Dlaczego uważasz, że niby wszystko wiem? Obojętnie czy Grodzio jest prywatny czy państwowy to ważne, że ma problem ze świadczeniem usług na wysokim poziomie.reserved pisze:Wybacz, nie jestem Panem Bogiem, ani ashirem, mam prawo czegoś nie wiedzieć i się do tego przyznać. I nie wiem, po co w ogóle to rozwlekać. Nie sprawdzałem najpierw u źródła, bo wydawało mi się to oczywiste, że to coś jest państwowe. Ale jak widać, ku mojemu zaskoczeniu, nie jest to takie oczywiste.
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Z KRS wynika, że jednak jest prywatny. W każdym razie żaden podmiot państwowy ani samorządowy nie ma 10% udziałów lub więcej.pawcio pisze:Ale przecież fakt, że PKS Grodzisk jest spółką z o.o. nie oznacza jeszcze, że nie jest państwowy. Pytanie, kto ma w niej udziały. PKS Polonus jest spółką prawa handlowego, a jednak jest państwowy.
A które PKS-y są obecnie państwowe?
Tylko Polonus.
A ja pociągnę temat z sąsiedniego działu. Mobilis w nowych kontaktach musi zatrudnić określoną ilość kierowców. Czy dla każdego kontraktu piłka jest odrębna i wyłączna czy worek jest jeden?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pawcio co to Mogiłapawcio pisze:A ja pociągnę temat z sąsiedniego działu. Mogiła w nowych kontaktach musi zatrudnić określoną ilość kierowców. Czy dla każdego kontraktu piłka jest odrębna i wyłączna czy worek jest jeden?
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
O. Mój telefon wraca do formy!
A PKS Garwolin to nie? http://pks.garwolin.pl/index.php/2013-0 ... 5/historiaFlash8222 pisze:Tylko Polonus.
Powiat Garwoliński... czyli hmm... jak w ogóle zdefiniować "państwowość" danej instytucji?Na wniosek Samorzadu, w dniu 11 lutego 2009 roku, została podpisana umowa nieodpłatnego przeniesienia własności akcji pomiędzy Skarbem Państwa, a Powiatem Garwolińskim
W tej organizacji prawnej funkcjonujemy do chwili obecnej.
Ortodoksi mówią, zgodnie z prawem, że jak samorządowe to nie państwowe, ale dla przeciętnego zjadacza chleba to są pojęcia tożsame.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Większość jest państwowa, należą zazwyczaj do województw, powiatów albo gmin.reserved pisze:A które PKS-y są obecnie państwowe?
Tak, to że właścicielem jest organ samorządowy oznacza że spółka w prostym rozumieniu jest dalej państwowa.
Z tych sprywatyzowanych PKSów chyba najwięcej jest w rękach Mobilisu.
Samorządowy nie oznacza państwowy. Oznacza że nieprywatny.
-
Michalk001
Co do zaskakującej nieobecności BYD w ostatnim przetargu na elektryki to może ten artykuł jest odpowiedzią na brak zainteresowania:
http://infobus.pl/mega-kontrakt-na-krot ... 81194.html
Mają teraz pełne ręce roboty na "własnym podwórku" i nasze 10 sztuk to promil w ich portfelu zamówień.
http://infobus.pl/mega-kontrakt-na-krot ... 81194.html
Mają teraz pełne ręce roboty na "własnym podwórku" i nasze 10 sztuk to promil w ich portfelu zamówień.
Po to uruchamiają montownię na Węgrzech, by sprzedawać w Europie. Potężne zamówienia w Chinach raczej wątpliwości nie rozwiewają.
15/12/2005-12/7/2019
Czy wiadomo jaką generację Solaris Urbino zamówiła Arriva?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
- Twmastersky
IV w przypadku diesla, hybrydy raczej III.zxcvbnm pisze:Czy wiadomo jaką generację Solaris Urbino zamówiła Arriva?
---
PKS złożył kolejne odwołanie do KIO.