Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie. Przy tej okazji została (już na stałe) wycięta, żeby zmniejszyć ilość linii na Puławskiej.
Żartuję oczywiście. Wraca, ale jako zwykła, a nie silna (chociaż wciąż z dwoma ubotami).
Żartuję oczywiście. Wraca, ale jako zwykła, a nie silna (chociaż wciąż z dwoma ubotami).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nieźle poplątane są objazdy 33 i 35. Wawrzyszew traci tym samym bezpośrednie połączenie z al. Jana Pawła II w jednym kierunku. Żałuję, że 18-ka zostanie rozkładowo zdegradowana. Oby 14-ka znikła już na stałe.
Zgodnie z przewidywaniami będzie duży bajzel zaraz po wakacjach. Współczuję wszystkim, którzy jeżdżą al. Niepodległości. Takie remonty jak rozkopywanie ruchliwego skrzyżowania to się jednak robi w wakacje. Tak było w zeszłym roku z Feminą i ludzie jakoś to wytrzymali. Choć niektórzy chcieli nam i Feminę zafundować na jesień 2008...
Zgodnie z przewidywaniami będzie duży bajzel zaraz po wakacjach. Współczuję wszystkim, którzy jeżdżą al. Niepodległości. Takie remonty jak rozkopywanie ruchliwego skrzyżowania to się jednak robi w wakacje. Tak było w zeszłym roku z Feminą i ludzie jakoś to wytrzymali. Choć niektórzy chcieli nam i Feminę zafundować na jesień 2008...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przesuniecie Feminy o rok przesunęło na wrzesień Kercelak. Zamienił stryjek...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM pisze:Wyłączenie ruchu tramwajowego na odcinku od Cm. Wolskiego do Os. Górczewska
od 19.08.2010 (czwartek) od godz. 00:20 do 23.08.2010 (poniedziałek) do godz. 03:30
Wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu:
ul. Wolska - Połczyńska - Powstańców Śląskich - Górczewska na odcinku od Cm. Wolskiego do Os. Górczewska
W czasie wyłączenia tramwaje kursować będą trasami zastępczymi:
linia 10: WYŚCIGI ... Wolska - CM. WOLSKI
linia 26: WIATRACZNA … Wolska - CM. WOLSKI
linia 46: jako przystanek krańcowy obowiązywać będzie przystanek CM.WOLSKI
Uruchomione zostanie kursowanie zastępczej linii autobusowej Z26 na trasie:
CM. WOLSKI - Wolska - Połczyńska - Powstańców Śląskich - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA
Dla linii Z26 uruchomiony zostanie przystanek BEMOWO-RATUSZ 51.
W w/w okresie zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków tramwajowych:
OS.GÓRCZEWSKA 12,14
HALA WOLA 05,06
KLEMENSIEWICZA 03,04
SYNÓW PUŁKU 03,04
BEMOWO-RATUSZ 05,06
CIEPŁOWNIA WOLA 07,08
CZUMY 05,06
POŁCZYŃSKA-PARKING P+R 03,04
PL.KASZTELAŃSKI 04
FORT WOLA 03,04
Powodem zmian jest przebudowa sieci ciepłowniczej.
- Petroniusz
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Było nie kasować Rakowieckiej, komu ten kilometr toru, nawet nie obsługiwany liniowo, by przeszkadzał? Oprócz samochodzików oczywiście...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, tylko że gdyby tam był węzeł, to by można go było dłubać po 1/3.
Widzę, że ZTM jednak zmienił zdanie i 44 wróci od 23.08...
http://www.ztm.waw.pl/baza/20100819/LINIE_S.HTM
http://www.ztm.waw.pl/baza/20100819/LINIE_S.HTM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZTM zapomniał (albo się nie dowiedział), że 18 to miały być otwarte 2 tory, a nie trzy. Gdy informacja ta dotarła, w porę się zreflektował (choć silnego 18 trochę w tym kontekście żal - mogłoby być zabawnie przy metrze Służew).
Widać także dalsze postępy wygaszania popytu w tramwajach w DS oraz dalsze marnowanie pieniędzy podatnika przez tajne kursy 1 na Żerań Wschodni. Chyba napiszę donos do prokuratury...
Widać także dalsze postępy wygaszania popytu w tramwajach w DS oraz dalsze marnowanie pieniędzy podatnika przez tajne kursy 1 na Żerań Wschodni. Chyba napiszę donos do prokuratury...
Co ma do tego ilość torów? Cztery linie kiedyś dało się zmieścić, a trzy już nie?Glonojad pisze:ZTM zapomniał (albo się nie dowiedział), że 18 to miały być otwarte 2 tory, a nie trzy. Gdy informacja ta dotarła, w porę się zreflektował (choć silnego 18 trochę w tym kontekście żal - mogłoby być zabawnie przy metrze Służew).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, jeśli ktoś zaprojektował rozkłady trzech linii z myślą o trzech torach, to może to kiepsko działać na dwóch. 44 jest linią SWLową z bardzo krótkimi postojami, zwłaszcza na Służewcu...