PoĹÄ czenia transpraskie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Myślę, że taki układ byłby optymalny. Szczególnie gdyby 515 pojechało do Zachodniego albo do RedutyDennis pisze:ChciałbyśR-11 Kleszczowa pisze:Połączyć 405 z 520ZTM jednak na to nie pójdzie, w dobie wpychania Ursusa na siłę do SKMki
Jak dla mnie (czego jednak w tym projekcie nie zamierzam do końca uściślać
), optymalny byłby układ opisany przez emdeggera: 520 (dodam od siebie: przez Żeromskiego, przy jednoczesnym skróceniu 515 do Centrala vel wysłaniu na Jelonki za 408) co 12/15//15, 405 co 12/-//- (dodam od siebie, z wydłużonymi godzinami kursowania). I tak Ursus na tym zyskuje
![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
No tak, ale oni chcą koniecznie pięćsetkę. Przy czym częstotliwość szczytowa jak najbardziej się zgadza.Dennis pisze:I tak Ursus na tym zyskuje![]()
![]()
[ Dodano: 2007-05-04, 15:53 ]
Przyjąłem 520 jednak co 8, a nie co 12 minut. Bo tak właśnie lubię najbardziejDennis pisze:A co to znów za nadpodaż? Raptem 160 miejsc/h![]()
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Owszem.Dennis pisze:Przez Pomnik Lotnika, jak rozumiem![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Hm... ale 405 w Marysinie to jednak w porównaniu z tym tylko zmiana numerka. Ja jednak wciąż się bardzo obawiam, że koordynacja będzie papierowa. Do tej zmiany jest potrzebne tak samo dociągnięcie metra do Słodowca co budowa estakad na Płowieckiej.Dennis pisze:Szczerze mówiąc od początku wykluczyłem ewentualność pojawienia się 520 w Ursusie
Jeśliby się Rembertów zgodził (został spacyfikowany) na wycofanie 515 spod patelni (notabene jeśli nie, to coś trzebaby zrobić z 408, bo tam jest nadpodaż), to wogóle bym połączył 408 z 515, dając tym samym Lazurowej porządnego przyśpiecha w południowe rejony Śródmieścia.R-11 Kleszczowa pisze:Owszem.
Jakkolwiek można pominąć milczeniem wzrost podaży w Ursusie w międzyszczycie o i DŚ o 640 miejsc/hemdegger pisze:Hm... ale 405 w Marysinie to jednak w porównaniu z tym tylko zmiana numerka.
A znasz jakąś koordynację w Warszawie, która taka nie jest? Popatrz na 106/184, wogóle omijające mosty, a nawet Śródmieście. Koordynować efektywnie, przy takich warunkach ruchu w mieście, to można chyba tylko linie lokalneemdegger pisze:Ja jednak wciąż się bardzo obawiam, że koordynacja będzie papierowa.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A może dać 408 z Rembertowa przez TŁ na Centralny, a 515 obwodem i na LazurowąDennis pisze:Jeśliby się Rembertów zgodził (został spacyfikowany) na wycofanie 515 spod patelni (notabene jeśli nie, to coś trzebaby zrobić z 408, bo tam jest nadpodaż), to wogóle bym połączył 408 z 515, dając tym samym Lazurowej porządnego przyśpiecha w południowe rejonyR-11 Kleszczowa pisze:Owszem.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
DlaczegoDennis pisze:No, to byłoby z korzyścią dla Jelonek, jakkolwiek nie rozwiązuje sprawy przerzucania Rembertowa na szynę
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A jednak - na 515 i 520 jakoś działaDennis pisze:A znasz jakąś koordynację w Warszawie, która taka nie jest?
[ Dodano: 2007-05-04, 16:25 ]
Slabe wykorzystania 515 przez Rembertów w DS na trasie do Centrum było jednym z czynników decydujących o przeniesieniu 515 na Wiatrak.R-11 Kleszczowa pisze:W weekendy oraz poza godzinami szczytu do centrum Rembertów miałby tylko szynę,
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Więc starczy 408 w relacji Centrum - Rembertówemdegger pisze:Slabe wykorzystania 515 przez Rembertów w DS na trasie do Centrum było jednym z czynników decydujących o przeniesieniu 515 na Wiatrak.R-11 Kleszczowa pisze:W weekendy oraz poza godzinami szczytu do centrum Rembertów miałby tylko szynę,
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Faktycznie, jako krok pośredni w kierunku uszynowienia Rembertowa mogłoby byćR-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego W weekendy oraz poza godzinami szczytu do centrum Rembertów miałby tylko szynę, a w dalszej perspektywie łatwiej ukatrupić szczytówkę niż linię całotygodniową
Nie sądzę. To znaczy takie działanie byłoby IMHO nieuprawnioneemdegger pisze:Nie wiem, jak to było w przypadku 106, ale wydaje mi się, że na ewentualną korkogenność (-skopijność) obwodu patrzy się mimo wszystko luźniej niż przy proponowanym połączeniu średnicowym.