Objazdy tramwajowe 2010

Moderator: Wiliam

Kra

Post autor: Kra » 28 lip 2010, 22:13

pawcio pisze:
Glonojad pisze:Nie sądzisz, że pasażer widząc zapchane 33 poczeka na luźniejsze 17 ?
Nie sądzę. Zbyt często bywam pod Halą Mirowską.
A czy teraz jest inaczej? Za tak przemawia ograniczanie liczby bezsensownych przesiadek - jedziesz 17 z Wołoskiej np. do Reymonta i musisz się przesiąść - po co?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 lip 2010, 22:14

11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

marko80

Post autor: marko80 » 28 lip 2010, 22:18

Glonojad pisze:11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Zrób sobie prosty rachunek to zobaczysz czy to brednie, tylko niestety tu sa sami piewcy przestarzałych rozwiazan TW nie ma miare XXI wieku. Jeszcze pisza jakies kłamstwa ze beda tu kursowac same Swingi. Oczywiscie ze tak nie bedzie, szczegolnie na dodatkach bedzie pełno akwariów.

zzz

Post autor: zzz » 28 lip 2010, 22:29

To zbierz te tlumy przeciwnikow tramwaju zbierzcie podpisy zrobcie referendum, wygracie to do usranej smierci bedziecie jezdzic ikarusami na miare XXI wieku. A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw. :-"

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 28 lip 2010, 22:32

zzz pisze:A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw. :-"
I na Most Krasińskiego - tak, tak, tak!

marko80

Post autor: marko80 » 28 lip 2010, 22:49

zzz pisze:To zbierz te tlumy przeciwnikow tramwaju zbierzcie podpisy zrobcie referendum, wygracie to do usranej smierci bedziecie jezdzic ikarusami na miare XXI wieku. A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw. :-"
Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc. :grin:

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 28 lip 2010, 22:59

Nowodwory - Metro Marymont E-8 ma 25 minut czasu przelotu, a nie 19.
19 minut to ma poza szczytem, to i tramwaj wtedy będzie mógł mieć mniej .
Ale najważniejsze dla ZTM są szczyty, wtedy najwięcej pasażerów jeździ komunikacją.

zzz

Post autor: zzz » 28 lip 2010, 23:00

marko80 pisze:Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc. :grin:
No wiec walcz!!! Wszyscy beda szczesliwi tarchomin opedzi sie od przeklenstwa tramwaju i mostu polnocnego. A reszta Warszawy z ulga przyjmie inwestycje za zaoszczedzone pieniadze.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 lip 2010, 23:05

zzz pisze:To zbierz te tlumy przeciwnikow tramwaju zbierzcie podpisy zrobcie referendum, wygracie to do usranej smierci bedziecie jezdzic ikarusami na miare XXI wieku. A TW wydadza pieniadze na inne rownie potrzebne inwestycje np. wilnaow, goclaw. :-"
masz sporo racji, sam o tym myślałem. Tego tramwaju nikt tam nie chce, a mieszkancy tego suburbia, polozonego dalej od Centrum niz Raszyn albo Piastow (o Miasteczku Wilanów nie wspominając) mają niezwykle wybujałe oczekiwania. Jakby nie wiedzieli, gdzie się wprowadzają... Było ich 'wrzucic do kolejki' oczekujacych na metro (jak Targowek) a tramwaje budowac tam, gdzie ludzie o nie wolaja.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 lip 2010, 20:13

marko80 pisze:
Glonojad pisze:11 km w 15 minut to METRO w Warszawie nie pokonuje. Reszty bredni nie komentuję, bo to nie ten wątek.
Zrób sobie prosty rachunek to zobaczysz czy to brednie, t
11 km w 15 minut = 44 km w 60 minut = 44 km/h

Prędkość komunikacyjna metra w Warszawie to 36 km/h

i tym sposobem wg marko80 44 = 36. Gratulacje! BREDZISZ.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 29 lip 2010, 22:20

marko80 pisze:Ikarusy mi zupełnie nie przeszkadzaja, najlepszy autobus XX wieku, pokaz mi inna tak wytrzymała konstrukcje wszystkie te U18 czy inne wynalazki to sa o kant stolu dupe potłuc. :grin:
A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 30 lip 2010, 20:22

Paweł D. pisze:
A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.
Ja tam bym chciał mieć taki "przezytkowy" kręgosłup komunikacyjny :D Ale mam 190 i muszę się kisić w mało przestronnych i tylkoczasamiklimatyzowanych plastikowych wynalazkach.

marko80

Post autor: marko80 » 30 lip 2010, 21:41

piotram pisze:
Paweł D. pisze:A ja mam nadzieje, że te przeżytki jak najszybciej znikną z krajobrazu miasta, tak jak skończył się już XX wiek.
Ja tam bym chciał mieć taki "przezytkowy" kręgosłup komunikacyjny :D Ale mam 190 i muszę się kisić w mało przestronnych i tylkoczasamiklimatyzowanych plastikowych wynalazkach.
Bo ci ZTM wmowił ze na W-Ztke nie nadaja sie Ikarusy ale nie martw sie wystaruje budowa II linii metra i Ikarusy na W-Ztce sie pojawia bo beda korzystac z jezdni a nie z TTA.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 lip 2010, 22:26

Jak tam matematyka mistrzu? Nie boli?

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 31 lip 2010, 18:52

Pragnę uprzejmie pogratulować ZTMowi ustanowienia linii zastępczych, które nic nie zastępują (chodzi o Służewiec). Dostanie się z pętli Służewiec, na ciąg Wołoskiej oznacza obecnie dwie przesiadki. Jak rozumiem, ludzie dojeżdżają tramwajem ze Służewca do metra, że w takiej relacji uruchomiono linie zastępcze? Wiem, że temat stary, ale dopóki czasem człowiek się nie przekona empirycznie, jak dana rzecz wygląda, to nie zauważa tego... ](*,)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Zablokowany