Nie chcę wszczynać kolejnych kłótni, ale to co Ty tu wypisujesz(potocznie mówiąc pier...)woła o pomstę do nieba. Na balchosmrody prawka jeszcze nie masz, a wydajesz opinię na temat jakbyś już posiadał zawodowe prawo jazdy ładnych parę lat. I Flash ma tu rację po całości - nie przejeździłeś ani jednym ani drugim pojazdem w ruchu lininiowym 8-9 godzin, to gówno możesz wiedzieć co jest lepsze.Desert pisze:MAN MAN i jeszcze raz MAN, szczególnie LC gdzie jest zdecydowanie więcej miejsca dla paxów, a zaś siedzenia za kabiną kierowcy mają dużo miejsca na nogi i są CAŁE, zaś pieprzony Solaris ma tam półtoraki, brak miejsca na nogi - uczucie osaczenia i można zapomniec by tam usiady dwie osoby... i LION's ma jeszcze podest na te siedzenia po lewej i prawej stronie, znajde chwilke to pokaże o co mi chodzi...
Tak samo w przegubie, jak jest tłok to więcej osób można tam upchnąc, w razie czego można se usiąść na tych osłonkach przed pierwszymi siedzeniami w członie B, i żadne głupie poręcze mi nie walą w głowe...
Cały tył to dla mnie mistrzostwo, i jeszcze te boczne siedzenia, wchodzisz się elegancko na góre, siadasz gdzie ci wygodnie - nikt ci nie zasłania, nie depcze nóg i ogólnie gitara, zaś w solarisie na tyle masz tylko 3 siedzenia, ta szyba po prawej stronie jest tak blisko że osoba "dłuższa" tam juz nie siądze, w razie ostrzejszego hamowanie nawet nie ma sie czego złapac jak ktoś siedzi na środku... a ogólnie ta wieża to jakaś porażka, marnotractwo miejsca...
Klimatyzacji a raczej wlotów powietrza dotyczy to samo, w MANie jak i Merolkach co były, było to samo rozwiązanie - Wloty nad oknami i co najwazniejsze KURTYNY POWIETRZNE nad dzwiami... w Solarisie wszystko jest uproszczone i wywalone na sam środek autobusu skąd to wszystko się ulatnia na zewnątrz. Efektywność i sprawność tego też ma wiele do życzenia, ale to już raczej nie wina MANa/Solarisa
Co to jeszcze napisać...![]()
Tak samo podoba mi się to że większość siedzieć poza alpinarium jest na "dole", a nie trzeba wszędzie wchodzić na góre , mhm...
Ogólnie inna bajka, inny poziom![]()
Tak na marginesie nie chce nikogo obrażać ani nic z tych rzeczy, ale w moich oczach Solaris to jest Polska Chińszczyzna
A i jeszcze jedno - napisałeś pieprzony Solaris
[ Dodano: |14 Lis 2009|, 2009 23:23 ]
No popatrzcie!100-(L)ica-Bródno / R-13 Sztalofa