Redutowej na Marysin?
Są. Na pewno jedna brygada, czy więcej - nie wiem.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Czy to w związku z planowanymi dalszymi oszczędnościami w kursowaniu linii dziś tak wiele osób przesiaduje na przystankach i liczy frekwencję ? (M.in. wszystkie przystanki w zespole PKP Ursus po stronie Niedźwiadka czy też Szczęśliwicka) Czy w okresie przedwakacyjnym jest to stała praktyka by sprawdzić frekwencję jak największej ilości linii?
-
Krzysiek_S
Zakup usług komunikacji miejskiej - zadanie 1
zmniejszenie o 26 387 000 i zwiększenie o 56 711 000
Dysponent: Zarząd Transportu Miejskiego
Klasyfikacja: rozdział: 60004
Miejskie Zakłady Autobusowe zmniejszenie o 12 900 000
Pozostali przewoźnicy autobusowi zwiększenie o 708 000
Szybka Kolej Miejska zmniejszenie o 3 700 000
Tramwaje Warszawskie zmniejszenie o 9 787 000
Pozostali przewoźnicy kolejowi zwiększenie o 56 003 000
Zwiększenie wydatków z jednoczesnym przeniesieniem w ramach planu na zakup usług przewozowych od Pozostałych przewoźników autobusowych i Pozostałych przewoźników kolejowych
"W efekcie zwiększenia wydatków na zakup usług przewozowych o kwotę 30.324.000 zł łączne wydatki w tym zadaniu, po proponowanych zmianach, wynosić będą 2.241.000.000 zł.
W 2012 roku na zakup usług przewozowych wydatkowano kwotę 2.276.033.903 zł"
Projekt zmian w uchwalę budżetowej 2013 na sesje 20.06 .
Może ktoś ocenić jaki to będzie miało wpływ na zbiorkom?
Czy zmniejszenia to obniżenie kosztów w zajezdniach czy w układzie?
zmniejszenie o 26 387 000 i zwiększenie o 56 711 000
Dysponent: Zarząd Transportu Miejskiego
Klasyfikacja: rozdział: 60004
Miejskie Zakłady Autobusowe zmniejszenie o 12 900 000
Pozostali przewoźnicy autobusowi zwiększenie o 708 000
Szybka Kolej Miejska zmniejszenie o 3 700 000
Tramwaje Warszawskie zmniejszenie o 9 787 000
Pozostali przewoźnicy kolejowi zwiększenie o 56 003 000
Zwiększenie wydatków z jednoczesnym przeniesieniem w ramach planu na zakup usług przewozowych od Pozostałych przewoźników autobusowych i Pozostałych przewoźników kolejowych
"W efekcie zwiększenia wydatków na zakup usług przewozowych o kwotę 30.324.000 zł łączne wydatki w tym zadaniu, po proponowanych zmianach, wynosić będą 2.241.000.000 zł.
W 2012 roku na zakup usług przewozowych wydatkowano kwotę 2.276.033.903 zł"
Projekt zmian w uchwalę budżetowej 2013 na sesje 20.06 .
Może ktoś ocenić jaki to będzie miało wpływ na zbiorkom?
Czy zmniejszenia to obniżenie kosztów w zajezdniach czy w układzie?