inż. Glonojad pisze:To jest jakiś kretynizm, że dworcem zarządza jeden z przewoźników. Powinna to robić niezależna firma, wyłoniona w przetargu przez miasto, reprezentująca interesy miasta, a ceny dostępu ustalone powinny być jednorodnie dla wszystkich.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
-
przemas1989
Ja nie rozumiem czego tu się czepiać... Po prostu to szczera wypowiedź. Nie jest obowiązkiem PPKS Piaseczno zapewnienie dojazdu kogokolwiek gdziekolwiek... Dlaczego nikt nie czepia się władz gminy, w końcu wybranych w demokratycznych wyborach?! To jest ich obowiązek. Skoro ta linia jest nierentowna to skąd takie zdziwienie, że została zlikwidowana? Dyrektora rozlicza się z tego, jak kieruje przedsiębiorstwem, a z tego co się orientuję to PPKS Piaseczno po raz pierwszy od dłuższego czasu wyszedł na niewielki plus, co jest zasługą m.in działań dyrektora, gdyż firma nie dostaje dotacji od państwa. A co do wypowiedzi to dyrektor PPKS nie jest politykiem, więc przynajmniej może sobie pozwolić na szczere wypowiedzi.ziomal pisze:Metro budowało się wtedy od dziesięciu lat, a do obowiązków tego pana nie należał sukces otwarcia, a odpowiednie zaplanowanie rewolucji w liniach w związku z otwarciem metra, czego efekty były wiadome...Nad Wisła/Bator pisze:W swojej historii miałem dużo rzeczy, które uruchomiłem. Metro zaczęło jeździć właśnie za moich czasów.
,,Przynajmniej w tym roku'' to już skandal, ale ta wypowiedźNad Wisłą/Kłamczuch pisze:Takiego założenia, że pewnego dnia nasze autobusy zwiną się i przestaną jeździć, nie ma. Przynajmniej w tym roku.... to już naprawdę wyraz chamstwa, arogancji i głupoty, za co powinien zapłacić stołkiem !!!Linia Otwocka/Stołkowicz kłamca oszust cwaniaczek zadziora pisze:Czym będą dojeżdżali do szkół i do pracy? - To nie moja sprawa - powiedział dyr. PKS Piaseczno, Bogdan Bator, wzruszając ramionami
[ Dodano: 2007-09-17, 13:54 ]
JacekM pisze:na mydło !
Widać wysoką kulturę osobistą w tej wypowiedzi... to się nazywa umiejętność dyskusji na argumenty.
[ Dodano: 2007-09-17, 13:58 ]
Trochę zdrowego rozsądku.... Gdyby Pani była dyrektorem firmy będącej w fatalnej kondycji finansowej i była ZMUSZONA do likwidacji stratnej linii,to jak by się Pani zachowała? Czasem trzeba podejmować takie decyzje... O zwykłych ludzi powinna się martwić władza i samorząd, a manager firmy otrzymuje wynagrodzenie za kondycję przedsiębiorstwa i z tego jest rozliczany...nie chcę tu wyjść na wielkiego obrońcę dyrektora PPKS, ale proponuję na problem spojrzeć także z tej strony.rhemek pisze:A zeby było śmiesznie duża częśc uczniów z G. Kalwarii dojeżdzała do szkół średnich w Otwocku. Ciekawe co jutro zrobią?![]()
[ Dodano: 2007-09-02, 14:37 ]Zachowanie dyrektora Pks-u, które pokazuje, że ma on zwykłych ludzi głeboko gdzieś. Tak sie składa że bardzo dobrze znam te okolice, i wiem że nie da sie niczym innym teraz tam dojechać ( jeśli chodzi o komunikacje zbiorową). Odcięto właściwie G. K. Od Otwocka.Fikander pisze: Ale co konkretnie?
Najbliższy objazd jest przez Wawę...
Legia!
- R-9 Chełmska
Neoplan, bardzo przyjemnie się nim jechało.R-9 Chełmska pisze:To jak tak nadrobił, a był to Jelcz, albo Autosan to wrażenie z jazdy musiały być niesamowite! Ja na powrót wybrałem pociąg zamiast autobusu i do teraz żałuję
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W Kielcach. Wczoraj. Też miałem być, ale dzisiejsza poprawka z ekonomii mnie zatrzymała (nauczyłem się i zdałemMZ pisze:R-9 Chełmska pisze:Ja na powrót wybrałem pociąg zamiast autobusu i do teraz żałuję.A gdzieś Ty był?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
R-11 Kleszczowa pisze:W Kielcach. Wczoraj. Też miałem być, ale dzisiejsza poprawka z ekonomii mnie zatrzymała.
We dwóch też sobie mogliście pożartowaćFlash8222 pisze:A jak wesoło. Przynajmniej do Radomia, później to już tak sennie się robiło.
Właśnie dowiedziałem się, że w PKS Przasnysz jeździ... Zemun
Byłem prawie przekonany, że już żadne z Mazowieckich PKS'ów nie eksploatuje Zemunów, a tu taka niespodzianka
Aż przejadę się nim któregoś dnia.
Autobus kursuje w dni powszednie z Przasnysza do Makowa Mazowieckiego.
Byłem prawie przekonany, że już żadne z Mazowieckich PKS'ów nie eksploatuje Zemunów, a tu taka niespodzianka
Aż przejadę się nim któregoś dnia.
Autobus kursuje w dni powszednie z Przasnysza do Makowa Mazowieckiego.
- R-9 Chełmska