Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
507 z Gocławia nikt nie wywali, jeżeli nie będzie czegoś w zastępstwie. W sumie czarna linia z Gocławia przez Saską do Centrum z częstotliwością 5/10/10 jak w 190 dałoby radę. E-5 oczywiście do piachu. Jak mamy ten buspas to niech wszystko dowozi do kładki (albo jak 411 jeździ po tym buspasie)

M-1 507 509 N22+N72
Ale pomyśl, kto mówi o wywalaniu 507 bez zastępstwa?? Nie E-5 do piachu, tylko tak jak napisałem w projekcie 117 przez Saską na Emilii Plater lub DWC co 10/10/10 oraz jako szczytowe wzmocnienie E-5 co 10':
- rano do Centrum przez Ateńską-Wał Miedzeszyński-Most Łazienkowski-Wisłostradę do Alej Jerozolimskich a powrót jak obecnie przez Most Poniatowskiego i Saską,
- po południu do Centrum tak jak obecnie przez Saską i Most Poniatowskiego zaś powrót z Alej Jerozolimskich-Wisłostradą-Mostem Łazienkowskim-Al. Stanów Zjednoczonych-Egipską.
Przystanki tak jak obecnie. To wszystko po to, aby ominąć poranny korek na Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego oraz popołudniowy korek na Moście Poniatowskiego i Saskiej.
- rano do Centrum przez Ateńską-Wał Miedzeszyński-Most Łazienkowski-Wisłostradę do Alej Jerozolimskich a powrót jak obecnie przez Most Poniatowskiego i Saską,
- po południu do Centrum tak jak obecnie przez Saską i Most Poniatowskiego zaś powrót z Alej Jerozolimskich-Wisłostradą-Mostem Łazienkowskim-Al. Stanów Zjednoczonych-Egipską.
Przystanki tak jak obecnie. To wszystko po to, aby ominąć poranny korek na Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego oraz popołudniowy korek na Moście Poniatowskiego i Saskiej.
to ja wolę opcję jajcysa czyli silna czarna 5/10/10 - jedna koordynowalna a nie jakieś E-5Lipa pisze:Ale pomyśl, kto mówi o wywalaniu 507 bez zastępstwa?? Nie E-5 do piachu, tylko tak jak napisałem w projekcie 117 przez Saską na Emilii Plater lub DWC co 10/10/10 oraz jako szczytowe wzmocnienie E-5 co 10':
PURA VIDA!
Chciałeś chyba napisać jedna poza koordynacjami? Poza tym się zgadzam.mariow pisze:to ja wolę opcję jajcysa czyli silna czarna 5/10/10 - jedna koordynowalna a nie jakieś E-5
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeśli ktoś potrzebuje turbo-ekspresowego dojazdu do centrum to 411+metro zdecydowanie starczą (tak w ogóle chyba stosunkowo mało osób pracuje/uczy się bezpośrednio przy przystanku CENTRUM, więc i tak ludzie się do metra przesiadają), a po południu spokojnie sobie wróci takim 117 do domu, przecież to raptem 6 przystanków więcej niż E-5Lipa pisze:Ale pomyśl, kto mówi o wywalaniu 507 bez zastępstwa?? Nie E-5 do piachu, tylko tak jak napisałem w projekcie 117 przez Saską na Emilii Plater lub DWC co 10/10/10 oraz jako szczytowe wzmocnienie E-5 co 10':

M-1 507 509 N22+N72
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Silny czarnuch też dobra myśl. Nawet może jechać na Bemowo, nawet i przez Koło jak 507 niedoszłe.
Nawet mam już pomysł na numer.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wymienić radę miasta na chętniejszą do wydatków na zbiorkom i wpisać to kolejnym aneksem do umowy wieloletniej. Koszt rozłożony na 15 lat będzie naprawdę strawny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Niestety, ale mam wrażenie, że w związku z pchaniem w pokazową budowęGlonojad pisze:Wymienić radę miasta na chętniejszą do wydatków na zbiorkom i wpisać to kolejnym aneksem do umowy wieloletniej. Koszt rozłożony na 15 lat będzie naprawdę strawny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale ja wcale nie chcę tego wydatku w WPI... wystarczy zlecić w końcu m.in. po to powołanej spółce.
- Bastian
- Sułtan Maroka
24, jak rozumiem?Glonojad pisze:Nawet mam już pomysł na numer.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Niech zgadnę: 109?Glonojad pisze:Silny czarnuch też dobra myśl. Nawet może jechać na Bemowo, nawet i przez Koło jak 507 niedoszłe.
[ Dodano: |4 Lis 2009|, 2009 21:18 ]
Wszystko pięknie tyle, że ten czarnuch w godz szczytu będzie stał w korku na Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego. A takie E-5 byłoby dużo szybsze, czytaj: mniej brygadochłonne niż 117 co 5'. Do tego Saska Kępa rano i po południu miałaby większe szanse aby zmieścić się do 117, którego nie zapychałby Gocław.jajcys pisze:Jeśli ktoś potrzebuje turbo-ekspresowego dojazdu do centrum to 411+metro zdecydowanie starczą (tak w ogóle chyba stosunkowo mało osób pracuje/uczy się bezpośrednio przy przystanku CENTRUM, więc i tak ludzie się do metra przesiadają), a po południu spokojnie sobie wróci takim 117 do domu, przecież to raptem 6 przystanków więcej niż E-5myślę, że utrzymwanie E-5 we wszystkich Twoich propozycjach to kompletna prywata ale faktycznie to marnowanie brygad, bo zazwyczaj w szczycie 507 jeżdżą w stadzie za E-5 i zamiast równomiernego zbierania pasażerów jeden z nich jeździ zawsze pusty (ogólnie E-5 nie zachaczając o Saską Kępę nie jest tak popularny jak 507)
A jeszcze jedno: E-5 wcale nie jeździ pusty i nie jest mniej popularny od 507. Często gęsto po południu przy Muzeum Narodowym ciężko wejść do przeguba!
eee, jedzie ledwo 12-15 min dłużej niż rozkład, po remoncie Paryskiej+Francuskiej problem będzie jeszcze mniejszy, a jak się strasznie spieszysz to 411. A na moście to buspasa nie ma?Wszystko pięknie tyle, że ten czarnuch w godz szczytu będzie stał w korku na Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego.
myślę, że się powtórze : po co E-5, jest 411. i myślę, że Kępa ma większe szanse zmieścić się do 117 co 5' niż do 117 co 10'A takie E-5 byłoby dużo szybsze, czytaj: mniej brygadochłonne niż 117 co 5'. Do tego Saska Kępa rano i po południu miałaby większe szanse aby zmieścić się do 117, którego nie zapychałby Gocław.
głupoty. w najlepszym wypadku to wszystkie siedzące plus trochę stojących i to w przypadku gdy 507 wcześniej tego nie zbierze. to jest idiotyzm, dwie linie zabierające sobie na wzajem pasażerów, jakby to w jedną linię połączyć, to kwestia stad byłaby praktycznie zlikwidowana.A jeszcze jedno: E-5 wcale nie jeździ pusty i nie jest mniej popularny od 507. Często gęsto po południu przy Muzeum Narodowym ciężko wejść do przeguba!

M-1 507 509 N22+N72
Nie wolałbyś gdybyś mieszkał na Gocławiu i znał sytuację drogową panującą w godzinach porannego i popołudniowego szczytu na trasie przez Most Poniatowskiego-Waszyngtona-Saską.mariow pisze:to ja wolę opcję jajcysa czyli silna czarna 5/10/10 - jedna koordynowalna a nie jakieś E-5Lipa pisze:Ale pomyśl, kto mówi o wywalaniu 507 bez zastępstwa?? Nie E-5 do piachu, tylko tak jak napisałem w projekcie 117 przez Saską na Emilii Plater lub DWC co 10/10/10 oraz jako szczytowe wzmocnienie E-5 co 10':
To jest najkrótsza i rewelacyjna trasa ale niestety nie w godz. szczytu. Wtedy należy wykorzystać buspas na TŁ i Wisłostradę - rano do Centrum, po południu - na Gocław. Akurat na Wisłostradzie rano między Torwarem a Poniatoszczakiem przejazd odbywa się bez zakłóceń. Tak samo jest po południu ale już tylko w kierunku południowym. Stąd wynikają moje postulaty co do innej porannej i popołudniowej trasy E-5.
[ Dodano: |4 Lis 2009|, 2009 21:32 ]
Na moście Poniatowskiego? Oczywiście, że nie ma!!!jajcys pisze:eee, jedzie ledwo 12-15 min dłużej niż rozkład, po remoncie Paryskiej+Francuskiej problem będzie jeszcze mniejszy, a jak się strasznie spieszysz to 411. A na moście to buspasa nie ma?
[ Dodano: |4 Lis 2009|, 2009 21:33 ]
Po to samo co 117 co 5'. Wydłużmy 411 do DWC i skróćmy tylko do Gocławia, żeby wreszcie jeździł regularnie. Zobaczyłbyś, że takie 117 co 5' dla Saskiej Kępy nie byłoby już potrzebne. Wtedy proszę- zlikwidujmy E-5..jajcys pisze:myślę, że się powtórze : po co E-5, jest 411. i myślę, że Kępa ma większe szanse zmieścić się do 117 co 5' niż do 117 co 10'
[ Dodano: |4 Lis 2009|, 2009 21:34 ]
Nie jeździsz to nie wiesz. I nie wmawiaj mi, że piszę głupoty skoro jeżdżę nim CODZIENNIE do i z pracy. Czasami jest luźniejszy ale tylko wtedy gdy minutę lub dwie przed pojadą 111, 117 i 507. Bardzo wiele osób przepuszcza pozostałe linie z Gocławia czekając właśnie na E-5, ponieważ liczą, iż będzie szybciej. Niestety kierowcy na E-5 nawet nie próbują przestrzegać rozkładu i stoją w korkach pomimo, iż na zakorkowanym odcinku nie mają przystanków i spokojnie mogliby pojechać inaczej.jajcys pisze:głupoty. w najlepszym wypadku to wszystkie siedzące plus trochę stojących i to w przypadku gdy 507 wcześniej tego nie zbierze. to jest idiotyzm, dwie linie zabierające sobie na wzajem pasażerów, jakby to w jedną linię połączyć, to kwestia stad byłaby praktycznie zlikwidowana.
Pieprzysz. W tej chwili korek na Bora i Saskiej drastycznie zmalał. Kosztem tego na Wale oczywiście, który zaczyna się już przed Afrykańską.Lipa pisze:Nie wolałbyś gdybyś mieszkał na Gocławiu i znał sytuację drogową panującą w godzinach porannego i popołudniowego szczytu na trasie przez Most Poniatowskiego-Waszyngtona-Saską.
To jest najkrótsza i rewelacyjna trasa ale niestety nie w godz. szczytu. Wtedy należy wykorzystać buspas na TŁ i Wisłostradę - rano do Centrum, po południu - na Gocław. Akurat na Wisłostradzie rano między Torwarem a Poniatoszczakiem przejazd odbywa się bez zakłóceń. Tak samo jest po południu ale już tylko w kierunku południowym. Stąd wynikają moje postulaty co do innej porannej i popołudniowej trasy E-5.
I znowu. E-5 ma wyraźnie słabsze zapełnienie od 507, chyba że trafi akurat w dłuższą dziurę po 507, co zdarza się dość rzadko.Lipa pisze:I nie wmawiaj mi, że piszę głupoty skoro jeżdżę nim CODZIENNIE do i z pracy. Czasami jest luźniejszy ale tylko wtedy gdy minutę lub dwie przed pojadą 111, 117 i 507.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan